Νίκος
Καραγιάννης

Σάρκα και οστά έλαβε ο Πύργος Μικτής Χρήσης, ο τρίτος που θα δούμε να κατασκευάζεται στο Ελληνικό ύψους 150 μέτρων στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Πριν από μερικές ημέρες η Lamda Development και η Brook Lane Capital προχώρησαν στην σύσταση εταιρείας στο ΓΕΜΗ με την επωνυμία Ellinikon Park Tower AE. με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 40 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά πρόκειται για την ολοκλήρωση της αρχικής συμφωνίαε των δύο πλευρών -είχε υπογραφεί τον Ιανουάριο του 2022- με την BLC να κατέχει το 70% του μετοχικού κεφαλαίου και το 30% να το κατέχει η Lamda Development μέσω της εταιείας Ellinikon Hospitality Investments.

O Πύργος Μικτής Χρήσης θα αποτελέσει ένα μεγάλο project ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ (με τιμές 2022) και με την υλοποίηση του θα είναι ένα από τα πέντε υψηλότερα κτίρια στην Ελλάδα.

Στον Πύργο θα φιλοξενούνται στην πλειοψηφία τους διαμερίσματα προς πώληση ενώ θα λειτουργήσει και ένα ξενοδοχείο. Θα έχει επιφάνεια 49.000 τ.μ. Η κατασκευή του θα ξεκινήσει με τις πρόδρομες εργασίες και θα συνεχίσει με το κυρίως έργο. Στον διαγωνισμό για τις πρόδρομες εργασίες έχουν κατέβει τρια σχήματα: ΑΒΑΞ-RIZZANI DE ECCHER, ΑΚΤΩΡ-ΜΑΝ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ACC.

Στον Πύργο Μικτής Χρήσης θα λειτουργήσει το 4ο συμφωνημένο ξενοδοχείο καθώς θα έχουμε ένα ξενοδοχείο στο IRC (του σχήματος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-HARD ROCK INL) και δύο ξενοδοχείο από την ΤΕΜΕΣ στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Κοσμά.

Οι κατοικίες που θα διαθέτει ο Πύργος Μικτής Χρήσης θα είναι στο πνεύμα του Riviera Tower και θα ενσωματώνουν την σύγχρονη αρχιτεκτονική με την περιβαλλοντικά φιλική προσέγγιση.

Να θυμίσουμε επίσης πως εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για τη μεγάλη οικιστική επένδυση της Orilina Properties στο Ελληνικό. Συγκεκριμένα, η «ORILINA PROPERTIES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ORILINA PROPERTIES REIC»ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι την 30η Ιανουαρίου 2024, εκδόθηκε η οικοδομική άδεια του πολυτελούς συγκροτήματος των 20 κατοικιών «Marina Residences by Kengo Kuma» που η Εταιρεία αναπτύσσει δίπλα στη μαρίνα Αγ. Κοσμά.

Στην κατασκευή του Riviera Tower είναι πλέον ορατοί οι πρώτοι όροφοι. Ο πρώτος παράκτιος ουρανοξύστης κατοικιών, «Riviera Tower», θα έχει ύψος 200 μέτρων, θα διαθέτει 50 ορόφους και 170 διαμερίσματα, ενώ στο ground floor προβλέπονται χώροι 2.000 τ.μ. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ.

Η ολοκλήρωσή του τοποθετείται στο πρώτο τρίμηνο του 2026 και όπως έχει αναφέρει η Lamda Development στόχος είναι στο τέλος του 2023 να φαίνεται η κατασκευή του 2ου ορόφου. Ανά 10 ορόφους θα φτιάχνεται και η εξωτερική επένδυση.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV