Connect with us

Έργα πόλης

Σε δημοπράτηση με 28εκατ.ευρώ μεγάλο κτιριακό έργο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε δημοπράτηση είναι το έργο «Κτιριακές εγκαταστάσεις Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας». Φορεάς Υλοποίησης του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το κόστος του έργου εκτιμήθηκε σε 28εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 22,48εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του θα πραγματοποιθεί στις 28 Ιουνίου και η αποσφράγιση των προσφορών στις 4 Ιουλίου 2019. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 1.000 ημέρες (περίπου 33 μήνες). Αυτό σημαίνει πως αν το έργο ξεκινήσει την Άνοιξη του 2020 τότε θα ολοκληρωθεί περίπου στις αρχές του 2023.

Το έργο συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δανειακής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων «Hellenic Universities 1» χρηματοδοτείται δε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Με το έργο με τίτλο: «Κτιριακές εγκαταστάσεις Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» θα κατασκευαστεί ένα κτίριο συνολικής επιφάνειας 16.150,00 μ2 (συμπεριλαμβανομένων των υπογείων χώρων εμβαδού 5.150,00 μ2). Η εσωτερική διαμόρφωση (εσωτερικά χωρίσματα, δάπεδα, ψευδοροφές και Η/Μ εγκαταστάσεις) του τελευταίου (Δ’) ορόφου των γραφείων, συνολικής επιφάνειας 1.295,00 μ2, δεν περιλαμβάνεται στην παρούσα σύμβαση (υλοποιείται μόνο το κέλυφος του κτιρίου κατά τα ανωτέρω).

Συνεπώς, οι λειτουργικοί χώροι τού υπό ανέγερση κτιρίου έχουν συνολική επιφάνεια 14.855,00 μ2 και θα φιλοξενήσουν λειτουργίες, που αφορούν στη διδασκαλία και την έρευνα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών (10 εργαστήρια, 15 αίθουσες διδασκαλίας και 1 αμφιθέατρο), αλλά και 67 γραφεία μελών Δ.Ε.Π. και διοικητικού προσωπικού. Το προαναφερόμενο υπόγειο (5.150 μ2) είναι διπλό και καλύπτει τις ανάγκες σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων (82 θέσεις), και Η/Μ εγκαταστάσεων, καθώς και σε εργαστηριακούς και αποθηκευτικούς χώρους.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

image_pdfimage_print

Έργα πόλης

Νέες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ στο Δήμο Παλλήνης

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Τοποθέτηση πινακίδων στάθμευσης ΑμεΑ

Την δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ σε κοινόχρηστους χώρους, ξεκίνησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Παλλήνης, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019.

Ο Δήμος Παλλήνης θα συνεχίσει την δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ σε όλα τα κρίσιμα σημεία του Γέρακα, της Παλλήνης και της Ανθούσας, με στόχο την βελτίωση της κινητικότητας των ειδικών ομάδων πληθυσμού.

H ενίσχυση και διασφάλιση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ αποτελούν βασικό στόχο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), την επεξεργασία του οποίου ολοκληρώνει ο Δήμος Παλλήνης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Έργα πόλης

Έως τα Χριστούγεννα η μετεγκατάσταση του 7ου Δημοτικού και 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Έργα διαμόρφωσης χώρων ΚΤΥΠ στην Παλλήνη

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες διαμόρφωσης των νέων σχολικών εγκαταστάσεων στην Άνω Μπαλάνα, στις οποίες θα μετεγκατασταθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 7ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης και του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΚΤΥΠ ΑΕ, εκτιμάται ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν έως τα Χριστούγεννα.

Τα δυο σχολεία επλήγησαν από πλημμύρα τον περασμένο Ιούνιο, λόγω της υπερχείλισης του παρακείμενου ρέματος και κρίθηκε αναγκαία η μεταστέγαση του έως ότου ολοκληρωθούν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τα απαραίτητα έργα που θα καταστήσουν ασφαλή την λειτουργία τους στο φυσικό τους χώρο.

Σήμερα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, στεγάζονται προσωρινά στις πρώην εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου Παλλήνης, μετά τις απαραίτητες επισκευές, μετατροπές και προσθήκες αιθουσών στις οποίες προχώρησε ο Δήμος Παλλήνης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Εκτιμάται ότι τα δυο σχολεία θα μεταφερθούν, έως τα Χριστούγεννα, στις νέες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Άνω Μπαλάνα Παλλήνης, επί της οδού Αγίας Σοφίας και Μίληση.

Ο Δήμος Παλλήνης φρόντισε κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού να επισπεύσει την κατασκευή του οδικού δικτύου της περιοχής, ώστε να εξυπηρετηθούν οι εργασίες κατασκευής του νέου σχολείου αλλά και η αυριανή πρόσβαση των μαθητών σε αυτό.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Έργα πόλης

Υπογραφή 6 νέων συμβάσεων από την ΚΤΥΠ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κτιριακές Υποδομές Λογότυπο

Στην υπογραφή έξι νέων συμβάσεων, αξίας άνω των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, προχώρησε την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννης Χαρωνίτης, παρουσία του Γενικού Διευθυντή Έργων της Εταιρείας, Θεόδωρου Κυριαζόπουλου.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και η σύμβαση αξίας 1.089.305,83 ευρώ (με ΦΠΑ) για την αποπεράτωση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού. Πρόκειται για έργο που θα λύσει οριστικά το χρόνιο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός χρονικής προθεσμίας 240 ημερών, από την εταιρεία «PdL AE – ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΛΙΑΚΟΣ – ΛΕΦΑΝΤΖΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

Ακόμη, υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τα εξής έργα:

– Προμήθεια 2.000 πινάκων μαρκαδόρου. Προϋπολογισμός 307.272 ευρώ (με ΦΠΑ). Ανάδοχος η εταιρεία «ΑΔΑΜ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ Α.ΒΙ.ΤΕ.Π.Υ.Ε. Α.Ε. (δ.τ. CONCEPTUM A.E.)»

– Ανακατασκευή μόνωσης σε κτίρια των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Προϋπολογισμός 136.010,28 ευρώ (με ΦΠΑ). Ανάδοχος η εταιρεία «PdL AE – ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΛΙΑΚΟΣ – ΛΕΦΑΝΤΖΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

– «Ειδικά Μέτρα Αποτροπής Εναέριων Μέσων στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού». Προϋπολογισμός 25.030,68 ευρώ (με ΦΠΑ). Ανάδοχος η εταιρεία «ΣΥΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ»

– «Επισκευές και αναδιαρρυθμίσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γυμνασίου και ΓΕΛ Αυλώνα». Προϋπολογισμός 53.749,69 ευρώ (με ΦΠΑ). Ανάδοχος η εταιρεία «ΣΥΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ»

– «Επείγουσες Οικοδομικές και Η/Μ εργασίες επισκευής κελιών, διαμόρφωσης πτέρυγας ανηλίκων και περιβάλλοντος χώρου για την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης ανηλίκων κρατουμένων στο ΕΚΚΝ Αυλώνα». Προϋπολογισμός 608.977,13 (με ΦΠΑ). Ανάδοχος η εταιρεία «ΔΟΜΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ» 608.977,13 ευρώ 300 ημέρες

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα