Connect with us

Εταιρικά Nέα

Ψηφιακή παρουσία από τη Wilo στην Διεθνή Έκθεση IFAT 2020

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Ψηφιακό περίπτερο Wilo

Παρά την ακύρωση της κορυφαίας παγκόσμιας εμπορικής έκθεσης  IFAT στο Μόναχο λόγω της πανδημίας Covid-19, η  Wilo  ως πρωτοπόρος στην τεχνολογία, επιδιώκει έναν σύγχρονο δίαυλο επικοινωνίας με πελάτες και συνεργάτες.

Ως ηγέτης της καινοτομίας και της τεχνολογίας, η Wilo έχει δημιουργήσει ένα εικονικό περίπτερο στην διεθνή εμπορική έκθεση IFAT 2020 online στο διαδίκτυο, παρουσιάζοντας τις φετινές καινοτομίες, αναδεικνύοντας προϊόντα και προσκαλώντας έτσι σε ένα διάλογο βασισμένο στην συνεργασία.

“Φυσικά , θα ήταν απόλυτη προτίμησή μας να είμαστε στο Μόναχο στις αρχές Μαΐου και να συναντηθούμε προσωπικά με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας”, λέει ο Georg Weber, Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας του Ομίλου Wilo.

“Αλλά με τη μετάβαση στον ψηφιακό χώρο δημιουργήσαμε μια καινοτόμο εναλλακτική λύση και είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τα προϊόντα, τα συστήματα και τις λύσεις μας”. Κατά τη δημιουργία του ψηφιακού εκθεσιακού περιπτέρου, δόθηκε υψηλή προτεραιότητα στη διαδραστικότητα και στην επικοινωνία με τους πελάτες.

Η Wilo επικεντρώνεται στο θέμα της βιωσιμότητας κατά την παρουσίαση των καινοτόμων προϊόντων της και των έξυπνων συστημάτων της. Σύμφωνα με το μότο “Green Solutions for a better Climate” στο επίκεντρο είναι τα προϊόντα, οι λύσεις και οι υπηρεσίες που βοηθούν στην επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής: “Η μάχη για το κλίμα κρίνεται στις πόλεις. Γι’ αυτό, η  IFAT είναι μια σχετική πλατφόρμα για τη διαχείριση των υδάτων, για  την Wilo τώρα και εικονικά”, λέει ο Georg Weber.

Συνεισφορές για φιλική προς το κλίμα διαχείρισης των υδάτων

Με την βοήθεια παρουσιάσεων, κινουμένων σχεδίων και σχετικών βίντεο μεταξύ άλλων, η Wilo  τοποθετείται για άλλη μια φορά ως ηγέτης καινοτομίας και ψηφιακός πρωτοπόρος στον κλάδο.

“Η εξειδίκευση των προϊόντων και των λύσεων καθώς και η συμβολή τους στο πλαίσιο της μείωσης του CO2 και της φιλικής προς το κλίμα διαχείρισης του νερού αποτελούν τον πυρήνα του εικονικού εκθεσιακού περιπτέρου”, εξηγεί ο  Thomas Lang, επικεφαλής του Ομίλου  για τα διάφορα τμήματα της Αγοράς.

Η εκθεσιακή γκάμα της Wilo μεταξύ άλλων  περιλαμβάνει  το έξυπνο αντλιοστάσιο λυμάτων με Wilo-Rexa SOLID Q με την «έξυπνο» λογισμικό Nexos, την εξαιρετικά αποτελεσματική, και αποδοτικότερη στην κατηγορία της, σειρά αντλιών γεωτρήσεων, Wilo-Actun ZETOS και  τη νέα αντλία διαιρούμενου κελύφους Wilo-Atmos TERA-SCH, που συνδυάζει μεγάλο εύρος παροχής νερού  και μέγιστη ενεργειακή απόδοση.

Προσφορά πριν και μετά την πώληση με ψηφιακές δυνατότητες

Σήμερα, μια ολοκληρωμένη πρόταση περιλαμβάνει τουλάχιστον και προσφορά υπηρεσιών προσαρμοσμένη στον πελάτη . “Η προσφορά μας πριν και μετά την πώληση πραγματεύεται τα πιο σημαντικά νέα θέματα στη Wilo”, λέει ο Markus Neppl, Διευθυντής Πωλήσεων Wilo, για την Διαχείριση Υδάτων.

“Από την μία πλευρά είναι η προσφορά Μοντελοποίησης Πληροφοριών Κτιρίου (ΒΙΜ) και από την άλλη η νέα μας ψηφιακή εφαρμογή Wilo-Live Assistant”. Με την τελευταία , μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους τοπικούς οργανισμούς υπηρεσιών της  Wilo μέσω κινητών συσκευών.

“Η τεχνική εξυπηρέτηση πελατών της Wilo μπορεί στη συνέχεια να δει την εικόνα της κάμερας του κινητού τηλεφώνου στον υπολογιστή”, εξηγεί ο Markus Neppl. “Μέσω του έξυπνου τηλεφώνου (smartphone)  μπορούμε στη συνέχεια να ελέγξουμε την εγκατάσταση του πελάτη π.χ. ποιες λεπτομέρειες πρέπει να δούμε με μεγαλύτερη ακρίβεια ή από ποια γωνία πρέπει να επιθεωρήσουμε ένα εξάρτημα”.

Θα τα πούμε ξανά στην IFAT 2022

 “Παρόλη την προστιθέμενη αξία που προσφέρει ένα εικονικό εμπορικό εκθεσιακό περίπτερο  η προσωπική επαφή με πελάτες και συνεργάτες δεν είναι απλά σημαντική για εμάς αλλά είναι εξίσου σημαντική “,  εξηγεί ο Georg Weber.

“Ένα εικονικό εμπορικό εκθεσιακό περίπτερο  δεν αποσκοπεί στην αντικατάσταση της άμεση ανταλλαγής απόψεων  και διαλόγου. Θα το διατηρήσουμε ωστόσο χρονικά στην τρέχουσα κατάσταση, αυτό θέλουμε και αυτό σίγουρα  επιθυμούν και οι πελάτες και οι συνεργάτες μας!”

Μέχρι την επόμενη IFAT σε δύο χρόνια, είπε, πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε ταυτόχρονα και η προσμονή μας για την επόμενη   IFAT είναι ήδη τεράστια: “Θα συναντηθούμε στο Μόναχο ξανά το 2022”.

Το εικονικό εκθεσιακό περίπτερο της Wilo  “Green Solutions for a better Climate” μπορείτε να το επισκεφτείτε στο  https://bit.ly/3cbA3HP

image_pdfimage_print

Εταιρικά Nέα

Η Siemens Ελλάδος απέκτησε την Πιστοποίηση του Great Place to Work

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Γραφεία Siemens

Η Siemens Ελλάδος απέκτησε μια σημαντική πιστοποίηση, η οποία την κάνει ιδιαίτερα υπερήφανη καθώς αφορά την κινητήρια δύναμη των δραστηριοτήτων της που δεν είναι άλλη από τους εργαζόμενους της: με χαρά ανακοινώνει ότι έγινε κάτοχος της Πιστοποίησης του Great Place to Work®, (CERTIFIED by Great Place to Work®).

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση αφορά από κοινού τις εταιρείες Siemens A.E. και Siemens Mobility A.E. Βασικό πυλώνα αποτελεί η εμπειρία των εργαζομένων από το περιβάλλον εργασίας, όπως αυτή αξιολογείται άμεσα, ανώνυμα και εμπιστευτικά, ενώ η όλη διαδικασία είναι αδιάβλητη και περιλαμβάνει μια μεθοδική και διεξοδική αξιολόγηση των χαρακτηριστικών της εταιρείας, από τον οργανισμό Great Place to Work® Hellas.

«Η καλή εμπειρία των εργαζόμενων στο εργασιακό τους περιβάλλον είναι δομικό στοιχείο της εταιρικής μας κουλτούρας. Επιθυμία μας είναι να κάνουμε τους ανθρώπους μας να αισθάνονται μέλη του παγκόσμιου οικοσυστήματος της Siemens και να νιώθουν ότι συμβάλλουν προσωπικά στην επιτυχία της εταιρείας ενώ ταυτόχρονα εξελίσσονται οι ίδιοι σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Αυτή η πιστοποίηση έρχεται σαν επιστέγασμα των προσπαθειών μας και μας δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο κ. Johann Goettler, Πρόεδρος & CEO της Siemens Α.Ε.

Ο κ. Χρήστος Γεωργίου, CEO της Siemens Mobility A.E. ανέφερε:

«Στόχος μας είναι να είμαστε πρωτοπόροι σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιούμαστε. Ο στόχος αυτός όμως δεν θα ήταν εφικτός χωρίς την πολύτιμη συμβολή των εργαζομένων. Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε λύσεις υψηλής τεχνολογίας στους πελάτες μας χάρη στο ταλέντο, τη γνώση και την προσήλωση των ανθρώπων μας και γι’ αυτό είμαστε ευγνώμονες. Η πιστοποίηση αυτή δείχνει ότι το συναίσθημα είναι αμφίδρομο και αποτελεί κίνητρο για εμάς να συνεχίσουμε έτσι και στο μέλλον».

Η Siemens Ελλάδος αναγνωρίζει την αφοσίωση, τη δέσμευση και την προσφορά όλων των εργαζομένων και τους ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη τους και τη συμβολή τους στην κοινή επιτυχία και στη χάραξη του οράματος της Siemens για τους ανθρώπους και τις κοινωνίες που υπηρετεί.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

Σε στρατηγική συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η ΒΕΑΤ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

BEAT Λογότυπο

Νέο, αναβαθμισμένο σύστημα πληρωμών για τους οδηγούς ταξί που είναι εγγεγραμμένοι στην εφαρμογή της ΒΕΑΤ, δημιούργησε η εταιρεία σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς.

Οι οδηγοί ταξί που συνεργάζονται με την εταιρεία δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω καρτών που είναι ήδη συνδεδεμένες με τη ΒΕΑΤ εφαρμογή του εκάστοτε επιβάτη. Σήμερα, οι ηλεκτρονικές πληρωμές για διαδρομές στην πλατφόρμα της ΒΕΑΤ ξεπερνούν το 35% του συνόλου. Οι οδηγοί στη συνέχεια μπορούν να στείλουν το υπόλοιπο που έχει δημιουργεί από ηλεκτρονικές πληρωμές διαδρομών στην τράπεζά τους, όποτε εκείνοι το επιθυμούν, με το πάτημα ενός κουμπιού μέσα από την εφαρμογή του οδηγού.

Με τη νέα αυτή συνεργασία για το σύστημα πληρωμών, η ΒΕΑΤ αναβαθμίζει την εμπειρία του οδηγού, κάνοντας τη διαδικασία μεταφοράς χρημάτων πιο γρήγορη και με ευνοϊκότερες χρεώσεις. Πλέον οι οδηγοί ταξί που συνεργάζονται με την εταιρεία μπορούν να έχουν τα χρήματά τους διαθέσιμα καθημερινά και μάλιστα εντός λίγων ωρών, ανεξαρτήτως τράπεζας που χρησιμοποιούν. Με τη ΒΕΑΤ συνεργάζονται περισσότεροι από 8.000 οδηγοί ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

“Έχουμε δημιουργήσει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για τις πληρωμές των χιλιάδων οδηγών που συνεργάζονται μαζί μας”, εξηγεί ο κ. Βασίλης Ντάνιας, Γενικός Διευθυντής της ΒΕΑΤ στην Ελλάδα. “Ο επαγγελματίας οδηγός θέλουμε να μπορεί να λαμβάνει τις εισπράξεις του άμεσα, και όποτε εκείνος το επιθυμεί, χωρίς να παρεμβάλλεται ο ανθρώπινος παράγοντας ή χρονοβόρες διαδικασίες. Με αυτόν τον τρόπο νιώθει σιγουριά ότι τα χρήματά του είναι πάντα διαθέσιμα. Αυτό το έχουμε πετύχει. Η νέα μας συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί συνέχεια μιας σειράς στρατηγικών συμμαχιών, στις οποίες έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε για τη διαμόρφωση της αγοράς μετακινήσεων του Αύριο. Παράλληλα, είναι και μια κίνηση έμπρακτης στήριξης προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς μέχρι σήμερα για τις πληρωμές μας συνεργαζόμασταν με τραπεζικό ίδρυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έδρα την Ολλανδία. Με τη νέα συμφωνία, κάνουμε ακόμη ένα βήμα προς όφελος των οδηγών, καθώς οι συναλλαγές θα γίνονται ταχύτερα και με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση για εκείνους”, συμπληρώνει.

Ο κ. Σπύρος Αρμενιάκος, Senior Director στη Διεύθυνση Merchant Acquiring & e-Payments της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε:

“Η επιχειρηματική απόφαση της ΒΕΑΤ να μεταφέρει τις πληρωμές των οδηγών-συνεργατών της στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και συγκεκριμένα στην Τράπεζά μας, αποτελεί την απαρχή μίας εξελισσόμενης συνεργασίας βασιζόμενης σε τραπεζικές και τεχνολογικές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

Η συνεργασία με την BEAT επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά πως η Τράπεζα Πειραιώς, συνδυάζοντας πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών, μπορεί να εξυπηρετήσει τις εξειδικευμένες ανάγκες των συνεργατών της, παρέχοντας υψηλού επιπέδου προϊόντα και υπηρεσίες και διακεκριμένη εξυπηρέτηση, με επίκεντρο τους πελάτες ή συνεργάτες των πελατών μας”.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

Αύξηση του κύκλου εργασιών για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο Α’ τρίμηνο – «Πλώρη» για 2,8 GW ΑΠΕ στην πενταετία

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Αύξηση του κύκλου εργασιών και της συνολικής λειτουργικής κερδοφορίας προ αποσβέσεων, τόκων, φόρων και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) σημείωσε ο Όμιλος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2020 της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαμορφώνονται ως εξής:

Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 89 εκατ. ευρώ, έναντι 82,8 εκατ. ευρώ το περσινό α’ τρίμηνο, αυξημένες κατά 7,5%.

Αναλυτικά:

Τα έσοδα από τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής ανήλθαν σε 76,2 εκατ. ευρώ έναντι 65,2 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, αυξημένα κατά 17%. Τα έσοδα από τον τομέα της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώθηκαν σε 8,9 εκατ. ευρώ, έναντι 10,5 εκατ. ευρώ, το προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις του κατασκευαστικού τομέα της εταιρείας προς τρίτους διαμορφώθηκαν στα 0,5 εκατ. ευρώ έναντι 0,6 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2020. Τα έσοδα από τον τομέα των παραχωρήσεων διαμορφώθηκαν σε 3,5 εκατ. ευρώ έναντι 6,5 εκατ. ευρώ, στην προηγούμενη χρονιά.

Η συνολική λειτουργική κερδοφορία προ αποσβέσεων, τόκων, φόρων και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA)1 ανήλθε σε 61,3 εκατ. ευρώ, έναντι 53,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, αυξημένη κατά 13,7%. Τα συνολικά λειτουργικά κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ)1 ανήλθαν σε 44,2 εκατ. ευρώ έναντι 42 εκατ. ευρώ το 2019, αυξημένα κατά 5,3%. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 25,4 εκατ. ευρώ έναντι 30 εκατ. ευρώ το 2019, μειωμένα κατά 15,5%. Τα καθαρά κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν στα 19,6 εκατ. ευρώ, έναντι 24,1 εκατ. ευρώ το 2019, μειωμένα κατά 18,5%.

Η καθαρή δανειακή θέση1 του Ομίλου (δανεισμός μείον ταμειακά διαθέσιμα) στο τέλος του α΄ τριμήνου διαμορφώθηκε στα 747,3 εκατ. ευρώ έναντι 716,3 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019, αυξημένη κατά 31 εκατ. ευρώ, λόγω των αυξημένων επενδυτικών δαπανών.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ανέρχεται στις 31/3/2020 σε 1.390 MW. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει 607 MW στην Ελλάδα, 651 MW στις ΗΠΑ και 132 MW στην Ν.Α. Ευρώπη. Ο Όμιλος διαθέτει, επίσης, υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος 550 MW στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνολικά, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 1.938 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ στην Ευρώπη και την Αμερική.

Στόχος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είναι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της εταιρείας να προσεγγίσει τα 2.800 MW μέσα στη επόμενη πενταετία.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα