Connect with us

Λοιπά Οδικά έργα

Σε εξέλιξη τα οδικά έργα στους άξονες Καρτερός-Επισκοπή και Γάζι-Κρουσώνας στην Κρήτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο μεγάλα έργα -καίριες παρεμβάσεις στις επαρχίες Πεδιάδος και Μαλεβυζίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου- επισκέφτηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων και τους επικεφαλής της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Πρόκειται για τα οδικά έργα Καρτερός – Επισκοπή και Γάζι – Κρουσώνας, η ολοκλήρωση των οποίων αλλάζει το τοπίο σε δύο από τις πλέον αναπτυσσόμενες περιοχές του Ηρακλείου, ενώ παράλληλα τονώνει την αναπτυξιακή προοπτική τους και καθιστά άνετη την πρόσβαση των οδηγών.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης των έργων που εκτελούνται με την επίβλεψη της Περιφέρειας Κρήτης και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Κρήτης), ήταν ο δρόμος Καρτερός – Επισκοπή, ο οποίος αφού ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του, σ? ένα εξάμηνο.

«Για να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα, συνέβαλαν τα μέγιστα ο κ. Κουκιαδάκης, οι Τεχνικές Υπηρεσίες, οι επιβλέποντες και οι κάτοικοι, που υπέμεναν τόσο καιρό, τους οποίους και ευχαριστώ για τη συνδρομή τους» δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι μόλις εξασφαλίστηκε μέσω των ΚΑΠ, που έρχονται στην Περιφέρεια Κρήτης, ακόμα ένα εκατομμύριο ευρώ για το συγκεκριμένο έργο, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες συμπληρωματικές εργασίες και να μην τεθεί κανένα θέμα χρηματοδότησης για την ολοκλήρωσή του.

Να σημειωθεί ότι μέσα στο μήνα αναμένεται να γίνει και η δημοπρασία για τον κόμβο του «Συνοικισμού», που θ? αποτελέσει νέα εργολαβία για το συγκεκριμένο έργο. Το έργο θα χρειαστεί και δεύτερο κόμβο στο ύψος του Καρτερού, που είναι προς μελέτη.

Στο πολύπαθο έργο, που πλέον εξελίσσεται ομαλώς, για πρώτη φορά εργολάβος εγκαταστάθηκε το Δεκέμβριο του 2006. Εμείς -δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης- επανεκκινήσαμε το έργο, τοποθετώντας νέο εργολάβο, τον Απρίλιο του 2011 και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την εξέλιξη και το στάδιο των εργασιών. Παράλληλα αναφέρθηκε στις πολλές ελλείψεις της μελέτης, οι οποίες καλύφθηκαν επιτυχώς από τις παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι οποίες βελτίωσαν την κατάσταση και συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου.

Το δεύτερο έργο που επισκέφτηκε το κλιμάκιο με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, ήταν το Γάζι- Κρουσώνας, ένα έργο που θα μετριάσει την απόσταση από και προς το μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Δήμου Μαλεβυζίου, το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό περί τα 26 εκατομμύρια ευρώ και εκτελείται σε δύο εργολαβίες, που σε αυτή τη φάση εξελίσσονται παράλληλα, κυρίως με χωματουργικά έργα.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε τα μεγάλα εργοτάξια του έργου, όπου δουλεύουν πυρετωδώς δεκάδες μηχανήματα, παράγοντας μέγεθος έργου, μεγαλύτερο από τις αρχικές προσδοκίες και πιο προωθημένο από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα.

Σημειώνεται ότι το έργο, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011, έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, δύο χρόνια από σήμερα, ενώ σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του εργολάβου μέσα στον προσεχή Σεπτέμβριο θα έχουν παραδοθεί ασφαλτοστρωμένα τα πρώτα 3 χιλιόμετρα από την πλευρά του Κρουσώνα.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο έργο ?που θα μειώσει την απόσταση Γαζίου- Κρουσώνα στα 14 χιλιόμετρα- περιλαμβάνει παρεμβάσεις τόσο προς την πλευρά του Καβροχωρίου, όσο και προς την πλευρά του δρόμου τα Καλεσίων.

Στο ίδιο έργο, κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της Περιφέρειας, βρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαλεβυζίου Κώστας Μαμουλάκης και ο αντιδήμαρχος Κώστας Φασουλάκης, που εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Περιφερειάρχη και τον αντιπερειφεριάρχη Ηρακλείου, για την καλή συνεργασία, ενώ παράλληλα τους μετέφεραν και την ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα