Νίκος
Καραγιάννης

 

Ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Δέδε. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών Δημήτρης Τσίκκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η δρομολόγηση μεγάλων έργων υποδομών για το νησί.

Πρώτο θέμα συνάντησης ήταν η εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την υλοποίηση του έργου σύνδεσης του αγωγού της ΔΕΥΑΡ από το διυλιστήριο της Καλάθου μέχρι την Πυλώνα, με προοπτική την υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής της Λίνδου από το Φράγμα του Γαδουρά. Οι πόροι για το συγκεκριμένο έργο έχουν ήδη δεσμευτεί από τις 22/12 ενώ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται η απόφαση εγγραφής τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού €3,9 εκατ. που θα διασφαλίσει την επάρκεια νερού για τα επόμενα χρόνια, θωρακίζοντας την τουριστική και αγροτική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής από την ανομβρία.

Παράλληλα ο Δήμαρχος κατέθεσε στον κο Δέδε τα στοιχεία για την ολοκλήρωση της μελέτης της Μεσογειακής Χάραξης (Νέα Είσοδος Πόλεως) από το Αεροδρόμιο μέχρι το νέο Νοσοκομείο, μήκους 12 χλμ., ενώ ζήτησε και τις ενέργειες του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα Υποδομών για την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Περιμετρικής Οδού από το Νέο Νοσοκομείο μέχρι τη λεωφόρο Ρόδου-Καλλιθέας.

Ο Δήμαρχος μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Συνδυαστικά, η Μεσογειακή Χάραξη και η ολοκλήρωση της Περιμετρικής, είναι έργα πνοής για τη Ρόδο, στάσιμα εδώ και χρόνια, και η δρομολόγησή τους με τη σύνδεση με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας του Αεροδρομίου με το Λιμάνι και τη Νέα Μαρίνα, θα λύσει το συγκοινωνιακό πρόβλημα του νησιού παρέχοντας σημαντική αναπτυξιακή δυναμική στο Ρόδο. Η Δημοτική Αρχή έχει το όραμα με μεθοδικότητα να δρομολογήσει τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη το νησί».

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ