Νίκος
Καραγιάννης

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο αναβάθμισης για τη χερσαία αναβάθμιση του λιμένα Κατακόλου. Πρόκειται για την κατασκευή κτιριών εκ των οποίων θα λειτουργήσει για τον διαβατηριακό έλεγχο εισόδου στη Ζώνη Schengen. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το κόστος του έργου είναι 10,5εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 8,47εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου 2019 και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 12 Ιουνίου 2019.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης πράγμα που σημαίνει πως αν υπογραφεί στις αρχές του 2020 τότε θα ολοκληρωθεί το 2022. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει την κατασκευή 3 νέων κτιρίων, ήτοι κτίριο υποδοχής επιβατών στη θέση τού πρώην τουριστικού περιπτέρου, σε 2 στάθμες συνολικής επιφάνειας 1.310,07 m2, κτίριο Schengen με χρήση γραφείου ελέγχου επιβατών κρουαζιέρας και αποσκευών, σε 2 στάθμες συνολικής επιφάνειας 774,25 m2, και κτίριο εκθέσεων – πολιτισμού, το οποίο αποτελεί μετατροπή και επαναχρησιμοποίηση τού κτιρίου πρώην αποθηκών σταφίδας με προσθήκη 1 ομοίου, συνολικής επιφάνειας 785,99 m2, καθώς και ανάπλαση της χερσαίας ζώνης Δ’ λιμένα Κατακόλου, η οποία περιλαμβάνει επιστρώσεις με βιομηχανικά δάπεδα, ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, έργα πρασίνου και ηλεκτροφωτισμό περιβάλλοντος χώρου.

ypodomes.com

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV