Connect with us

Λοιπά Οδικά έργα

Εργασίες συντήρησης σε γέφυρες και οδικούς κόμβους στο εθνικό δίκτυο της Κρήτης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη και μελέτη για τη συντήρηση 20 μεγάλων γεφυρών σε όλο το νησί

Με εντολή του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη ξεκίνησαν οι αναγκαίες εργασίες σε γέφυρες και οδικούς κόμβους της Κρήτης για την ασφάλεια των πολιτών-οχημάτων, αλλά και παρεμβάσεις καθαρισμού-ευπρεπισμού. Ήδη έχει γίνει στα σημεία αυτά καθαρισμός-αποψίλωση των ερεισμάτων και των πρανών, αλλά και άλλες εργασίες.
Μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης εγκρίθηκε το αποτέλεσμα δημοπρασίας για τον συνεχή καθαρισμό  το επόμενο τετράμηνο των ερεισμάτων και των οδικών παρακάμψεων, συνολικού προϋπολογισμού 60 χιλ. ευρώ.

Επίσης άρχισε ο καθαρισμός (πλύσιμο) των μεγάλων γεφυρών των κόμβων στον ΒΟΑΚ  προκειμένου να αφαιρεθούν όλες οι αφίσες και τα πανό, καθώς επίσης και το «μαύρισμα» που έχει δημιουργηθεί από τα ρυπογόνα καύσιμα.

Εξάλλου σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού εκπονείται μελέτη συντήρησης 20 μεγάλων γεφυρών, ώστε στη συνέχεια να συντηρηθούν (επικάλυψη σιδηρούν οπλισμού-έλεγχος στατικής επάρκειας κλπ).

Advertisement

Πολλές από τις γέφυρες στον ΒΟΑΚ που καθαρίζονται το διάστημα αυτό, στη συνέχεια πρόκειται να βαφούν (όσες δεν απαιτούν συντήρηση).

Οι εργασίες εκτελούνται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης με μηχανήματα που διαθέτει, και με συνδρομή ιδιωτικών συνεργείων.

Τέλος εκτελούνται εργασίες κλαδοκοπής των θάμνων στην εθνική οδό στο τμήμα Παχειά Άμμος-Σητεία, και θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου ασφαλτικών εργασιών στο ίδιο τμήμα, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ.
Ανάλογες εργασίες ήδη εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν στις παρακάμψεις των πόλεων Χανίων και Ρεθύμνου.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη πατώντας εδώ.

Advertisement
Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα