Newsroom

“Ναι” από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό στη Διπλή Ανάπλαση και το νέο γήπεδο στο Βοτανικό, μετά την ιστορική ψηφοφορία των μελών του.

Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, υπερψήφισαν με ποσοστό 68,5% στην ψηφοφορία της Τετάρτης (30/3) τις τρεις συμβάσεις της «Διπλής Ανάπλασης» (με Δήμο Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι ΑΕΠ Ελαιώνα) και πλέον δόθηκε το τελικό «πράσινο φως» για να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το πρότζεκτ, που είχε εξαρχής ως «αιχμή του δόρατος» την κατασκευή νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου κι εγκαταστάσεις του Α.Ο. στην περιοχή του Βοτανικού.

Με 2.051 ψήφους «υπέρ» και 934 ψήφους «κατά», σε σύνολο 2.994 ψηφισάντων -συν 5 λευκά και 4 άκυρα- ξεπεράστηκαν (με πολύ οριακή διαφορά) έπειτα από μία βραδιά «θρίλερ», τα 2/3 των ψήφων που χρειάζονταν βάσει του καταστατικού του Ερασιτέχνη για να υπερψηφιστεί το πρότζεκτ.

Σημειώνεται πως στη χθεσινή ψηφοφορία των μελών του Αθλητικού Ομίλου, ψήφισαν 2.994 από τα 4.284 μέλη που είχαν δικαίωμα ψήφου.

Η Διπλή Ανάπλαση και τα επόμενα βήματα

Πλέον απ’ το πρωί της Πέμπτης (31/3), ξεκινούν οι επόμενες κινήσεις για την υπογραφή των συμβάσεων απ’ τις εμπλεκόμενες πλευρές και τις τελικές εγκρίσεις που απαιτούνται, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό.

Τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για το σύνολο της «Διπλής Ανάπλασης» φτάνουν τα 267 εκατ. ευρώ, με τα χρήματα να έχουν ήδη εξασφαλιστεί. Εξ αυτών, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε. (RRF) έχουν ήδη εγκριθεί 140 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν τα έργα υποδομής στις δύο υπό ανάπλαση περιοχές.

Από εκεί και πέρα, το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην περιοχή του Βοτανικού -κόστους 115 εκατ. ευρώ- θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ο σχετικός φάκελος έχει ήδη προεγκριθεί απ’ τα αρμόδια υπουργεία κι έχει «μπει» στο νέο κρατικό προϋπολογισμό), ενώ οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα κατασκευαστούν με έξοδα της ΑΕΠ Ελαιώνα (Alpha Bank και Πειραιώς), που θα καταβάλλει το ποσό των 12 εκατ. ευρώ για την ανέγερσή τους.

Τέλος, η κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων στην περιοχή (δημιουργία κτιρίου γραφείων, εγκαταστάσεις πρώην εργοστασίου Softex, δημιουργία αποθηκευτικών χώρων πρώην εργοστασίου Λιβάνη, εγκαταστάσεις κτιρίου ΑΕΠ Ελαιώνα, μετεγκατάσταση σταθμού ΚΤΕΛ, εγκαταστάσεις πρώην εργοστασίου Soulis), αναμένεται να φτάσει σε μία δεκαετία -μετά τη αποπεράτωση του πρότζεκτ- στο ποσό των 470 εκατ. ευρώ.

Παναγιώτης Μαλακατές: “Να δούμε και νέα Γουέμπλεϊ και για τον Ερασιτέχνη και για όλες τις ομάδες”

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο., Παναγιώτης Μαλακατές, δήλωσε:

«Ήταν μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό. Τα μέλη του Παναθηναϊκού ψήφισαν σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι σεβαστό. Είναι υπέρ της Διπλής Ανάπλασης. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι η αυριανή μέρα πρέπει να μας βρει όλους αγαπημένους και ενωμένους για έναν δυνατό Παναθηναϊκό, όπως αξίζει στον μεγαλύτερο και ιστορικότερο Σύλλογο της Ελλάδος.

Νομίζω ότι από εδώ και πέρα σε εμάς πέφτει όλο το βάρος ώστε όλα αυτά που υπάρχουν στις συμβάσεις να αποτυπωθούν σε μεγάλα γήπεδα, όπως αρμόζει στον Παναθηναϊκό με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Η Λεωφόρος να έχει Παναθηναϊκό χρώμα όπως είπε προχθές και ο Δήμαρχος και να έχουμε στη Λεωφόρο μας τις αναμνήσεις μέσα από το Μουσείο και ό,τι άλλο φτιαχτεί που θα φροντίσουμε να έχει χρώμα Παναθηναϊκό. Είχαμε πει εξαρχής ότι θα στηρίξουμε το οποιοδήποτε αποτέλεσμα και αυτό κάνουμε.

Εκείνο που θέλουμε είναι ο Παναθηναϊκός να μεγαλουργήσει όπως και να δούμε και νέα Γουέμπλεϊ και για τον Ερασιτέχνη και για όλες τις ομάδες. Είναι μια απόφαση που πήρε ο κόσμος και τα μέλη του Παναθηναϊκού. Εμείς προσπαθήσαμε να πετύχουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους. Αυτό αποτυπώθηκε σήμερα από το πολύ μεγάλο ποσοστό».

Κώστας Μπακογιάννης: “Γράφτηκε Ιστορία, το μέλλον ανήκει στον Παναθηναϊκό και την Αθήνα”

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την υπερψήφιση από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού του πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης», εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του λίγο μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη:

«Απόψε γράφτηκε ιστορία. Πιστέψαμε στη Διπλή Ανάπλαση. Τόσο πολύ που για να γίνει πραγματικότητα κάναμε όσα μπορούσαμε και ακόμα περισσότερα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού δικαίωσε την προσπάθειά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.

Ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση, ώστε να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μας. Από εδώ και εμπρός, Παναθηναϊκοί και Αθηναίοι αξίζει να είναι μόνο υπερήφανοι. Το μέλλον ανήκει στον Παναθηναϊκό, το μέλλον ανήκει στην Αθήνα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn