Νίκος
Καραγιάννης

Ένα μεγάλο έργο ανάπλασης δρομολογείται από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου. Πρόσφατα βγήκε στον αέρα το έργο Ανάπλασης Πάρκου Ελευθερίου Βενιζέλου (Ασύρματος)» του οποίου η εκτιμώμενη αξία με Φ.Π.Α. ανέρχεται στα 8,67 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το σχεδιασμό η λήξη προθεσμίας υποβολής προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουλίου 2024, ενώ η αποσφράγιση των προσφορών έχει προγραμματιστεί, για τις 30 Ιουλίου 2024.

Τις διαδικασίες και τα βήματα υλοποίησης του έργου σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο, Στέλιο Μαμαλάκη, παρακολουθεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Κάππος.

Με αφορμή την προκήρυξη του Διαγωνισμού ο Στέλιος Μαμαλάκης δήλωσε:

«Δεσμευθήκαμε και το πράττουμε! Με συστηματική δουλειά και παρεμβάσεις μας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα εμβληματικό έργο για τον Άγιο Δημήτριο. Ένα έργο που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον πολίτη καθώς η περιοχή θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο θεματικό πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο θα αποτελέσει έναν ισχυρό πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή. Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν και τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός προγράμματος Τρίτση το συγκεκριμένο έργο, κατορθώσαμε με ολοκληρωμένη μελέτη και τεύχη δημοπράτησης να το θέσουμε πλέον σε φάση υλοποίησης. Αναγνωρίζουμε τη συμβολή της απερχόμενης δημοτικής αρχής στην προετοιμασία ωρίμανσης του έργου, ωστόσο οι παραλήψεις της στο τέλος του 2023 είχαν ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τιναχθεί το έργο στον αέρα. Η νέα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει αυτό το σημαντικό έργο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς πιστεύει ότι πρέπει να λειτουργεί απέναντι στους δημότες με ειλικρίνεια και διαφάνεια».

Πώς φτάσαμε στην προκήρυξη του διαγωνισμού

Από την 1/1/2024 που ανέλαβε η νέα διοίκηση με δήμαρχο το Στέλιο Μαμαλάκη, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το έργο θα παραμείνει σε τροχιά υλοποίησης.

Συγκεκριμένα, η νέα διοίκηση:

Παρέλαβε ένα έργο χωρίς τεύχη δημοπράτησης, χωρίς προμετρήσεις με τη μελέτη εφαρμογής και με έναν ενδεικτικό προϋπολογισμό
Προχώρησε στη σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης και στην έκδοση τευχών δημοπράτησης.
Το έργο είχε ένα ενδεικτικό προϋπολογισμό 5,39 εκ. ευρώ, τα οποία όπως αποδείχθηκε, ήταν εμφανώς λίγα για την υλοποίηση του.
Η νέα δημοτική αρχή κατάφερε το έργο να παραμείνει στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, του Υπουργείου Εσωτερικών.
Με συστηματικές ενέργειες η σημερινή διοίκηση συνεχίζει την επαναδιαπραγμάτευση και εργάζεται, προκειμένου να μειωθεί το ποσό των ίδιων πόρων που χρειάζεται να καταβάλλει. Επίσης διεκδικεί την επαναδιαπραγμάτευση των όρων και της διάρκειας παραχώρησης συνολικά της έκτασης του Ασυρμάτου στο δήμο.
Να σημειωθεί επίσης ότι ο προϋπολογισμός του κολυμβητηρίου από 8,5 εκατ. ευρώ εκτινάχθηκε στα 10,3 εκατ. Συνολικά η ίδια συμμετοχή για τα δύο έργα (κολυμβητηρίου και Ασυρμάτου) προσεγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV