Connect with us

Ύδρευση - Αποχέτευση

Σε δημοπράτηση με 9,5εκατ.ευρώ ο Βιολογικός για οικισμούς της Χαλκίδας

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Βιολογικός Καθαρισμός

Σε δημοπράτηση έχει βγει το έργο για την κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού για οικισμούς της Χαλκίδας (για την κάλυψη των οικισμών Δροσιάς, Βαθέως, Φάρου και Παραλίας Αυλίδας). Στο αντικείμενο περιλαμβάνεται και η διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων καθώς και των ηλεκτρομηχανολογικών έργων επτά εξωτερικών αντλιοστασίων μεταφοράς λυμάτων των καλυπτόμενων οικισμών στην Ε.Ε.Λ

Το αρχικό κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί για 9,5εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 7,7εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 14 Οκτωβρίου. Αναθέτουσα Αρχή είναι η ΔΕΥΑ Χαλκίδας.

Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί σε 30 μήνες. Αυτό σημαίνει πως αν το έργο υπογραφεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, τότε θα μπορέσει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το αντικείμενο της δημοπρασίας περιλαμβάνει την κατασκευή της Ε.Ε.Λ. για την κάλυψη των οικισμών Δροσιάς, Βαθέως, Φάρου και Παραλίας Αυλίδας, μετά των έργων διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων, καθώς και των ηλεκτρομηχανολογικών έργων επτά (7) εξωτερικών αντλιοστασίων μεταφοράς λυμάτων των καλυπτόμενων οικισμών στην Ε.Ε.Λ. Ειδικότερα, στα έργα αυτά, περιλαμβάνονται:

• Η εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής και των κάθε είδους συμπληρωματικών μελετών και ερευνών.

• Η πλήρης κατασκευή καθώς και δοκιμές των απαιτούμενων έργων Πολιτικού Μηχανικού. Επισημαίνεται ότι το δομικό μέρος των επτά εξωτερικών αντλιοστασίων μεταφοράς και των κεντρικών τους καταθλιπτικών αγωγών αποτελούν αντικείμενο άλλης εργολαβίας.

• Η προμήθεια, εγκατάσταση και δοκιμές όλου του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού.

• Η λειτουργία του έργου για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

Επίσης στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται και κάθε εργασία ή προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού, που είναι αναγκαία για την ολοκληρωμένη κατασκευή και την άρτια και αποδοτική λειτουργία του έργου.

image_pdfimage_print

Ύδρευση - Αποχέτευση

Κρήτη: Με 7 ενδιαφερόμενους η διαβούλευση για έργο αξιοποίησης του ταμιευτήρα Φράγματος Ποταμών Αμαρίου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ταμιευτήρας φράγματος Αποσελέμη στην Κρήτη

Στο πρώτο στάδιο της  διαδικασίας  για την επιλογή αναδόχου  κατασκευής του έργου: «Αξιοποίηση ταμιευτήρα Φράγματος Ποταμών Αμαρίου: «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού», εκτιμώμενης αξίας  17.820.000,00 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» (ΠΟΡΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ) οργανώθηκε  την Παρασκευή 15-11-2019  διαδικασία διαβούλευσης  (σύμφωνα με το άρθρο 68 του Ν. 4412/2016) στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου. Ακολούθως αναφέρονται οι εταιρείες που έλαβαν μέρος στην διαβούλευση:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
1.      ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ
2.      ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ
3.      ΘΑΛΗΣ ΑΕ
4.      ΙΝΤΡΑΚΑΤ
5.      ΑΚΡΟΣ ΑΤΕ
6.      Χ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΕ
7.      ΤΕΡΝΑ ΑΕ

Το έργο παρουσίασαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ ΑΕ Φώτης Καζάσης, ο Διευθυντής Υδραυλικών Έργων Μάρκος Πατρελάκης, ο Διευθυντής Διαχείρισης Υδραυλικών και Συγκοινωνιακών  Έργων  Ευάγγελος Μαμαγκάκης και ο Τεχνικός Σύμβουλος Απόστολος Τζίμας.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους εκπροσώπους των ανωτέρω εταιρειών, απαντήθηκαν συγκεκριμένα ερωτήματα και αποσαφηνίστηκαν διάφορα ζητήματα. Εντός 10 ημερών από την ως άνω παρουσίαση, κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να υποβάλει τεύχος παρατηρήσεων για το έργο, την τεχνική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, οικονομικά και συμβατικά. Με το τεύχος παρατηρήσεων θα σχολιάζεται η ορθότητα της λύσης, το εφικτό της κατασκευής και θα επισημαίνονται σφάλματα των όρων των εγγράφων της σύμβασης.

Κύριος του Έργου είναι η Περιφέρεια Κρήτης και Αναθέτουσα Αρχή και φορέας υλοποίησης ο Ο.Α.Κ. Α.Ε.

Ως ημερομηνία προθεσμίας υποβολής των προσφορών έχει οριστεί η Παρασκευή 27-12-2019.

Το αντικείμενο των δημοπρατούμενων έργων περιλαμβάνει:

– Την εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης, της μελέτης Εφαρμογής και κάθε είδους συμπληρωματικής μελέτης και έρευνας,

– Την κατασκευή των έργων Πολιτικού Μηχανικού,

– Την προμήθεια και εγκατάσταση όλου του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού,

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, η χρονική διάρκεια των έργων κατασκευής του νέου Διυλιστηρίου του Ρεθύμνου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα είναι 36 μήνες (περιλαμβάνει 6 μήνες δοκιμαστική και 6 μήνες κανονική λειτουργία των έργων από τον ανάδοχο).

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Περιβαλλοντικά έργα

Στην προμήθεια 4.600 σωλήνων άρδευσης προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κανάλι άρδευσης αγρότες

Στην προμήθεια σωλήνων άρδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 174.887 ευρώ. Το έργο αφορά στην προμήθεια 3.684 σωλήνων άρδευσης τύπου Φ150 mm και 1.020 σωλήνων τύπου Φ120 mm.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής:

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας υλοποιούμε έργα ουσίας για τους ανθρώπους της υπαίθρου.

Είμαστε κοντά στους αγρότες και στους ανθρώπους της παραγωγής. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον στις ανάγκες τους. Συνεχίζουμε καθημερινά το έργο μας, με σχέδιο και προγραμματισμό, διεκδικώντας περισσότερους πόρους, που οδηγούν σε έργα χρήσιμα που ενισχύουν την παραγωγική διαδικασία και μειώνουν το κόστος παραγωγής».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ύδρευση - Αποχέτευση

Υπεγράφη και ξεκινά το μεγάλο αποχετευτικό έργο στη Σίφνο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποχετευτικό έργο

Υπεγράφη και ξεκινά το έργο για τα Δίκτυα αποχέτευσης Απολλωνίας και Αρτεμώνα, στο νησί της Σίφνου. Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Σίφνου.

Το αρχικά εκτιμηθέν κόστος ήταν 7,62εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ 6,15εκατ.ευρώ). Η σύμβαση υπεγράφη για 5,93εκα.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Η δημοπράτηση είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2018 και η αποσφράγιση των προσφορών είχε γίνει την 14η Δεκεμβρίου.

Από τις 3 προσφορές που παρελήφθησαν τελικά μειοδότησε η Κ/Ξ ΤΕΔΡΑ-ΑΡΧΙΤΡΟΝ ΑΤΕ.

Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί σε 730 ημέρες από την υπογραφή της (περίπου 2 έτη). Αν όλα κυλήσουν ομαλά και το έργο ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι τότε το έργο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2022.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΕΠ ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, των οικισμών Απολλωνίας, Αρτεμώνα και Κάτω Πεταλίου.

Αφορά σε δίκτυα αγωγών βαρύτητας, της τάξης των 17.469 μ. (διαμέτρων Ø200 έως Ø355), αγωγούς κατάθλιψης της τάξης των 4.261 μ. (διαμέτρων Ø90 έως Ø140) και 10 αντλιοστάσια ακαθάρτων. Καταληκτικό σημείο του έργου, θα είναι το κεντρικό αντλιοστάσιο Α/Σ ΑΠ1 (που χωροθετείται υπό την Επαρχ. Οδό Καμάρες – Αρτεμώνας, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό προς τον Προφήτη Ηλία).

Επίσης, στο αντικείμενο του έργου είναι και η κατασκευή των αναμονών των ιδιωτικών συνδέσεων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα