Νίκος
Καραγιάννης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την περίοδο ο έλεγχος των βοηθητικών συστημάτων στο νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ρόδο, με στόχο να τεθούν σε λειτουργία οι μηχανές μέχρι το Φεβρουάριο.

Ζητούμενο είναι να έχουν τεθεί σε λειτουργία τουλάχιστον δυο μηχανές του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ προτού ανοίξει η νέα τουριστική περίοδος, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Δημοκρατική».

Η πλήρης λειτουργία του εργοστασίου προγραμματίζεται έως το τέλος του έτους. Η πλήρης ισχύς του νέου εργοστασίου θα είναι 115MW και, σε συνδυασμό με τον ΑΗΣ Σορωνής, αναμένεται να προσφέρει στη Ρόδο ενεργειακή επάρκεια. Σημειώνεται ότι οι ανάγκες του νησιού σε ηλεκτρική ισχύ υπολογίζεται ότι φθάνουν σε περιόδους αιχμής τα 225 MW.

Στον νέο οργανισμό λειτουργίας του εργοστασίου προβλέπονται συνολικά 90 άτομα (μηχανικοί, μηχανοτεχνίτες, εργάτες κ.ά). Η πρώτη προκήρυξη μόνιμου προσωπικού του ΑΣΕΠ που «έτρεχε» το διάστημα από 9 έως 24 Οκτωβρίου 2017 προέβλεπε είκοσι έξι θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ρόδο είναι εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα και θα έχει συγκριτικά χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, καθώς θα χρησιμοποιεί καύσιμο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

 

Πηγή: energypress.gr

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn