Newsroom

Στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο των κατασκευών, το όνομα «Χάλυψ Δομικά Υλικά» είναι συνώνυμο της ποιότητας, της αξιοπιστίας και της καινοτομίας στην Ελλάδα εδώ και 80 χρόνια. Σήμερα, σε μια συμβολική κίνηση για το μέλλον της, η εταιρεία ανακοινώνει τη μετονομασία της σε “Heidelberg Materials Hellas”. Αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί την ευθυγράμμισή της με το παγκόσμιο όραμα του Ομίλου Heidelberg Materials, στον οποίο ανήκει από το 2017.

Για την Heidelberg Materials Hellas, γνωστή μέχρι τώρα ως «Χάλυψ», αυτή η ευθυγράμμιση με το όραμα του ομίλου Heidelberg Materials είναι μείζονος σημασίας, καθώς συμβολίζει την τήρηση των παγκόσμιων προτύπων άριστης ποιότητας, καινοτομίας και βιωσιμότητας. Οι πελάτες της εταιρείας, από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες μέχρι τοπικούς λιανοπωλητές τσιμέντου, μπορούν να συνεχίσουν να αναμένουν προϊόντα που πληρούν τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητας και βιωσιμότητας.

Μια νέα εποχή στις κατασκευές

Η μετονομασία της «Χάλυψ Δομικά Υλικά» σε Heidelberg Materials Hellas αποτελεί μια δέσμευση σε ένα όραμα που επαναπροσδιορίζει τα πρότυπα των κατασκευών παγκοσμίως. Το όραμα αυτό αντανακλάται στη στρατηγική του ομίλου Heidelberg Materials , ο οποίος δρομολογεί την εξέλιξη του χαρτοφυλακίου, των προϊόντων και των υπηρεσιών του προκειμένου να ηγηθεί του μετασχηματισμού του κλάδου υπό μία νέα, αντιπροσωπευτική, ισχυρή και παγκόσμια επωνυμία. Υπό αυτό το πρίσμα, η Heidelberg Materials Hellas είναι έτοιμη να εγκαινιάσει μια νέα εποχή για τα δομικά υλικά στην Ελλάδα, συμβαδίζοντας με τις βέλτιστες πρακτικές που θα κυριαρχήσουν στον κλάδο τα επόμενα χρόνια.

Οι παγκόσμιες φιλοδοξίες της Heidelberg Materials

Ο Όμιλος Heidelberg Materials αποτελεί έναν αξιόπιστο παγκόσμιο ηγέτη – σημείο αναφοράς στον κλάδο των δομικών υλικών με 150 χρόνια εμπειρία. Με σαφή στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και την ανάληψη ενός πρωταγωνιστικού ρόλου στην προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακά , οι φιλοδοξίες του Ομίλου δεν περιορίζονται στα θετικά ετήσια οικονομικά αποτελέσματα, αλλά περικλείουν ένα ολιστικό όραμα που περιλαμβάνει την περιβαλλοντική διαχείριση, την κοινωνική ανάπτυξη και τη συνεργασία με όλους του εταίρους σε όλο το φάσμα της αλυσίδας αξίας.

Η στρατηγική “Beyond 2020”, η οποία παρουσιάστηκε από την Heidelberg Materials τον Σεπτέμβριο του 2020, αποτελεί απόδειξη της προνοητικής της αντίληψης. Η στρατηγική αυτή αποκρυσταλλώνεται σε πέντε ξεχωριστούς πυλώνες που καθορίζουν την πορεία του Ομίλου. Αυτές περιλαμβάνουν την εστίαση στα βαριά δομικά υλικά, την υπόσχεση για βιωσιμότητα, τη δέσμευση για μείωση των εκπομπών CO₂, το όραμα για η μετάβαση αυτή να αποτελέσει ένα επιτυχημένο business case και μια συνολική προσπάθεια ώστε η αλλαγή αυτή να είναι προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Βιωσιμότητα: Η πορεία προς το μέλλον

Σκοπός της Heidelberg Materials είναι να μην παραμείνει στάσιμη στα χρόνια που ακολουθούν αλλά να πρωτοπορήσει σε μια κυκλική οικονομία στον κατασκευαστικό κλάδο, να δημιουργήσει νέα οφέλη για τους πελάτες της μέσω της ψηφιοποίησης και βέβαια να αναπτύξει έξυπνα και βιώσιμα οικοδομικά υλικά. Γι’ αυτό και η αφοσίωση του Ομίλου στη βιωσιμότητα είναι αξιοπρόσεκτη και φιλόδοξη. Με στόχο να αντλεί το 50% των εσόδων του από βιώσιμα προϊόντα έως το 2030, ο Όμιλος έχει καθορίσει έναν σαφή οδικό χάρτη.

Επιπλέον, ο Όμιλος πρωτοστατεί στις προσπάθειες για την καταπολέμηση των περιβαλλοντικών προκλήσεων του κλάδου των δομικών υλικών. Με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 σε 400 kg/t τσιμέντου έως το 2030, η Heidelberg Materials κάνει βήματα προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών έως το 2050.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV