Νίκος
Καραγιάννης

Σε δημοπράτηση είναι το έργο “Κτιριακές εγκαταστάσεις Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας”. Φορεάς Υλοποίησης του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το κόστος του έργου εκτιμήθηκε σε 28εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 22,48εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του θα πραγματοποιθεί στις 28 Ιουνίου και η αποσφράγιση των προσφορών στις 4 Ιουλίου 2019. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 1.000 ημέρες (περίπου 33 μήνες). Αυτό σημαίνει πως αν το έργο ξεκινήσει την Άνοιξη του 2020 τότε θα ολοκληρωθεί περίπου στις αρχές του 2023.

Το έργο συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δανειακής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων «Hellenic Universities 1» χρηματοδοτείται δε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Με το έργο με τίτλο: «Κτιριακές εγκαταστάσεις Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» θα κατασκευαστεί ένα κτίριο συνολικής επιφάνειας 16.150,00 μ2 (συμπεριλαμβανομένων των υπογείων χώρων εμβαδού 5.150,00 μ2). Η εσωτερική διαμόρφωση (εσωτερικά χωρίσματα, δάπεδα, ψευδοροφές και Η/Μ εγκαταστάσεις) του τελευταίου (Δ’) ορόφου των γραφείων, συνολικής επιφάνειας 1.295,00 μ2, δεν περιλαμβάνεται στην παρούσα σύμβαση (υλοποιείται μόνο το κέλυφος του κτιρίου κατά τα ανωτέρω).

Συνεπώς, οι λειτουργικοί χώροι τού υπό ανέγερση κτιρίου έχουν συνολική επιφάνεια 14.855,00 μ2 και θα φιλοξενήσουν λειτουργίες, που αφορούν στη διδασκαλία και την έρευνα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών (10 εργαστήρια, 15 αίθουσες διδασκαλίας και 1 αμφιθέατρο), αλλά και 67 γραφεία μελών Δ.Ε.Π. και διοικητικού προσωπικού. Το προαναφερόμενο υπόγειο (5.150 μ2) είναι διπλό και καλύπτει τις ανάγκες σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων (82 θέσεις), και Η/Μ εγκαταστάσεων, καθώς και σε εργαστηριακούς και αποθηκευτικούς χώρους.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV