Νίκος
Καραγιάννης

Σε επαναδημοπράτηση οδηγήθηκε ο διαγωνισμός για το Φράγμα Δομοκού καθώς ο πρώτος διαγωνισμός κατέστη άγονος. Ο νέος διαγωνισμός έχει ως νέα ημερομηνία υποβολής φακέλων στις 23 Απριλίου 2024.

Ο τίτλος του έργου είναι η κατακσευή υδροδοτικού φράγματος, εξωτερικού υδραγωγείου και διυλιστηρίου πόσιμου νερού στον Δήμο Δομοκού. Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 16.839.200 ευρώ με Φ.Π.Α. 24% (ποσό χωρίς ΦΠΑ 13,58 εκατ. ευρώ) και η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε το 2022, όταν εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η διάρκεια των εργασιών έχει εκτιμηθεί σε 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αυτό σημαίνει πως εφόσον ο διαγωνισμός προχωρήσει κανονικά, μπορεί μέχρι τις αρχές του 2025 να ολοκληρωθεί. Με τα 4 χρόνια υλοποίησης το έργο οδεύει προς ολοκλήρωση στα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας.

Σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των ακόλουθων οικισμών, με παροχή νερού καλύτερης ποιότητας, σε επαρκέστερη ποσότητα και χαμηλότερο κόστος: Δομοκός, Αχλαδιά, Βούζι, Γερακλί, Καρυές, Λεύκα, Μαντασιά, Νέα Μάκριση, Νεοχώρι, Πετρωτό, Πολυδένδρι, Πουρνάρι, Φυλιαδώνα, Παλαμάς, Νέος Παλαμάς, Μακρολίβαδο και Μελιταία.

Το έργο περιλαμβάνει υποέργα αποθήκευσης νερού (Φράγμα και Ταμιευτήρα), υποέργα επεξεργασίας νερού (Διυλιστήριο και δεξαμενή πόσιμου νερού, που θα καλύπτει τις ανάγκες 7.200 κατοίκων στην 20ετία) και υποέργα μεταφοράς και διανομής νερού (Αγωγός τροφοδοσίας του διυλιστηρίου από το φράγμα, καθώς και 5 αντλιοστάσια μεταφοράς και 6 νέες τοπικές δεξαμενές αποθήκευσης ύδατος οικισμών).

Η κατασκευή του φράγματος Δομοκού θα δώσει περισσότερο και καλύτερης ποιότητας νερό σε 17 οικισμούς. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται η μελέτη, κατασκευή και λειτουργία (για 2 έτη) ενός ολοκληρωμένου υδρευτικού έργου που θα καλύψει τις υδρευτικές ανάγκες δεκατριών (13), στην παρούσα φάση, οικισμών του Δήμου Δομοκού. Το έργο περιλαμβάνει: Φράγμα και Ταμιευτήρα ωφέλιμης χωρητικότητας 950.000m3 περίπου, με τα συνοδά τους έργα. Διυλιστήριο Πόσιμου Νερού. Εξωτερικά υδραγωγεία συνολικού μήκους αγωγών 72km, τα οποία θα περιλαμβάνουν επιπρόσθετα πέντε (5) αντλιοστάσια μεταφοράς και έξι (6) δεξαμενές αποθήκευσης πόσιμου νερού.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV