Newsroom

Σε έργα που έχουν ολοκληρωθεί και που βρίσκονται στα σκαριά αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σ. Καλαφάτης σε ομιλία του στην Πολιτική Ακαδημία της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα ο Σ. Καλαφάτης είπε πως: 

“Προχωρήσαμε στην εκπόνηση και εξέλιξη του σχεδίου για τη Θεσσαλονίκη του 2030. Με 30+ έργα έχουμε σκοπό να επανατοποθετήσουμε την πόλη μας, τη Μακεδονία και τη Θράκη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Κι αυτό είναι μια συνειδητή στρατηγική επιλογή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την περιοχή μας. Για να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Να διασφαλίζει  αφενός την ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης κι αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Θεσσαλονικέων. Στο πλαίσιο αυτό, κινούμαστε σε τέσσερα επίπεδα: Σε έργα υποδομών, στην Υγεία και Πρόνοια, στην Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, στις  Αναπλάσεις και τις Επεμβάσεις που Αλλάζουν την Εικόνα όλης της περιοχής.

Κάποια από τα έργα αυτά έχουν ήδη ολοκληρωθεί, κάποια είναι στα σκαριά και κάποια είναι σε φάση εξέλιξης.

Παραδόθηκαν το Αεροδρόμιο Μακεδονία, η Γέφυρα του Αλιάκμονα, ο δρόμος προς τη Χαλκιδική.

Συμβασιοποιήθηκε το flyover.

Παραδίδεται τέλος του χρόνου η βασική γραμμή του μετρό και στα μέσα του 2024 η επέκταση προς την Καλαμαριά.

Προχωρά η ανάπλαση της ΔΕΘ.

Ολοκληρώνεται το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά. Ολοκληρώνεται και η Μουσειολογική Μελέτη για το Μουσείο Ολοκαυτώματος.

Διαχειριστήκαμε με επιτυχία το θέμα των τριών γηπέδων της πόλης μας και βέβαια χωροθετήσαμε το Νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο και βάλαμε στις ράγες το σχέδιό μας  για το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

Μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω και προσωπικά τον καλό φίλο και συνάδελφο Νίκο Χαρδαλιά, γιατί στο ζήτημα του Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου, για το οποίο ήταν ρητή η εντολή του Πρωθυπουργού να γίνει στη δυτική πλευρά της πόλης, η συμβολή του ήταν καταλυτική στο να καταλήξουμε στον συγκεκριμένο χώρο, το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου. Με τη βοήθεια του κ. Χαρδαλιά, το Υπουργείο Άμυνας μας εκχώρησε μέχρι 150 στρέμματα για να μπορέσει να δημιουργηθεί το νέο Ογκολογικό, που μαζί με το Παιδιατρικό, αλλά και τα υπάρχοντα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και 424 ΓΣΝΕ, θα έχουμε δημιουργήσει ένα μοναδικό  πάρκο υγείας, για το οποίο θα είμαστε περήφανοι, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Αυτό που γίνεται στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, αποτελεί τον πυρήνα ενός ευρύτερου -υπό εφαρμογή- σχεδιασμού για όλη τη Μακεδονία και Θράκη.

Στη Δυτική Μακεδονία συνεχίζουμε το σχέδιο για την απολιγνιτοποίηση. Προσαρμοζόμαστε, βέβαια, στις ανάγκες της ενεργειακής κρίσης. Παράλληλα “τρέχει” και ο αυτοκινητόδρομος Ε65, που ανοίγει παράθυρο ευκαιριών και ανάπτυξης στην περιοχή. Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη μετασχηματίζονται σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο. Θα αποτελούν, εκτός των άλλων, πλέον, και πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας για ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης υπηρετεί έμπρακτα  την Ανάπτυξη της περιοχής,  ενισχύοντας επενδύσεις από ένα ως τρία εκατομμύρια ευρώ, που εντάσσονται στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Καταφέραμε να αναβαθμίσουμε τη σχετική Υπηρεσία του Υπουργείου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αποδείξαμε πως θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να υπηρετούμε την ανάπτυξη και τη συλλογική πρόοδο. Τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Την Ελλάδα που γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Την Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης και της περηφάνιας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι πολίτες μπορούν τώρα να συγκρίνουν και να επιλέξουν. Να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουμε, για την ολοκλήρωση των έργων που έχουμε δρομολογήσει. Αν θέλουν να πάμε μπροστά ή να γυρίσουμε πίσω, Αν θέλουν να πορευτούμε με σίγουρα και στέρεα βήματα ή να γυρίσουμε στις αυταπάτες και το άγνωστο».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV