Connect with us

Ύδρευση - Αποχέτευση

Σε δημοπράτηση έργο αποχέτευσης 7,8εκατ.ευρώ στην Ανδραβίδα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Έργα αποχέτευσης

Σε δημοπράτηση έχει βγει το έργο για τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης οικισμών Δήμου Ανδραβίιδας-Κυλλήνης και Πηνειού, και συνδεση τους με τον υφιστμάμενο Βιολογικό Λεχαινών. Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Σύνδεσμος Αποχέτευσης Ανδραβίδας-Λεχαινών.

Το αρχικό κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί για 7,8εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 6,34εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου.

Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί σε 22 μήνες. Αυτό σημαίνει πως αν το έργο υπογραφεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, τότε θα μπορέσει να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων των:

• Τ.Κ. Νεοχωρίου- Μυρτουντίων της Δ.Ε. Κάστρου – Κυλλήνης του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης,

• Τ.Κ. Στρουσίου και Τ.Κ. Σταφιδόκαμπου της Δ.Ε. Ανδραβίδας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και

• Τ.Κ. Αγίας Μαύρας και οικισμού Μαρκόπουλου της Δ.Ε. Τραγανού του Δήμου Πηνειού

Και η σύνδεσή τους με την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.), που βρίσκεται βορειοδυτικά των Λεχαινών.

Και θα περιλαμβάνουν κυρίως εργασίες:

Εκσκαφή ορυγμάτων υπογείων δικτύων, Αντιστηρίξεις, Καθαιρέσεις μεμονωμένων στοιχείων ή τμημάτων κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα, Επιχώσεις, Αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων, κατασκευαστή δικτύου αποχέτευσης με βαρυτικούς αγωγούς δομημένου τοιχώματος, U-PVC Ø200 και Ø250, εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων και μέσω καταθλιπτικού αγωγού Φ160 HDPE, Αντλιοστάσιο, Προκατασκευασμένα κυκλικά φρεάτια επίσκεψης αγωγών.

image_pdfimage_print

Ύδρευση - Αποχέτευση

Κρήτη: Με 7 ενδιαφερόμενους η διαβούλευση για έργο αξιοποίησης του ταμιευτήρα Φράγματος Ποταμών Αμαρίου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ταμιευτήρας φράγματος Αποσελέμη στην Κρήτη

Στο πρώτο στάδιο της  διαδικασίας  για την επιλογή αναδόχου  κατασκευής του έργου: «Αξιοποίηση ταμιευτήρα Φράγματος Ποταμών Αμαρίου: «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού», εκτιμώμενης αξίας  17.820.000,00 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» (ΠΟΡΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ) οργανώθηκε  την Παρασκευή 15-11-2019  διαδικασία διαβούλευσης  (σύμφωνα με το άρθρο 68 του Ν. 4412/2016) στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου. Ακολούθως αναφέρονται οι εταιρείες που έλαβαν μέρος στην διαβούλευση:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
1.      ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ
2.      ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ
3.      ΘΑΛΗΣ ΑΕ
4.      ΙΝΤΡΑΚΑΤ
5.      ΑΚΡΟΣ ΑΤΕ
6.      Χ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΕ
7.      ΤΕΡΝΑ ΑΕ

Το έργο παρουσίασαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ ΑΕ Φώτης Καζάσης, ο Διευθυντής Υδραυλικών Έργων Μάρκος Πατρελάκης, ο Διευθυντής Διαχείρισης Υδραυλικών και Συγκοινωνιακών  Έργων  Ευάγγελος Μαμαγκάκης και ο Τεχνικός Σύμβουλος Απόστολος Τζίμας.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους εκπροσώπους των ανωτέρω εταιρειών, απαντήθηκαν συγκεκριμένα ερωτήματα και αποσαφηνίστηκαν διάφορα ζητήματα. Εντός 10 ημερών από την ως άνω παρουσίαση, κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να υποβάλει τεύχος παρατηρήσεων για το έργο, την τεχνική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, οικονομικά και συμβατικά. Με το τεύχος παρατηρήσεων θα σχολιάζεται η ορθότητα της λύσης, το εφικτό της κατασκευής και θα επισημαίνονται σφάλματα των όρων των εγγράφων της σύμβασης.

Κύριος του Έργου είναι η Περιφέρεια Κρήτης και Αναθέτουσα Αρχή και φορέας υλοποίησης ο Ο.Α.Κ. Α.Ε.

Ως ημερομηνία προθεσμίας υποβολής των προσφορών έχει οριστεί η Παρασκευή 27-12-2019.

Το αντικείμενο των δημοπρατούμενων έργων περιλαμβάνει:

– Την εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης, της μελέτης Εφαρμογής και κάθε είδους συμπληρωματικής μελέτης και έρευνας,

– Την κατασκευή των έργων Πολιτικού Μηχανικού,

– Την προμήθεια και εγκατάσταση όλου του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού,

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, η χρονική διάρκεια των έργων κατασκευής του νέου Διυλιστηρίου του Ρεθύμνου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα είναι 36 μήνες (περιλαμβάνει 6 μήνες δοκιμαστική και 6 μήνες κανονική λειτουργία των έργων από τον ανάδοχο).

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Περιβαλλοντικά έργα

Στην προμήθεια 4.600 σωλήνων άρδευσης προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κανάλι άρδευσης αγρότες

Στην προμήθεια σωλήνων άρδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 174.887 ευρώ. Το έργο αφορά στην προμήθεια 3.684 σωλήνων άρδευσης τύπου Φ150 mm και 1.020 σωλήνων τύπου Φ120 mm.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής:

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας υλοποιούμε έργα ουσίας για τους ανθρώπους της υπαίθρου.

Είμαστε κοντά στους αγρότες και στους ανθρώπους της παραγωγής. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον στις ανάγκες τους. Συνεχίζουμε καθημερινά το έργο μας, με σχέδιο και προγραμματισμό, διεκδικώντας περισσότερους πόρους, που οδηγούν σε έργα χρήσιμα που ενισχύουν την παραγωγική διαδικασία και μειώνουν το κόστος παραγωγής».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ύδρευση - Αποχέτευση

Υπεγράφη και ξεκινά το μεγάλο αποχετευτικό έργο στη Σίφνο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποχετευτικό έργο

Υπεγράφη και ξεκινά το έργο για τα Δίκτυα αποχέτευσης Απολλωνίας και Αρτεμώνα, στο νησί της Σίφνου. Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Σίφνου.

Το αρχικά εκτιμηθέν κόστος ήταν 7,62εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ 6,15εκατ.ευρώ). Η σύμβαση υπεγράφη για 5,93εκα.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Η δημοπράτηση είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2018 και η αποσφράγιση των προσφορών είχε γίνει την 14η Δεκεμβρίου.

Από τις 3 προσφορές που παρελήφθησαν τελικά μειοδότησε η Κ/Ξ ΤΕΔΡΑ-ΑΡΧΙΤΡΟΝ ΑΤΕ.

Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί σε 730 ημέρες από την υπογραφή της (περίπου 2 έτη). Αν όλα κυλήσουν ομαλά και το έργο ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι τότε το έργο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2022.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΕΠ ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, των οικισμών Απολλωνίας, Αρτεμώνα και Κάτω Πεταλίου.

Αφορά σε δίκτυα αγωγών βαρύτητας, της τάξης των 17.469 μ. (διαμέτρων Ø200 έως Ø355), αγωγούς κατάθλιψης της τάξης των 4.261 μ. (διαμέτρων Ø90 έως Ø140) και 10 αντλιοστάσια ακαθάρτων. Καταληκτικό σημείο του έργου, θα είναι το κεντρικό αντλιοστάσιο Α/Σ ΑΠ1 (που χωροθετείται υπό την Επαρχ. Οδό Καμάρες – Αρτεμώνας, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό προς τον Προφήτη Ηλία).

Επίσης, στο αντικείμενο του έργου είναι και η κατασκευή των αναμονών των ιδιωτικών συνδέσεων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα