Connect with us

Επικαιρότητα

ΤΕΡΝΑ- ΕΛΛΑΚΤΩΡ-J&P ΑΒΑΞ οδηγούν τις εξελίξεις στα έργα

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι τρεις όμιλοι προσβλέπουν το 2013 στην επανεκκίνηση των κατασκευαστικών εργασιών στα μεγάλα οδικά έργα

Με την ενίσχυση των εργασιών εκτός Ελλάδας και τη διεύρυνση της δραστηριότητας σε τομείς «υποσχόμενους», όπως η διαχείριση απορριμμάτων και η ενέργεια, επιδιώκουν οι τρεις μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Ελλάκτωρ και J&P Άβαξ να  διαχειριστούν τις επιπτώσεις της καθίζησης των εγχώριων κατασκευών, οι οποίες αποτυπώθηκαν στα φετινά αποτελέσματα.

Οι τρεις όμιλοι προσβλέπουν το 2013 στην επανεκκίνηση των κατασκευαστικών εργασιών στα μεγάλα οδικά έργα παραχώρησης και στην ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που θα επιτρέψει σταδιακά την έναρξη χρηματοδότησης νέων projects.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
«Η υποβαθμισμένη πιστοληπτική ικανότητα του ελληνικού κράτους, οι επαναληπτικές εκλογές και οι λανθασμένες εκτιμήσεις των δανειστών ως προς το αποτέλεσμα των δημοσιονομικών μέτρων, είχαν ως επακόλουθο την μείωση της ρευστότητας σε επίπεδα απαγορευτικά για την υλοποίηση επενδύσεων, με αποτέλεσμα η ύφεση να είναι και πάλι μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις. Η συνεισφορά των κρατών δανειστών του ελληνικού δημοσίου ήταν και μόνο προς τον σκοπό της αποφυγής της πτώχευσης της Ελλάδας χωρίς να είναι εφικτή η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας» σημειώνουν οι επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην ετήσια έκθεσή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η εισηγμένη επιδιώκει την διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στην ενέργεια και την ενίσχυση της παρουσίας της στο εξωτερικό, με τα έσοδα (445 εκατ. ευρώ το 2012) από κατασκευές να προέρχονται από τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή σε ποσοστό 9% και 31%, αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό, έργα, όπως το Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» (προϋπολ. 566 εκατ.), που κατασκευάζει σε κοινοπραξία με την Impregilo και το έργο κατασκευής (1,4 δισ. ευρώ) της λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής «Πτολεμαϊδα V» της ΔΕΗ, ενισχύουν το ανεκτέλεστο.

Πέρυσι ο όμιλος υπέγραψε νέες συμβάσεις κατασκευής έργων συνολικής αξίας 640 εκατ., ενώ τη φετινή χρονιά υπέγραψε νέες συμβάσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ. Επίσης, οι θυγατρικές του ομίλου έχουν ανακηρυχθεί μειοδότες για έργα συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ.

Advertisement

Στα οδικά έργα παραχωρήσεων, ο όμιλος συμμετέχει με 33,3% στην Ιόνια Οδό και την Κεντρική Ελλάδα και με 17% στην Ολυμπία Οδό και τοποθετεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 τη σταδιακή απεμπλοκή των οδικών έργων.

Στις ΑΠΕ, ο όμιλος διαθέτει συνολική ισχύ 753 MW, είτε εγκατεστημένα είτε στο στάδιο κατασκευής, είτε έτοιμα προς κατασκευή. Το εγκατεστημένο ενεργειακό δυναμικό την 31/12/2012 ανέρχεται σε 508 MW εκ των οποίων, 22 αιολικά πάρκα 484 MW, 2 μικρά υδροηλεκτρικά 15 MW και 3 φωτοβολταϊκά έργα 8,5 MW.

Στην Ελλάδα έχει εγκαταστήσει 265 MW, ενώ έχει εγκατεστημένα στις ΗΠΑ 138 MW, στην Πολωνία 74 MW και στην Βουλγαρία 30 MW. Επιπλέον, ο όμιλος διαθέτει άδειες παραγωγής συνολικής ισχύος περίπου 1.660 MW για αιολικά πάρκα σε ολόκληρη την Ελλάδα, η ολοκλήρωση της αδειοδότησης των οποίων βρίσκεται σε διάφορα στάδια εξέλιξης, ενώ κατέχει άδειες παραγωγής για 783 MW υδροηλεκτρικών έργων.

Ελλάκτωρ
Ο όμιλος Ελλάκτωρ, που παρουσίασε μειωμένα κέρδη 32,3 εκατ. ευρώ (από 72,9 εκατ. ευρώ) κατά τη χρήση 2011, αλλά αυξημένο κύκλο εργασιών (+ 2,4% στα 1,2 δισ.), προσέθεσε, πέρυσι, στο ανεκτέλεστο νέα έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ύψους 641 εκατ. ευρώ.

Έτσι, τα έσοδα από κατασκευές αυξήθηκαν 7,2% (890,2 εκατ. ευρώ), σε σχέση με το 2011, ενώ τα κέρδη προ φόρων (12,6 εκατ. ευρώ) συμπιέστηκαν, ως αποτέλεσμα του αυξημένου χρηματοοικονομικού κόστους και της λειτουργίας των έργων σε υφεσιακό περιβάλλον.

Η Άκτωρ, που διαθέτει προς υπογραφή συμβάσεις αξίας 785 εκατ. ευρώ, υπέγραψε το 2012 δύο συμβάσεις 76 εκατ. ευρώ για οδικό έργο στη Σερβία, ενώ διαθέτει στην ίδια χώρα προς υπογραφή έργο αξίας 71 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η εισηγμένη έχει επιλεγεί αυτόνομα ως ανάδοχος και συμμετέχει σε έργα συνολικού προϋπολογισμού 810 εκατ. ευρώ σε Κατάρ, Σκόπια, Βοσνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία και Αλβανία.

Στην Ελλάδα, η ανάληψη (αυτόνομα και σε κοινοπραξία) έργων υποδομής προϋπολογισμού 218 εκατ. ευρώ φαίνεται να «σώζει την παρτίδα».

Στα οδικά έργα παραχωρήσεων, στους αυτοκινητοδρόμους Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, Αιγαίου (τμήμα ΠΑΘΕ Μαλιακός-Κλειδί) και Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 83,65%, 69,99% και 28,9%, αντίστοιχα. Με εξαίρεση το Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα που προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2014 παρότι η χρηματοδότηση από τις τράπεζες έχει διακοπεί, η εξέλιξη των υπόλοιπων δύο έργων εξαρτάται από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες και τους παραχωρησιούχους.

Advertisement

Πάντως, εάν στεφθούν με επιτυχία οι  στόχοι του υπουργείου Ανάπτυξης  για σταδιακή επανεκκίνηση των εργασιών τους επόμενους μήνες εκτιμάται ότι τα εργοτάξια θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, έως την εκπνοή του 2013.

Στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων, η Άκτωρ επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της, διεκδικώντας μαζί με την Ηλέκτωρ έργα ΣΔΙΤ. Αυτή τη στιγμή, προωθείται η κατασκευή 11 µονάδων διαχείρισης απορριµµάτων σε ∆υτική Μακεδονία, Πελοπόννησο, Πάτρα, Ηλεία, Σέρρες, Αιτωλοακαρνανία, και τεσσάρων σε Αττική και Πάτρα συνολικού ύψους άνω του 1,2 δισ. ευρώ.

Και στα αιολικά η Ελλάκτωρ, μέσω της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος «βλέπει» προοπτικές, δεδομένου ότι βάσει των εθνικών υποχρεώσεων  αναµένεται σηµαντική αύξηση της εγκατεστηµένης ισχύος για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιµες πηγές από περίπου 3.638 MW (31.12.2012) σε περίπου 10.000 MW το 2020.

J&P Άβαξ
Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών στην Ολυμπία Οδό και το Μαλιακό-Κλειδί και η ανυπαρξία νέων έργων μείωσε τον κύκλο εργασιών της J&P Άβαξ, η οποία στηρίζεται στην εξασφάλιση της δραστηριότητας που δημιουργεί το ανεκτέλεστο 1,8 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, παρά την καθίζηση των εγχώριων κατασκευών, το 2012 η εισηγμένη μειοδότησε και έχει προχωρήσει στην υπογραφή σημαντικού προϋπολογισμού συμβάσεων.

Πρόκειται για την κατασκευή γραμμής μετρό στο τμήμα Χαϊδάρι-Πειραιάς, με αναλογία αξίας για την εταιρεία ύψους 187 εκατ. στην κύρια κατασκευή και επιπλέον 113 εκατ. για τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα. Στην κατασκευή υποδομής νέας διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής υψηλής ταχύτητας μήκους περίπου 7 χλμ στο τμήμα από Κιάτο έως Ροδοδάφνη, καθώς και όλες τις σχετικές εγκαταστάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 79,1 εκατ. ευρώ προ αναθεώρησης & ΦΠΑ, με συμμετοχή της εταιρείας 33,34% στην ανάδοχο κοινοπραξία.

Σε εξέλιξη είναι παράλληλα τα έργα κατασκευής από την θυγατρική Αθηνά της Φάσης ΙΙ του Oil Terminal 2 στο λιμάνι της Fujairah στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προϋπολογισμού 38,5 εκατ. ευρώ και αναβάθμισης από την θυγατρική ΕΤΕΘ ΑΕ της αντοχής του χερσαίου τμήματος του διαδρόμου στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, ύψους 20,5 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία προσβλέπει στην επανέναρξη των εργασιών στα οδικά έργα παραχώρησης, την έναρξη κατασκευής των προς υπογραφή έργων, την επιτυχία της διεκδίκησης έργων μεγάλης κλίμακας στον Περσικό Κόλπο και την ένταση της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο.

Η εισηγμένη διατηρεί καταθέσεις 9,2 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, ενώ από τη δραστηριότητα στην Κύπρο προέρχεται το 15% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Πηγή:www.capital.gr

Advertisement

Advertisement
Advertisement


Ετικέτες

δημοφιλη θεματα