Connect with us

Υπεραστικός Σιδηρόδρομος

ΕΡΓΟΣΕ: η Κ/Ξ ΙΝΤΡΑΚΑΤ- ΑΕΓΕΚ- J&P μειοδότησε στο έργο ολοκλήρωσης του τμήματος Κιάτο- Ροδοδάφνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πιο σημαντική δημοπράτηση τα τελευταία χρόνια για τον Σιδηρόδρομο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης και το παρόν έδωσαν τέσσερα σχήματα. Στο έργο για την αναβάθμιση στο τμήμα από το Διακοπτό μέχρι τον Ελαιώνα και την κατασκευή όλων των σταθμών στο τμήμα Κιάτο- Ροδοδάφνη μειοδότρια είναι η Κ/Ξ ΙΝΤΡΑΚΑΤ- ΑΕΓΕΚ – J&P ΑΒΑΞ.

H έκπτωση που έδωσε η Κοινοπραξία είναι 16,80% και είναι ίσως από τις μικρότερες εκπτώσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε δημοπρατήσεις δημόσιων έργων. Δεύτερος ήρθε ο ΑΚΤΩΡ με 15,65%, τρίτη η ΤΕΡΝΑ με 14,50% και τέταρτος ο Μοχλός με 13,80%.

Η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το Φθινόπωρο. Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 93.800.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) ενώ πρόκειται να ολοκληρωθεί 2,5 χρόνια από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 50% από το Β` Ταμείο Συνοχής και κατά 50% από το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων). Στόχος είναι να ολοκληρωθεί το 2014.

Η ολοκλήρωση αυτής της εργολαβίας θεωρείται κρίσιμη καθώς βρίσκεται στο ενδιάμεσο της διαδρομής και με την ολοκλήρωση της θα μπορεί να κινούνται τρένα με ταχύτητες έως και 200χλμ/ ώρα από την Αθήνα μέχρι το Αίγιο (Ροδοδάφνη). Σε όλο το τμήμα (από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη) δεν θα υπάρχει ηλεκτροκίνηση καθώς η εγκατάσταση της ηλεκτροκίνησης είναι αντικείμενο επόμενου διαγωνισμού.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα από ΧΘ 73,135 έως τη ΧΘ 79,750 που βρίσκεται στο Διακοπτό. Στο έργο συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή των σταθμών και στάσεων από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη.

Συγκεκριμένα πρόκειται να κατασκευαστούν οι νέοι Σιδηροδρομικοί Σταθμοί: Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Αίγιο και οι Σιδηροδρομικές στάσεις: Νέο Διμηνιό Λυκοποριά, Λυγιά, Πλάτανος, Διακοπτό, Ελίκη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ
Αντικείμενο του έργου είναι:
Α. Η κατασκευή της υποδομής της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλής Ταχύτητας (ΣΓΥΤ) στο τμήμα από ΧΘ 73+135,00 έως ΧΘ 80+493,07 και των απαιτούμενων Σιδηροδρομικών και Οδικών Γεφυρών όπου αυτές απαιτούνται, είτε λόγω μορφολογικών, είτε λόγω κυκλοφοριακών αναγκών, καθώς επίσης και η κατασκευή παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου με τις αντίστοιχες άνω και κάτω οδικές διαβάσεις για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Διευκρινίζεται ότι η ΧΘ 80+493,07 του τέλους του έργου ταυτίζεται με την ΧΘ 79+750,75 του τμήματος της περιοχής Κερυνίτη – Σελινούντα – ΝΣΣ Αιγίου (ήτοι ΧΘ 79+750,75 έως ΧΘ 83+400), το οποίο κατασκευάζεται με άλλη εργολαβία.


Συνοπτικά, το φυσικό αντικείμενο του Έργου, περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες:

  • Την κατασκευή των χωματουργικών έργων της σιδηροδρομικής γραμμής σε όλο το μήκος αυτής μαζί με τη στρώση διαμόρφωσης χωματουργικών και το υπόστρωμα επιδομής για την στρώση διπλής σιδ/κης γραμμής κανονικού εύρους (οι εργασίες επιδομής της ΝΣΓΥΤ θα γίνουν με επόμενη εργολαβία),
  • Τις αναγκαίες εργασίες για την ολοκλήρωση (κατασκευή / αποκατάσταση) και απόδοση στην κυκλοφορία όλων των καθέτων οδών (ΚΟ) και των δεξιά και αριστερά παραπλεύρων οδών (ΔSR και ΑSR),συμπεριλαμβανομένων επίσης και των έργων αποχέτευσης όμβριων (οχετοί, τάφροι, κλπ). Παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή των μικρών τεχνικών έργων οδοποιίας,
  • Τις απαραίτητες σιδηροδρομικές γέφυρες: κάτω διαβάσεις οδών, πεζοδιαβάσεις, γεφυρώσεις ποταμών κατά μήκος της ΝΣΓΥΤ καθώς και ορισμένες Οδικές Γέφυρες που απαιτούνται για την αποκατάσταση της απρόσκοπτης λειτουργίας του παράπλευρου Οδικού Δικτύου,
  • Όλα τα απαραίτητα μικρά τεχνικά έργα (μόνιμοι και προσωρινοί τοίχοι αντιστήριξης, πασσαλότοιχοι κλπ) σε όλο το εν λόγω τμήμα της ΝΣΓΥΤ,
  • Τις αναγκαίες προσωρινές παραλλαγές της γραμμής, όπου απαιτηθούν (για την λειτουργία της υφιστάμενης μετρικής σιδ/κης γραμμής),
  • Τα έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης της ΝΣΓΥΤ και του παράπλευρου οδικού δικτύου καθώς και η αποκατάσταση του τοπικού αρδευτικού δικτύου, όπου αυτό διακόπτεται από τις εργασίες κατασκευής της ΝΣΓΥΤ.

Β. Στο τμήμα από Κιάτο έως Ροδοδάφνη, η κατασκευή των κτιρίων επιβατών, των αποβαθρών, των στεγάστρων, των υπόγειων διαβάσεων, των Η/Μ Εγκαταστάσεων και των περιβαλλόντων χώρων των:

  • Σιδ. Σταθμών Ξυλοκάστρου, Ακράτας και Αιγίου, καθώς και των
  • Σιδ. Στάσεων Ν. Διμηνιού, Λυκοποριάς, Λυγιάς, Πλατάνου, Διακοπτού και Ελίκης.


Γ. Επίσης στο τμήμα από Κιάτο έως Ροδοδάφνη, οι Η/Μ εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού οδικών έργων (άνω και κάτω διαβάσεων).

Πηγή: ypodomes.com


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα