Connect with us

Κτιριακά Έργα

Σε διαγωνισμό οικόπεδο 22 κτιρίων στη Μεσογείων – Η ιδιαιτερότητα που προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Στρατόπεδο επί της Μεσογείων

Διαγωνισμό για την εκμίσθωση του πρώην στρατοπέδου «ΑΝΧΗ ΠΛΕΣΣΑ ΜΙΧΑΗΛ» που βρίσκεται στην Αθήνα, επί της οδού Λεωφόρου Μεσογείων 211, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (σ.σ. Τ.ΕΘ.Α.), διενεργεί και έχει βγάλει στον αέρα από τις 3 Ιανουαρίου του 2020 η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο διαγωνισμός της ΥΠΑΑΠΕΔ, ειδικότερα, αφορά οικόπεδο συνολικού εμβαδού 18.643 τ.μ.. Εντός του οποίου, βρίσκονται 22 κτίρια με συνολικό εμβαδόν 7.582 τ.μ..

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΞΕΙ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Μία παράμετρος της διαδικασίας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική κι αυτό, γιατί λύνει τα χέρια στους επίδοξους επενδυτές.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τους όρους, δίνεται η δυνατότητα στο μισθωτή να προχωρήσει σε κατεδάφιση των 22 υπαρχόντων κτιρίων του οικοπέδου και εν συνεχεία, ο επικείμενος πλειοδότης δύναται να κατασκευάσει από την αρχή νέες εγκαταστάσεις. Πάντα, φυσικά, με την απαραίτητη έγκριση από το Τ.ΕΘ.Α. Με το Ταμείο Εθνική Άμυνας, επίσης, να είναι αυτό που θα θέσει το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, τον επιβλέποντα μηχανικό, καθώς και την επιβλέπουσα Επιτροπή παρακολούθησης των έργων.

ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ

Το ακίνητο που διατίθεται μέσω του παρόντος διαγωνισμού είναι μεγάλο. Επομένως, ανάλογα υψηλή είναι και η τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού. Η οποία, για την ακρίβεια, ορίζεται στο ποσό του 1.600.000,00 € ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα, ή αλλιώς 133.333,33 € μηνιαίως.

Επιπρόσθετα, η χρονική διάρκεια της μίσθωσης είναι για 50 χρόνια από την ημερομηνία υπογραφής του μισθωτηρίου, με δικαίωμα παράτασης για άλλα δέκα 10 έτη.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΔΑΠΑΝΩΝ

Επειδή οι δαπάνες στην επένδυση για την ανακατασκευή ή την ανέγερση εντελώς νέων εγκαταστάσεων στο πρώην στρατόπεδο προβλέπεται να είναι πολλές, από τους όρους του διαγωνισμού παρέχεται το δικαίωμα μη καταβολής του μισθώματος για το πρώτο έτος της μίσθωσης. Μάλιστα, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια της μίσθωσης του ακινήτου μπορεί να καταβάλλεται το 50% του μισθώματος του ακινήτου (δηλ. από το 2ο μέχρι το 5ο μισθωτικό έτος θα καταβάλλεται το 50% του μισθώματος), προκειμένου να συμψηφιστούν έτσι οι δαπάνες του μισθωτή.

Είναι σημαντικό, ακόμη, να σημειώσουμε ότι η μίσθωση μπορεί να αφορά εμπορική ή επαγγελματική χρήση. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Ημερομηνία διεξαγωγής του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού, τέλος, είναι η 12η Ιανουαρίου του 2020.

 

Πηγή: bizness.gr

image_pdfimage_print

Κτιριακά Έργα

Υπεγράφη η σύμβαση για το νέο κτίριο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Κτιριο, Σκαλωσια

Υπεγράφη το έργο που αφορά στην κατασκευή νέου κτιρίου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Πρόκειται για το κτίριο που θα στεγάσει τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Αναθέτουσα Αρχή είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το αρχικό κόστος του έργου ήταν 12,98 εκατ.ευρώ και με την έκπτωση ανέρχεται σε 7,53 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 6,07 εκατ.ευρώ). Ανάδοχος είναι η εταιρεία ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ. Οι υπογραφές έπεσαν την 1η Ιουνίου 2020. Η διάρκεια των έργων ορίστηκε σε 920 ημερολογιακές ημέρες (περίπου 31 μήνες).

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δανειακής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων «Hellenic Universities 1 από την ΣΑΕ 046/2 Κ.Α. 2017ΣΕ04620012 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο διαγωνισμός είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου 2019 και οι προσφορές ανοίχθηκαν στις 12 του ίδιου μήνα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

To έργο αφορά στο σύνολο των οικοδομικών και Η/Μ εργασιών (υλικά και εργασίες), που απαιτούνται, για την κατασκευή του κτιρίου Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στη Μυτιλήνη. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει τα ακόλουθα διακριτά τμήματα:

α) χωματουργικά και καθαιρέσεις·

β) κατασκευή του φέροντος οργανισμού του κτιρίου από σκυρόδεμα·

γ) κατασκευή των ξύλινων και μεταλλικών κουφωμάτων, και λοιπών κατασκευών·

δ) κατασκευή των τοιχοποιιών και των επιχρισμάτων·

ε) κατασκευή της πυρόσβεσης·

στ) κατασκευή της εγκατάστασης τής ύδρευσης·

ζ) κατασκευή της εγκατάστασης της αποχέτευσης και ομβρίων·

η) κατασκευή της εγκατάστασης θέρμανσης – κλιματισμού – αερισμού·

θ) εγκατάσταση υποσταθμού·

ι) εγκατάσταση πυρανίχνευσης·

κ) εγκατάσταση μεγαφώνων·

λ) εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας·

μ) κατασκευή εγκαταστάσεων αλεξικέραυνου – γειώσεων·

ν) εγκατάσταση κεραιών RTV·

ξ) εγκατάσταση τηλεφώνων-DATA·

ο) εγκατάσταση ανελκυστήρων·

π) κατασκευή της εγκατάστασης της αποχέτευσης και ομβρίων περιβάλλοντος χώρου·

ρ) κατασκευή της εγκατάστασης τής άρδευσης περιβάλλοντος χώρου·

σ) κατασκευή ηλεκτρικών εγκαταστάσεων περιβάλλοντος χώρου και

τ) κατασκευή λοιπών εργασιών περιβάλλοντος χώρου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Κτιριακά Έργα

Κρήτη: Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής νέων κτιρίων για την Περιφέρεια

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σταύρος Αρναουτάκης

Την σύμβαση με προϋπολογισμό 12 εκ. περίπου ευρώ, για την κατασκευή του νέου Κτηριακού Συγκροτήματος της Περιφέρειας Κρήτης στην ιστορική συνοικία «Λάκκος» Ηρακλείου, στην «πλατεία του υγειονομικού», υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε το έργο ως εμβληματικό για την Περιφέρεια το οποίο αναμένεται, σύμφωνα με την σύμβαση, να ολοκληρωθεί εντός διετίας. Θα στεγαστούν στο υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπου θα εξυπηρετούνται οι πολίτες αρτιότερα ενώ προβλέπεται και 1,5 στρέμμα κήπος προς δημόσια χρήση.

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, για την Περιφέρεια μας στο υγειονομικό τα νέα γραφεία τα οποία γίνονται, τρεις χιλιάδες τετραγωνικά με προϋπολογισμό 11 εκατομμυρίων 800 χιλιάδων ευρώ υπογράψαμε σήμερα με τον ανάδοχο του έργου. Εκτιμούμε ότι μέσα σε δύο χρόνια το έργο αυτό θα είναι πανέτοιμο για να στεγαστούν υπηρεσίες της Περιφέρειας μας, αλλά θα υπάρχει και μία καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, ένα κτίριο βιοκλιματικό και επίσης ενάμισι στρέμμα ένας κήπος απ’ έξω που θα είναι για όλους τους πολίτες του Ηρακλείου. Θεωρώ ότι αναβαθμίζεται πάρα πολύ η ευρύτερη περιοχή και να είμαστε καλά σε δυο χρόνια θα κάνουμε τα εγκαίνια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια από τον Σταύρο Αρναουτάκη, παρόντες ήταν επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης, Έφη Κουτεντάκη, Κώστας Φασουλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Ηρακλείου Μανόλης Φακουκάκης και εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Ανδρέας Κατσαρός.

Χαρακτηριστικά του έργου

Το έργο, πρόκειται να κατασκευαστεί στο Ο.Τ. 317 στην συνοικία «Λάκκος» του Ηρακλείου, στην «πλατεία του υγειονομικού» του Ηρακλείου, μεταξύ του «Πανανείου Νοσοσκομείου» και του μνημειακού κτηριακού συνόλου του Ιερού Ναού Αγίου Ματθαίου και στη θέση όπου προϋπήρχε το κτήριο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηρακλείου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης.

Αφορά, στην ανέγερση Κτηρίου Γραφείων, Αναψυκτηρίου, Υποσταθμού Δ.Ε.Η.-Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, μικρή πεζογέφυρα και πλήρης αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντος- ακαλύπτου χώρου του οικοπέδου της Περιφέρειας Κρήτης. Το συνολικό εμβαδόν κάλυψης του συγκροτήματος είναι 1.220,4 τ.μ. και δόμησης 3.347,20 τ.μ.

Το Κτήριο Γραφείων, διατάσσεται σε τέσσερις υπέργειους ορόφους (Ισόγειο, Α’, Β’ και Γ’ όροφος) και δύο υπόγειους (Α’ και Β’ υπόγειο). Στους υπέργειους ορόφους, συνολικού εμβαδού 3.321,70 τ.μ. στεγάζονται οι χώροι κύριας χρήσης του κτηρίου και στα δύο υπόγεια συνολικού εμβαδού 1.939,12 τ.μ., Χώροι Στάθμευσης, χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων, Αρχεία, Αποθήκες και λοιποί βοηθητικοί χώροι.

Στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου, εκτός των Γραφείων και των λοιπών βοηθητικών χώρων, χωροθετείται Αίθουσα Σεμιναρίων- Διαλέξεων, προβολών, ενώ τμήμα των εσωτερικών χώρων κίνησης και αναμονής (φουαγιέ) του ισογείου (φουαγιέ αίθουσας) και του Α’ ορόφου λειτουργούν ως χώροι έκθεσης της τοπικής ιστορίας (έκθεση ιστορικών ιατρικών εργαλείων κ.λπ.).

Στον Α’ , Β’ και Γ’ όροφο, του κτηρίου χωροθετούνται Χώροι Γραφείων και οι απαραίτητοι βοηθητικοί τους χώροι. Η πρόσβαση των πεζών από τον υπαίθριο χώρο γίνεται μέσω τεσσάρων εισόδων στο επίπεδο του Ισογείου και μέσω δύο εισόδων στη στάθμη του Α’ ορόφου.

Το κτηριακό συγκρότημα συμπληρώνουν ο ανεξάρτητος Υπόγειος Υποσταθμός της Δ.Ε.Η.- Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, για την υπογείωση τμήματος του όμορου δικτύου της και υπόγειες δεξαμενές νερού. Προβλέπεται η αναδιαμόρφωση του συνόλου του υπαιθρίου χώρου του γηπέδου συνολικού εμβαδού 1.703,74 τ.μ.

Η θέση του γηπέδου στην ιστορική γειτονιά του Λάκκου, η απόδοση του υπαίθριου χώρου στην πόλη ως χώρο ελεύθερης χρήσης από όλους- πλατείας και «κέντρο» της γειτονιάς, οι μικρές κλίμακες της περιοχής και είναι καταλυτικοί παράγοντες, που υπαγορεύουν τις βασικές επιλογές της αρχιτεκτονικής οργάνωσης και σχεδιασμού του συγκροτήματος.

Καθοριστικός παράγοντας στον σχεδιασμό και την επιλογή της οργάνωσης και των κατασκευαστικών λύσεων του κελύφους είναι ο προσανατολισμός, ο βιοκλιματικός και ενεργειακός σχεδιασμός με στόχο την εξασφάλιση συνθηκών άνεσης και εξοικονόμησης ενέργειας. Το κτήριο γραφείων οργανώνεται γύρω από ένα κεντρικό τριώροφο αίθριο, που αποτελεί τον εσωτερικό ενδιάμεσο “δημόσιο” χώρο, συντελεί στη βελτίωση του μικροκλίματος και επιτρέπει δυνατότητες εναλλακτικών λειτουργιών.

Με την αξιοποίηση των προσανατολισμών επιτρέπει τον άμεσο φυσικό φωτισμό και αερισμό του συνόλου των εσωτερικών χώρων κύριας χρήσης και συμβάλλει στην ενεργειακή απόδοση (μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για φωτισμό, θέρμανση και δροσισμό). Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στην απρόσκοπτη πρόσβαση ατόμων με κινητικές ιδιαιτερότητες και εμποδιζόμενων ατόμων σε όλους τους χώρους, ενώ υπάρχει πρόβλεψη σε κάθε όροφο και για χώρους υγιεινής με προδιαγραφές για ΑμεΑ.

Ο περιβάλλοντας ακάλυπτος χώρος. διαμορφώνεται με σκοπό να αποτελέσει περιβάλλον ελκυστικό , οργανικά συνδεδεμένο και για την εκτόνωση του αστικού περίγυρου με λειτουργίες περιπάτου διέλευσης, στάσης, και αναψυχής, όχι μόνο των κτηρίων αλλά και της ευρύτερης περιοχής «Λάκκου». Αντιμετωπίζεται ως δημόσιος χώρος- πλατεία στην πόλη, ένα ανοιχτό «δωμάτιο» σε δημόσια χρήση.

Επιδιώκεται η δημιουργία ενός συλλογικού χώρου σε τοπική κλίμακα, και με τις νέες φυτεύσεις, από ενδημικά φυτά (δένδρα και θάμνους) της Κρήτης, που αντέχουν στις ατμοσφαιρικές συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος, ενός θύλακα πρασίνου και αστικού “κήπου” που να φέρνει στη μνήμη τις αυλές και τα περιβόλια που υπήρχαν στην περιοχή.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Κτιριακά Έργα

Νέο σχολικό συγκρότημα αποκτά το Ναύπλιο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Μακέτα σχολικού συγκροτήματος στο Ναύπλιο

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση της νέας πτέρυγας του δημοτικού σχολείου στο Ανυφί. Ένα έργο προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων € το οποίο όχι μόνο θα αναβαθμίσει την εκπαιδευτική λειτουργία στο παραπάνω σχολείο αλλά σηματοδοτεί και μια σειρά ενεργειών για τις κτιριακές υποδομές στο Δήμο Ναυπλιέων.

Το δημοτικό σχολείο στο Ανυφί είναι μια πολύ δυναμική εκπαιδευτική μονάδα η οποία δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση ολιγοθέσιων σχολείων στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μιδέας. Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και κηδεμόνες, το τοπικό συμβούλιο, η τοπική κοινωνία και ο Δήμος Ναυπλιέων στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις αυτό το νέο κύτταρο παιδείας.

«Η υλοποίηση του έργου για το νέο σχολείο είναι η σφραγίδα για τη στήριξη αυτή», τονίζει ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και συμπληρώνει:

«Το επόμενο διάστημα μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό σε ό, τι αφορά στην λειτουργία του σχολείου λόγω των εργασιών που γίνονται αλλά στην ουσία είναι μια ευχάριστη περίοδος εκπλήρωσης ενός ονείρου για όλη την περιοχή. Γνωρίζοντας τα κτιριακά θέματα σε όλο το Δήμο προχωράμε για την εξεύρεση λύσεων και για τον προγραμματισμό των επόμενων ετών».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα