Νίκος
Καραγιάννης

Το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Κύρωση της Τροποποίησης και Κωδικοποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ”, καθώς και την κύρωση της από 29 Μαρτίου 2023 Συμφωνίας Τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ”» ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, κατ’ άρθρων και στο σύνολο. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε η ΝΔ, ενώ τα κόμμα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Παππάς, ολοκληρώνοντας τη συζήτηση σχολίασε την καταψήφιση των κομμάτων -πλην της ΝΔ- του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι «περίμενα μια πιο θαρραλέα αντιπολίτευση σε ένα ζήτημα όπως αυτό, το οποίο συζητάμε, γιατί πιστεύω πραγματικά ότι είναι μια καλή εξέλιξη για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μια καλή εξέλιξη για την κοινωνία της πόλης, μια καλή εξέλιξη για την Ήπειρο.

Είναι πραγματικά άδικο για τους ανθρώπους της Ηγουμενίτσας να βάζει κάποιος πάνω από το συμφέρον τους τις προκαταλήψεις τους για τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Επιλέγετε τις κούφιες δικαιολογίες και τις ανώφελες αναλύσεις απλά και μόνο για να γίνει μια αντιπολίτευση με εμμονές. Σκεφτείτε το σας παρακαλώ και να είστε βέβαιοι ότι η κοινωνία και η δημοκρατία έχουν μόνο να κερδίσουν από αυτή τη σύμβαση».

Ο υφυπουργός, επανέλαβε πως η συμφωνία αυτή «διασφαλίζει ότι ο λιμένας Ηγουμενίτσας παραμένει δημόσιος» και «εξασφαλίζει την πρόσβαση των χρηστών σε αυτόν, στο μέτρο που επιτρέπεται σύμφωνα με την εφαρμοστέα κείμενη νομοθεσία. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας δεν πωλείται. Η διαχείρισή του παραχωρείται στον επενδυτή μέχρι το 2062 και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η τοπική κοινωνία ωφελούνται πολλαπλώς». Η θέση του κ. Παππά κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με αυτήν που εξέφρασε λίγο νωρίτερα ο αρμόδιος υπουργός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV