Connect with us

Λιμάνια-Μαρίνες

Σαγκάη: Συμμετοχή της ΟΛΠ Α.Ε. στη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαία ΟΛΠ Κτίριο Διοίκησης

Η ΟΛΠ Α.Ε. συμμετέχει και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου (CIIE) που πραγματοποιείται στη Σαγκάη από 5 έως 10 Νοεμβρίου 2019 και στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις από 150 χώρες.

Στο περίπτερο του ΟΛΠ διανέμεται ενημερωτικό υλικό, προβάλλονται οι δραστηριότητες της εταιρείας και πραγματοποιούνται συναντήσεις και επισκέψεις από στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων καθώς και αξιωματούχους από Ελλάδα, Κίνα και άλλες χώρες. Μεταξύ άλλων το επισκέφτηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και η Αντιδήμαρχος Πειραιά, κα Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. εκπροσωπείται σε ανώτατο επίπεδο από τον Πρόεδρο Yu Zenggang και τον Deputy CEO, Weng Lin, οι οποίοι συμμετέχουν παράλληλα με την έκθεση σε ημερίδες και άλλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Επισημαίνεται πως η Ελλάδα συμμετέχει φέτος ως τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση με σλόγκαν «Α culture to share».

image_pdfimage_print

Λιμάνια-Μαρίνες

Κρήτη: Θετικό το πρόσημο για την κρουαζιέρα στο λιμάνι του Αγ. Νικολάου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Το σχήμα της Κρήτης στην άμμο

Με θετικό πρόσημο, «κλείνει» το 2019 για το Λιμάνι του Αγίου Νικολάου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφηκαν 37 «calls» και 32.498 επιβάτες, που αποτυπώνουν αύξηση, της τάξης του 54% σε «calls» και 138% σε επιβάτες, σε σχέση με το 2018, ενώ ο μέχρι σήμερα προγραμματισμός για το 2020, δείχνει μια περαιτέρω αύξηση σε «calls» που υπολογίζονται στα 42, αλλά και σε επιβάτες, καθώς υπολογίζεται να φτάσουν 51.414 άτομα.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου το Λιμενικό Ταμείο σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τον σύμβουλο κρουαζιέρας έχουν εργαστεί μεθοδικά τα τελευταία δύο χρόνια, προκειμένου ν΄αναβαθμίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες αλλά και να δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες για τους επισκέπτες.

«Η σεζόν του 2019 κλείνει με θετικά αποτελέσματα για τον προορισμό και στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια να πάμε ακόμα καλύτερα. Η συνεργασία όλων των φορέων σε αυτήν την προσπάθεια θεωρώ ότι είναι δεδομένη και ουσιαστική», διευκρίνισε ο κ. Ζερβός.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ιωάννης Μελισσουργάκης δήλωσε:

«Ο τρόπος δράσης για την προσέγγιση των μεγαλύτερων εταιριών πολυτελούς κρουαζιέρας με προορισμό τον  Άγιο Νικόλαο, φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση. Οι μετρήσεις απόδοσης, οι βελτιώσεις όπου χρειάζεται αλλά και ο δημόσιος διάλογος με όλους τους φορείς θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να είμαστε πλήρως έτοιμοι για την μεγάλη παγκόσμια έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Global 2020».

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λιμάνια-Μαρίνες

Λιμάνι Πειραιά: Ιστορικό ρεκόρ, έσπασε το φράγμα των 5εκατ. εμπορευματοκιβωτίων

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαία ΟΛΠ Κτίριο Διοίκησης

Ένα μεγάλο ρεκόρ σημειώθηκε εχθές στο λιμάνι του Πειραιά καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΠ Α.Ε. στις 9:58 το πρωί διακινήθηκε το εμπορευματοκιβώτιο με αριθμό CSUN7025891 που εκφορτώθηκε από το πλοίο COSCO SHIPPING CAPRICORN και με το οποίο η συνολική διακίνηση στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε τα 5.000.000 TEU για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το γεγονός ότι το όριο των 5.000.000 TEU ξεπεράστηκε ήδη από τον Νοέμβριο φέρνει πιο κοντά το λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο και πιθανότατα ανάμεσα στα 4 πρώτα λιμάνια της Ευρώπης.

Η μεγάλη δυναμική που έχει το λιμάνι του Πειραιά, αναδεικνύει και τις δυνατότητες του μέσω των συγκοινωνιακών υποδομών που διαθέτει η χώρα. Να μην ξεχνάμε άλλωστε ότι 10 χρόνια πριν, όταν οι Κινέζοι πατούσαν πόδι εν μέσω γενικευμένων αντιδράσεων, η συνολική ετήσια διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, έφτανε τα 600.000 TEUs.

Σήμερα, έχοντας εννιαπλασιάσει αυτή την κίνηση, το επόμενο λογικό βήμα είναι η περαιτέρω επέκταση των δυνατοτήτων διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.

H COSCO έχει ήδη σε εφαρμογή το εγκεκριμένο πρόγραμμα επενδύσεων 600εκατ.ευρώ ενώ αναμένει την έγκριση και για την υλοποίηση του 4ου Προβλήτα Εμπορευματοκιβωτίων που θα διπλασιάσει την ικανότητα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων για το μεγάλο λιμάνι της χώρας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λιμάνια-Μαρίνες

Ξεκίνησε η διαδικασία για την λειτουργία Υδατοδρομίου στα Ιωάννινα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Υδροπλάνο μέσα στη θάλασσα

Ευρεία σύσκεψη έγινε το περασμένο Σάββατο στο Δημαρχείο Ιωαννίνων ως πρώτο βήμα για τη χωροθέτηση υδατοδρομίου, που αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, στη σύσκεψη πήραν μέρος ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes – Ελληνικά Υδατοδρόμια, Νικόλας Χαραλάμπους, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης, Παναγιώτης Τζάνος και Στάθης Σιούτης ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Φίλιππας Φίλιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νήσου Άρης Λιούμπος και η βουλευτής Μαρία Κεφάλα. Εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Ζωγράφος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκε το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των υδατοδρομίων και οι αλλαγές που προωθούν τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να διευκολύνουν και να επιταχύνουν τη διαδικασία με σκοπό το 2020 να έχει αναπτυχθεί ένα πλήρες δίκτυο στη χώρα.

«Βούληση του Δήμου είναι να ξεκινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται, καθώς θεωρούμε ότι η λειτουργία υδατοδρομίου αποτελεί παρέμβαση ζωτικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Από την πλευρά του,. ο Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Νικόλας Χαραλάμπους τόνισε το υψηλό και έντονο ενδιαφέρον για τα Γιάννενα και τη λίμνη αφού αποτελούν κόμβο και υπογράμμισε ότι αυτό που εξετάζεται είναι η ίδρυση και λειτουργία κεντρικού και όχι περιφερειακού υδατοδρομίου, κάτι που θα επιτρέπει τη διασύνδεση της πόλης με το εξωτερικό.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Σπύρος Σουρέλης τόνισε ότι για τον επιχειρηματικό κλάδο του τουρισμού η λειτουργία υδατοδρομίου αποτελεί κομβικής σημασίας θέμα. «Η λειτουργία υδατοδρομίου θα φέρει κόσμο υψηλού εισοδήματος. Θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τις υπόλοιπες μεταφορικές υποδομές. Ευελπιστούμε στην αδειοδότηση και ελπίζουμε πολύ σύντομα να έχουμε την πρώτη πτήση», κατέληξε.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα