Connect with us

Αναπλάσεις Αθήνας

Ψήφος εμπιστοσύνης της Aegean, μπήκε με 1,6% στην επένδυση του Ελληνικού

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Lamda, Ελληνικό

Ως ψήφος εμπιστοσύνης στο μεγάλο έργο της επένδυσης στο Ελληνικό μπορεί να μεταφραστεί η αγορά 1.319.840 ιδίων μετοχών, που αντιστοιχούν περίπου σε 1,66% του συνόλου των μετοχών της Lamda Development A.E.

Ο εθνικός μας αερομεταφορέας κάνοντας κίνηση ματ, δηλώνει παρών, στο μεγάλο αυτό έργο, και ανοίγει την όρεξη για νέες εισόδους στην επένδυση η οποία εξελίσσεται σε ελληνική επενδυτική υπόθεση.

Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης της Lamda Development, σχετικά με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για πώληση μέρους των ιδίων μετοχών (ποσοστού 1.66% του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας) στην εταιρεία ΑEGEAN, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε:

«Η Lamda Development βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η ολοκλήρωση της ως άνω συναλλαγής, θα είναι η αρχή για μια ευρύτερη και σημαντικότατη συνεργασία
με την AEGEAN, ηγέτιδα δύναμη στο χώρο των αερομεταφορών στην Ελλάδα, που θα την καταστήσει επίσημο αερομεταφορέα του Ελληνικού.

Στόχος είναι η συνεργασία αυτή να αποτελέσει ένα πρώτο, εξαιρετικό δείγμα συνένωσης δυνάμεων και ανάπτυξης συνεργιών, ώστε να καταστεί η Αθήνα παγκόσμιος τουριστικός προορισμός.

Ταυτόχρονα, αποτελεί αφετηρία μελλοντικών συνεργιών μεταξύ των δύο εταιρειών και επιβεβαιώνει την έμπρακτη στήριξη και βαθιά πίστη του επιχειρηματικού κόσμου στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ LAMDA DEVELOPMENT

Το πρωί η Lamda Development είχε ανακοινώσει πως:

«Την 07.10.2019 το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έλαβε απόφαση να πωληθεί μέρος των ιδίων μετοχών, που η Εταιρεία έχει στην κατοχή της στην εταιρεία Αεροπορία Αιγαίου» (η «AEGEAN»), στην οποία ο κος Ευτύχιος Βασιλάκης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, είναι Προέδρος του Δ.Σ., εκτελεστικό μέλος αυτού και βασικός μέτοχος (με ποσοστό συμμετοχής 36,68%), ενώ κατέχει και καίρια διοικητική θέση.

image_pdfimage_print

Αναπλάσεις Αθήνας

Ελληνικό: Όταν οι προσφυγές έχουν γίνει καθημερινότητα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Φωτορεαλιστική εικόνα της επένδυσης στο Ελληνικό

Επιμένουν οι συλλογικότητες στην προσπάθεια να βάλουν εμπόδια στην μεγάλη επένδυση του Ελληνικού. Το βέβαιο είναι ότι είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη να προσφύγει για κάτι το οποίο πιστεύει ότι είναι βλαπτικό και ενάντια στο (προσωπικό;) και δημόσιο συμφέρον. Πιθανόν να φτάνει στα όρια της εμμονής, είναι όμως και μία αναμενόμενη κίνηση μιας και οι πάσης φύσεως επενδύσεις (και έργα υποδομής) έχουν πλέον εκπαιδευτεί στις προσφυγές, πόσο μάλλον η συγκεκριμένη.

Είναι πάντως άξιο λόγου και συζήτησης ο όγκος των προσφυγών που έχουν κατατεθεί στο συγκεκριμένο project και ένα χρήσιμο εργαλείο στο μέλλον για την καλύτερη προετοιμασία έργων σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης έχει το δικό του ενδιαφέρον, κάποια στιγμή να εξεταστεί, πότε το αναφαίρετο δικαίωμα προσφυγής  φτάνει να γίνεται προσωπικό στοίχημα κάποιων και όχι της κοινωνίας και το πόσο αυτό μπορεί να είναι ωφέλιμο ή βλαπτικό για το δημόσιο συμφέρον.

Στην περίπτωση πάντως του Ελληνικού, τουλάχιστον μέχρι σήμερα έχουν πέσει στο κενό στο συνολό τους οι αιτήσεις ακύρωσης. Η τελευταία «νέας γενιάς», που εκκρεμεί, αφορά αίτηση ακύρωσης και η αίτηση αναστολής που κατέθεσαν την 1η Νοεμβρίου 2019 στο ΣτΕ ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων (ΠΕΣΑ) και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) σε συνεργασία με την «Ευρεία Επιτροπή Υπεράσπισης του Ελληνικού» αφορά την ΚΥΑ πολεοδόμησης. Στρέφεται κατά του πέμπτου άρθρου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 145/30.9.2019) και κατά της ΚΥΑ έγκρισης πολεοδομικών μελετών του Ελληνικού (Β’ 3687/3.10.2019).

Σε σχέση πάντως με την ίδια την εξέλιξη της προετοιμασίας της επένδυσης η σημαντικότερη εκκρεμότητα, θεωρείται η επιτυχής ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το Integrated Resort Casino. Είναι αλλωστε και η μεγαλύτερη αυτοτελής επένδυση,»μέσα στην επένδυση» του Ελληνικού που εκτιμάται σε 1δισ.ευρώ.

Mohegan-TΕΡΝΑ και Hard Rock μονομαχούν για το συγκεκριμένο project που κατά πηγές θα ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2020. Θα είναι κατά πολλούς ο κρίσιμος παράγοντας που θα δώσει την κατάλληλη ώθηση στην εκκίνηση του έργου, εφόσον φυσικά υπάρξει ακόμα μία αρνητική απάντηση και στην τελευταία (;;) προσφυγή που είναι πλέον σε εξέλιξη.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αναπλάσεις Αθήνας

Τρεις εκρεμμότητες για την επένδυση στο Ελληνικό

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Lamda, Ελληνικό

Το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε στη δημοσιότητα το αναθεωρημένο πλάνο για τις μεγάλες αποκρατικοποιήσεις αναλύοντας την τρέχουσα κατάσταση αλλά και τα επόμενα βήματα. Η επένδυση του Ελληνικού παίζει φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τρεις εκκρεμότητες για το Ελληνικό

Σε ό,τι αφορά στο μεγάλο project του Ελληνικού, τρεις σημαντικές εκκρεμότητες παραμένουν για να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τη Lamda Development για την παραχώρηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.

Η μια από τις εκκρεμότητες είναι να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση ιδιωτών από την έκταση, ενώ αναμένεται ακόμη η διανομή δικαιωμάτων κυριότητας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ επί της έκτασης καθώς και η μεταβίβαση εμπράγματων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό ΑΕ.

Με ΚΥΑ καθορίζεται η κυριότητα των κοινόχρηστων χώρων

Δεκτή έκανε ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, τροπολογία 10 βουλευτών του Νότιου Τομέα της ΝΔ, με την οποία προσδιορίζεται ότι με Κ.Υ.Α θα περιέλθουν στη κυριότητα των δικαιούχων, οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι του Ελληνικού.

Ειδικότερα με τη νέα ρύθμιση ορίζεται ότι:

– Τίθεται καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των κοινόχρηστων χώρων από την Ελληνικό Α.Ε. στον Φορέα Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, η οποία καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

– Αποσαφηνίζεται ότι οι χώροι αυτοί περιέρχονται στην κυριότητα των δικαιούχων τους αμέσως μετά τη διανομή του ακινήτου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αναπλάσεις Αθήνας

Πειραιάς: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μικρολίμανο λόγω έργων της ΕΥΔΑΠ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σε ισχύ τίθενται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μικρολίμανο, καθώς μετά την απαραίτητη έγκριση που έλαβε η ΕΥΔΑΠ από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, ξεκινάει τις προαπαιτούμενες εργασίες στην περιοχή προκειμένου να αρχίσει το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΥΔΑΠ, από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 έως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 από τις 7: 00 έως τις 17:00, θα είναι κλειστό το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Δηλαβέρη και της Ακτής Κουμουνδούρου, από την οδό Φιλίππου έως την οδό Ναύαρχου Βότση.

Όσα οχήματα έρχονται από την Μυρτιδιώτισσα κατευθυνόμενα προς την Καστέλλα θα κινούνται μέσω των οδών Φιλίππου και Κριεζή. Όσα οχήματα κατέρχονται στην οδό Ναυάρχου Βότση θα μπορούν να κατευθύνονται μόνο δεξιά προς τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά.

Ο Δήμος Πειραιά ζητά την κατανόηση των πολιτών για την όποια ταλαιπωρία, η οποία είναι προσωρινή, για μια μεγάλη ανάπλαση που θα αναβαθμίσει την περιοχή του Μικρολίμανου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα