Connect with us

Υπεραστικός Σιδηρόδρομος

ΕΡΓΟΣΕ: υπογειοποίηση 4 χλμ μέσα στην πόλη της Πάτρας, εγκρίθηκε η Μ.Π.Ε !

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πλήρη υπογειοποίηση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής από το Σταθμό του Αγίου Διονυσίου μέχρι την περιοχή του κολυμβητηρίου του ΝΟΠ (Παπαφλέσσα και Ακτή Δυμαίων), προβλέπει η τελική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε, που διαβιβάστηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αυτό πληροφορεί με ανακοίνωσή του ο Γιώργος Αθανασόπουλος, μέλος του Δ.Σ της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και Περιφερειακός Σύμβουλος, ο οποίος τονίζει ότι με 4,2 χλμ. Σιδηροδρομικής γραμμής «απελευθερώνεται» από τις γραμμές του τρένου το παραλιακό μέτωπο.
Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώνουμε τους πολίτες ότι το Υπουργείο ΠΕ.ΚΑ. με το 199151/ 13-5-2011 έγγραφο του, διαβίβασε στην Π.Δ.Ε. , τον Φάκελο της ΕΡΓΟΣΕ που αφορά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου -Νέα Διπλή Σιδηροδρομική Γραμμή Κορίνθου-Πάτρας. Τμήμα από νέο Σ.Σ. Πάτρας- μέχρι τη σύνδεση με την υφιστάμενη γραμμή προς Πύργο (Χ.Θ. 126+750 Έως 132+049- (Διέλευση Πάτρας).

Η εξαιρετικά σημαντική αυτή εξέλιξη σηματοδοτεί οριστικά πλέον, την δρομολόγηση ενός εκ των σπουδαιότερων και μεγαλύτερων έργων που αφορούν την περιοχή μας , με τρόπο σύγχρονο και επιθυμητό , που επιλύει βασικά κυκλοφοριακά και αναπτυξιακά προβλήματα της Πόλης και οριστικοποιεί μια δυναμική πορεία στο μέλλον .

Η διαδικασία ολοκλήρωσης της Μελέτης ήταν μια πολύχρονη ,εξαιρετικά επίπονη και απαιτητική διαδικασία. Έπρεπε να αντιμετωπιστούν συνδυαστικά, πλείστα τεχνικά και κυκλοφοριακά προβλήματα και ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί πλήρως η απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου.

Οι Φορείς και Υπηρεσίες, που επί μία δεκαετία ουσιαστικά ασχολήθηκαν με το μεγάλο αυτό θέμα, γνωρίζουν απόλυτα τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν. Το τελικό αποτέλεσμα κατά την άποψή μου, αποτελεί την βέλτιστη δυνατή λύση, που θα προσδώσει στην Πόλη σημαντικότατα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και μοναδικές ευκαιρίες βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής.

Με την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής και της σύνδεσής της με το Νέο Λιμένα Πατρών, επιτυγχάνεται αύξηση της επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης, εξασφάλιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης προς Πύργο – Ολυμπία και Καλαμάτα και δυνατότητα λειτουργίας σύγχρονου ηλεκτροκινούμενου προαστιακού στη πόλη της Πάτρας.

Η εκτέλεση του μεγάλου αυτού έργου και η δυνατότητα εξεύρεσης των αναγκαίων κονδυλίων για την κατασκευή του ,τα οποία ανέρχονται συνολικά ( από ΧΘ 120 περιοχή Ρίου ,μέχρι ΧΘ 132 ) στο ενδεικτικό ποσό των 550 – 600 εκατομμυρίων Ευρώ, είναι μια δύσκολή αλλά απόλυτη εφικτή διαδικασία.

Απαιτεί ουσιαστικά την συστράτευση όλου του Πολιτικού Δυναμικού της Περιοχής μας καθώς και των Φορέων, ώστε να εξασφαλιστεί η ένταξη του έργου στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο που ξεκινά το 2013 και θα αφορά σύμφωνα με εκτιμήσεις, έργα στις φτωχότερες Περιφέρειες της Χώρας κατά προτεραιότητα . Το θέμα αυτό πρέπει πλέον να αποτελεί διαρκή προτεραιότητα όλων μας χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση ή ολιγωρία.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αναφερόμενου έργου συνοπτικά είναι :
Η γραμμή μετά τον Σ. Σταθμό του Αγίου Διονυσίου , συνεχίζει πλήρως υπογειοποιημένη κάτω από το ίχνος της υφιστάμενης σήμερα γραμμής, έως την περιοχή του Κολυμβητηρίου και από αυτό το σημείο, αρχίζει να αναδύεται, οδεύοντας στη συνέχει επιφανειακά μέσα από την περιοχή του νέου Λιμένα Πατρών, στον οποίο δημιουργείται Σταθμός.

Εν συνεχεία οδεύει επιφανειακά και παράλληλα με την παραλία, περνώντας με γέφυρα το ποταμό Γλαύκο και στο ύψος της -SHELMAN- μετά την οδό Αγ. Νικολάου Λεύκας, περνά πάνω από την ΠΕΟ και συναρμόζει με την υφιστάμενη γραμμή προς Πύργο.

Επίσης ενημερώνουμε ότι για το τμήμα από Ρίο μέχρι ΣΣ Αγ. Διονυσίου έχει ήδη εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με σχετική Κ.Υ.Α. (υπ.αρ. πρωτ. ΕΥΠΕ 108572/18-10-2006).

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Τμήματος αυτού συνοπτικά είναι :
Η γραμμή διέρχεται κάτω από την οδό της ζεύξης, συνεχίζοντας επιφανειακά επί της υφιστάμενης σήμερα σιδ/κής γραμμής, περνώντας την οδό Κανελλοπούλου και μετά από 400μ. αρχίζει η ράμπα καθόδου για την είσοδό της στο C&C.

Εν συνεχεία και περίπου 250μ. πριν την οδό Αγ. Κωνσταντίνου (περιοχή Αγυιάς), η σιδηροδρομική γραμμή διέρχεται πλήρως υπογειοποιημένη, φτάνοντας στην περιοχή του νέου ΣΣ Αγ. Διονυσίου, ο οποίος προβλέπεται υπόγειος, ενώ όσον αφορά στους όρους δόμησης με σκοπό την πολεοδομική θεσμοθέτηση του έργου στην περιοχή του νέου ΣΣ Αγ. Διονυσίου και των λοιπών αυτού κτηριακών εγκαταστάσεων, έχει κατατεθεί από το 2008 μελέτη «Καθορισμός ζώνης ελεγχόμενης ανάπτυξης (ΖΕΑ) στην εκτός σχεδίου περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Αγ. Διονυσίου Πατρών» για την οποία αναμένεται έγκριση του Κεντρικού ΣΧΟΑΠ για την έκδοση Π.Δ. .

Για το εν λόγω τμήμα του έργου έχει εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και έχει εκδοθεί η αντίστοιχη ΚΥΑ Π.Ο. (υπ’ αρίθμ. πρωτ. ΕΥΠΕ 108572/18-10-2006) και οι απαλλοτριώσεις βρίσκονται σε διαδικασία κήρυξης.

Το συνολικό μήκος των πλήρως υπόγειων τμημάτων της Σιδηροδρομικής γραμμής στην πόλη της Πάτρας, ανέρχεται σε 4,2 χιλιόμετρα.»

Πηγή : attacktv.gr

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα