Νίκος
Καραγιάννης

Από τις 9 το πρωί ξεκίνησε η λειτουργία του τμήματος Ευαγγελισμός-Σκοτίνα στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου. Τα νέα 25 χιλιόμετρα δρόμου ο οδηγός θα βρει τις 3 νέες σήραγγες εκ των οποίων η μεσαία είναι, με 6 χιλιόμετρα, η μεγαλύτερη σήραγγα στα Βαλκάνια.

Να θυμίσουμε πως τα διόδια παρά τα όσα είχαν λεχθεί εδώ και καιρό δεν αλλάζουν δραματικά καθώς η διαφορά κυμαίνεται σε 30-50 λεπτά, ανάλογα το όχημα. Το σύνολο των διοδίων που καλείται να πληρώσει ο οδηγός είναι αρκετά υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα καθώς φτάνει τα 29 ευρώ (στην απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα για τη συχνή χρήση του αυτοκινητόδρομου.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη από σήμερα θα διανύεται σε περίπου 4 ώρες και 10 λεπτά καθώς το νέο τμήμα που άνοιξε μειώνει κατά 25 λεπτά τη διαδρομή. Ο Αυτοκινητόδρομος Αθήνα-Θεσσαλονίκη, σήμερα διαχειρίζεται από 4 διαφορετικές εταιρείες. Για τους οδηγούς να σημειώσουμε πως από τα σταθμό διοδίων των Αφιδνών στην Αθήνα μέχρι τα Σκάρφεια Φθιώτιδας πληρώνουν για την Νέα Οδό, από τα Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες (το λεγόμενο πέταλο του Μαλιακού δηλαδή) πληρώνουν για την Κεντρική Οδό, από τις Ράχες μέχρι το Κλειδί Ημαθίας πληρώνουν για τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και από το Κλειδί μέχρι τα διόδια στα Μάλγαρα, πληρώνουν για την Εγνατία Οδό.

Σημειώνουμε για καλύτερη χρήση του δρόμου και λιγότερες αναμονές όλες οι εταιρείες διαθέτουν e-pass τα οποία φορτίζονται με χρήματα είτε από το λογαριασμό σας είτε στους σταθμούς διοδίων. Οι συχνοί χρήστες έχουν εκπτωτικά πακέτα και για να ενημερωθούν μπορούν να καλούν στην εξυπηρέτηση πελατών των 4 εταιρειών.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΤΕΛΕΤΗ
Η χθεσινή τελετή στα Τέμπη ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή. Η Φιλαρμονική Κατερίνης έδινε τον τόνο, ενώ μεγάλο μέρος των εταιρειών παραχώρησης παραβρέθηκαν εκεί, ενώ είδαμε βουλευτές της περιοχής όλων των κομμάτων. Η διάρκεια της ήταν μεγάλη καθώς η προσέλευση ξεκίνησε στις 12.30 το μεσημέρι και η απόχωρηση των καλεσμένων ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV