Connect with us

Λιμάνια-Μαρίνες

Προχωρά το έργο των 4 εκατ. ευρώ στον κεντρικό Λιμένα Φούρνων

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκρίθηκε και δόθηκε η σύμφωνη γνώμη από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Κατασκευή κεντρικού λιμένα Φούρνων/ βόρειος προβλήτας», συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ. 

Η χρηματοδότηση προέρχεται από την υλοποίηση της πολιτικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Ο.Χ.Ε.) στα μικρά νησιά της Περιφέρειας.

Το έργο περιλαμβάνει  τις  αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις με επισκευή και ενίσχυση του βορείου προβλήτα, καθώς και την επέκτασή του με στόχο την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 24 μήνες και θα εκτελεστεί με ευθύνη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά:

«Ένα έργο πνοής που αποτελεί αίτημα πολλών χρόνων των κατοίκων των Φούρνων, αυτό της αναβάθμισης του κεντρικού λιμένα του νησιού, φτάνει στην τελική φάση υλοποίησης.

Κυρίαρχη στρατηγική της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αποτελεί η υποστήριξη των μικρών νησιών με ουσιαστική βελτίωση των υποδομών προσβασιμότητας, που θα τα κάνουν πιο ασφαλή και ελκυστικά και θα ενισχύσουν ποικιλότροπα όλες τις δραστηριότητες και για σήμερα και για αύριο».

image_pdfimage_print

Λιμάνια-Μαρίνες

Νέα σύνθεση για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠΑ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Το νέο λιμάνι της Πάτρας

Παρουσία των μελών που ορίστηκαν στην χθεσινή Γενική Συνέλευση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Πατρών ΑΕ. Τα νέα μέλη καλωσόρισαν η Πρόεδρος του Δ.Σ., Ερασμία Κάνιστρα, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ, Παναγιώτης Τσώνης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Π. Τσώνης τόνισε ότι η νέα διοίκηση του Οργανισμού θα συνεργαστεί με τους φορείς της Πάτρας, προκειμένου το λιμάνι να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να καταστεί σημαντικός πόλος για την τοπική, την περιφερειακή και την εθνική οικονομία και ανάπτυξη.

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ επεσήμανε ότι η νέα διοίκηση θα είναι ανοικτή στην τοπική κοινωνία για να ακούσει όλες τις καλόπιστες προτάσεις που θα της υποβληθούν, και οι οποίες θα έχουν ως κοινό στόχο την βελτίωση της θέσης του λιμανιού έναντι του ανταγωνισμού, διατηρώντας όμως πάντα ένα φιλικό και ανθρώπινο πρόσωπο για τους πολίτες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, ο Π. Τσώνης ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα η νέα διοίκηση θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την εφαρμογή της Κυβερνητικής πολιτικής στο εθνικού ενδιαφέροντος λιμάνι της Πάτρας.

Σύνθεση νέου Διοικητικού Συμβουλίου

1. Κάνιστρα Ερασμία του Ιωάννη – Πρόεδρος Δ.Σ. (μη εκτελεστικό μέλος)

2. Τσώνης Παναγιώτης του Νικολάου – Δ/νων Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος)

3. Παπασημακόπουλος Χρήστος του Περικλή – μέλος (μη εκτελεστικό)

4. Πολίτης Σπυρίδων του Παναγιώτη – μέλος (μη εκτελεστικό)

5. Μπάρος Δημήτριος του Κωνσταντίνου – μέλος (μη εκτελεστικό)

6. Τσίρης Γεώργιος του Κωνσταντίνου – μέλος (μη εκτελεστικό)

7. Ρόδης Γεώργιος του Κωνσταντίνου – μέλος (μη εκτελεστικό)

8. Καλλιανού Άννα-Μαρία του Δημητρίου – μέλος (μη εκτελεστικό)

9. Αβραμόπουλος Αθανάσιος του Ιωάννη- εκπρόσωπος του Συλλόγου Υπαλλήλων Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ – μέλος (μη εκτελεστικό)

10. Στάμος Κωνσταντίνος του Παναγιώτη – εκπρόσωπος της Επαγγελματικής Οργάνωσης Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (Ο.Φ.Ε.) – μέλος (μη εκτελεστικό)

11. Κάτσενος Σταύρος του Ιωάννη – εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αχαΐας – μέλος (μη εκτελεστικό)

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λιμάνια-Μαρίνες

«Πράσινο φως» ΕΣΑΛ για επενδύσεις ύψους 611,8 εκατ. ευρώ από τον ΟΛΠ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σημαία ΟΛΠ Κτίριο Διοίκησης

Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοίνωσε προ ολίγου ότι εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) επενδύσεις συνολικού ύψους 611,8 εκατ. ευρώ, που καλύπτουν όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της εταιρείας και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. YU Zenggang δήλωσε ότι ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής λάβαμε την έγκριση να προχωρήσουμε στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων που θα καταστήσουν τον Πειραιά το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου και θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερες νέες θέσεις εργασίας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αρμόδιες αρχές θα επανεξετάσουν σύντομα και την επέκταση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, ως μία μεγάλη επένδυση που θα εδραιώσει το λιμάνι του Πειραιά στα κορυφαία Container Terminals της Ευρώπης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λιμάνια-Μαρίνες

ΟΛΠ: Στοπ προς το παρόν από ΕΣΑΛ για 4ο Προβλήτα και Car-Terminal

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Προβλήτας Λιμάνι Πειραιά

Σε μία απόφαση-έκπληξη από την ΕΣΑΛ αποφασίστηκε τελικά η απόρριψη των δύο μεγάλων επενδύσεων της COSCO για τον τέταρτο προβλήτα και το car-terminal στην περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας.

Η απόφαση ουσιαστικά ψαλιδίζει επενδύσεις άνω των 350εκατ.ευρώ και απομακρύνει την άνοδο του λιμανιού του Πειραιά στην 3η θέση στην Ευρώπη αλλά και την αύξηση της απασχόλησης στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Ενάντια στις επενδύσεις αυτές τάχθηκαν οι Δήμαρχοι Δραπετσώνας-Κερατσινίου, Περάματος, Σαλαμίνας και φορείς της περιοχής.

Ο νέος μώλος Δραπετσώνας παραμένει ως έχει για χρήση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και της ακτοπλοϊας.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέορν η αντίδραση των Κινέζων της COSCO.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα