Κατερίνα
Παναγέα

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο «Βελτιστοποίηση Υποδομών Ύδρευσης Οικιστικής Ζώνης Δικαστών & Εισαγγελέων Δήμου Μαραθώνα» που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Νομού Αττικής.

Αναθέτουσα αρχή είναι το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη – Δ.Ε.Π.ΑΝ.-Δίκτυο Πόλεων

Η εκτιμώμενη αξία με Φ.Π.Α. είναι 7.440.000 ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 6.000.000 ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2024 ενώ η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιανουαρίου 2024.

Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 13 μήνες από την αναφερόμενη ημερομηνία παραλαβής των προσφορών. Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πυλώνας Ανάκαμψης 1 «Πράσινη Μετάβαση», Άξονας Προτεραιότητας 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας».

Το αντικείμενο του έργου

Η υλοποίηση του Υποέργου 1 θα λάβει χώρα στην ευρύτερη περιοχή της οικιστικής ζώνης «Δικαστών και Εισαγγελέων», η οποία σήμερα μαστίζεται από συνεχείς βλάβες και διακοπές και εμφανίζει μεγάλο πρόβλημα στην διαχείριση και λειτουργία των υποδομών ύδρευσης.

Η εν λόγω περιοχή τροφοδοτείται αποσπασματικά από 4 δεξαμενές, όγκου 200μ³ η κάθε μία. Η νοτιότερη από αυτές, η Δεξαμενή 1 βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου +80 μέτρα και τροφοδοτείται από αντλιοστάσιο το οποίο βρίσκεται βόρεια στον υγρότοπο «Μέγα Έλος». Η εν λόγω Δεξαμενή 1 με τη σειρά της τροφοδοτεί με παροχή 50-55μ³/ώρα τη δεξαμενή Δ2. Η δεξαμενή Δ2, που βρίσκεται σε υψόμετρο +131 μέτρα τροφοδοτεί τις Δεξαμενές Δ3 και Δ4 μέσω αγωγού Φ160 με μανομετρικό 13atm. H Δεξαμενή Δ3 βρίσκεται σε υψόμετρο +193 μέτρα και τροφοδοτεί το δίκτυο μέσω αγωγού Φ160. Η Δεξαμενή 4 είναι η βορειότερη και βρίσκεται σε υψόμετρο +239 μέτρα.

Με την προμελέτη του έργου προτείνεται η διατήρηση λειτουργίας της δεξαμενής 1, ενώ στη θέση της δεξαμενής 4, επάνω ακριβώς από την υφιστάμενη δεξαμενή προτείνεται η κατασκευή νέας δεξαμενής όγκου 200μ³. Η νέα δεξαμενή ταυτόχρονα με την δεξαμενή 1 θα τροφοδοτεί το δίκτυο ύδρευσης μέσω αγωγού Φ160. Σύμφωνα με την υψομετρική θέση των δεξαμενών, προβλέπεται μέσω της δεξαμενής 1 να τροφοδοτούνται οι ζώνες ύδρευσης με υψόμετρο έως +70 μέτρα, ενώ των ζωνών ύδρευσης με υψηλότερο υψόμετρο η τροφοδοσία των θα γίνεται από τη νέα δεξαμενή.

Στα πλαίσια της μελέτης προσφοράς του Υποέργου 1, επειδή στο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο του Υποέργου 1 συμπεριλαμβάνεται τμήμα του Υποέργου 2, συντάσσεται και η μελέτη τεχνικής προσφοράς της τηλεμετρίας του Υποέργου 2.

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV