Newsroom

Η GEFCO, κατέχοντας παγκόσμια ηγετική θέση στην παροχή σύνθετων λύσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας, συνεργάζεται με την ArtiShock για να αναπτύξει μια καινοτόμο εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Η “GEFCO Enterprise AR” όπως ονομάζεται η νέα λύση θα χρησιμοποιηθεί από το τμήμα διακίνησης εμπορευμάτων της GEFCO για την αύξηση του ποιοτικού ελέγχου και την ενίσχυση της παραγωγικότητας στη διαδικασία συσκευασίας της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας, όπου η ακρίβεια και η απόδοση είναι ύψιστης σημασίας.

Η «GEFCO Enterprise AR» χρησιμοποιείται μέσω των ακουστικών της Microsoft HoloLens και επιτρέπει στους υπαλλήλους της αποθήκης να αλληλεπιδρούν με ψηφιακές πληροφορίες χώρου, όπως τα εγχειρίδια χρήσεως και τα πρωτόκολλα εργασίας. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βελτιώνει τον ποιοτικό έλεγχο και να εξοικονομεί ζωτικό χρόνο στη διαδικασία συσκευασίας, ιδιαίτερα για κρίσιμα φάρμακα.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε σε λιγότερο από ένα χρόνο με την ArtiShock, εταιρεία πλήρως εξειδικευμένη σε υπηρεσίες Augmented Reality με έδρα την Ολλανδία και με επικεφαλής από την πλευρά της GEFCO τον Omar van Geest, Διευθυντή Ανάπτυξης Logistics. Η ιδέα ξεκίνησε από το Εργοστάσιο Καινοτομίας, το εσωτερικό «εκκολαπτήριο» της GEFCO, της εταιρείας που διευκολύνει τις καινοτόμες ιδέες οι οποίες μπορούν να μετατραπούν σε λύσεις logistics για την υποστήριξη της ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Η GEFCO Enterprise AR έχει ήδη λειτουργήσει με επιτυχία σε πιλοτικό επίπεδο, στις αποθήκες της GEFCO στο Schiphol, με ορισμένα από τα σενάρια να οδηγούν σε αύξηση της παραγωγής κατά 50% καθώς και πολλά έμμεσα οφέλη συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των ωρών εκπαίδευσης του προσωπικού.

Μετά την πιλοτική φάση, η GEFCO προτίθεται να μεταφέρει τη συγκεκριμένη λύση στο παγκόσμιο δίκτυό της και επιχειρηματικές της γραμμές για να διερευνήσει περαιτέρω τις πρόσθετες χρήσεις της τεχνολογίας αυτής για την υποστήριξη της αποδοτικότητας και της ποιότητας για λογαριασμό των πελατών της από όλες τις βιομηχανίες και ιδιαίτερα για αυτούς της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Karin van den Brekel, Global Lead Life Sciences & Healthcare της GEFCO, επεσήμανε:

“Η διαδικασία συσκευασίας είναι απολύτως ζωτική για το τμήμα διακίνησης εμπορευμάτων της GEFCO, ειδικά για τα κρίσιμα φάρμακα που διανέμουμε σε όλο τον κόσμο για λογαριασμό των πελατών μας, αεροπορικώς. Απαιτείται εξειδίκευση με οδηγίες που πρέπει να τηρούνται αυστηρά για να διασφαλίζεται η ακεραιότητα του προϊόντος.

«Η GEFCO Enterprise AR θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας αυτής της διαδικασίας, θα ελαχιστοποιήσει τα λάθη και θα ενισχύσει τις διαδικασίες εκπαίδευσης. Ανυπομονούμε να διερευνήσουμε τις μελλοντικές περιπτώσεις χρήσης του προϊόντος και να συνεχίσουμε την ισχυρή συνεργασία μας με τον Artishock.»

Ο Cristian Vorstius Kruijff, Διευθύνων Σύμβουλος, ArtiShock:

“Η AR φέρνει επανάσταση σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε με το περιβάλλον μας και τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνουμε την επαγγελματική μας ζωή.

Η σημασία του χωρική υπολογιστική η οποία μπορεί να συγκριθεί με την άνοδο των smartphone, θα εισέλθει σταδιακά στη ζωή όλων μέσα στα επόμενα 5 έως 10 χρόνια. Μέχρι τότε, οι οργανισμοί έχουν την επιλογή να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητές τους και να παραμείνουν μπροστά στο παιχνίδι.»

«Αυτό το project σε συνεργασία με την GEFCO δείχνει πόσο ρεαλιστικό είναι να περιμένουμε και πραγματικά να επιτύχουμε μια θετική επένδυση Αυξημένης Πραγματικότητας. Τα οικονομικά οφέλη μπορούν να υπολογιστούν άμεσα και εύκολα, όπως η αύξηση της παραγωγικότητας και η βελτίωση της ποιότητας. Έμμεσα υπάρχουν οφέλη, όπως η αύξηση της ικανοποίησης των εργαζομένων και η ικανότητα ταχείας κατάρτισης των δεξιοτήτων στους νεοεισερχόμενους».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV