Connect with us

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Προβολή του Εναλλακτικού Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου στη Γερμανική αγορά

Δημοσιεύθηκε

στις

Το εναλλακτικό τουριστικό προφίλ των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου και οι ειδικές θεματικές μορφές τουρισμού που προσφέρουν στους επισκέπτες αναδείχθηκαν στη διεθνή τουριστική έκθεση “Tour Natur” (31 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2018) στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η Περιφέρειες Κεντ. Μακεδονίας και Ηπείρου συμμετείχαν για τρίτη και δεύτερη συνεχή χρονιά, αντίστοιχα.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τον εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και για τις εναλλακτικές δραστηριότητες της περιοχής. Αναρρίχηση, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία και κανό, σκι και snowboard, αιωροπτέρηση, extreme sports, ακόμα και μπάνιο στις φυσικές πισίνες του Ολύμπου και των άλλων ορεινών όγκων, είναι μερικές από τις ποικίλες δράσεις που προσφέρει η Κεντρική Μακεδονία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι αποτελεί ιδιαιτέρως προσφιλή προορισμό σε ό,τι αφορά τον εναλλακτικό τουρισμό.

Η ειδική θεματική έκθεση τουρισμού “Tour Natur 2018” είναι προσανατολισμένη στην προβολή εναλλακτικών τουριστικών προορισμών. Πρόκειται για εξειδικευμένη διεθνή έκθεση, η οποία απευθύνεται στους λάτρεις της φύσης που επιζητούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με την πεζοπορία και τις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το πολυποίκιλο φυσικό της απόθεμα, τα φημισμένα βουνά της, που προσφέρονται για πλήθος δραστηριοτήτων και όπου ο επισκέπτης βιώνει μοναδικές, αυθεντικές εμπειρίες, καθώς και τα ορεινά της μονοπάτια που ενδείκνυνται για πεζοπορία και ποδηλασία βουνού.

Η διεθνής τουριστική έκθεση “Tour Natur” πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον εκθεσιακό χώρο Messe Düsseldorf της Γερμανίας, όπου ο Ε.Ο.Τ. συμμετείχε για πρώτη φορά με περίπτερο, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Το πρόγραμμα της έκθεσης περιλάμβανε παρουσιάσεις σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, όπου συμμετείχε με δική της παρουσίαση και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της περιοχής, τον πλούτο της σε ιαματικές πηγές, οικοσυστήματα, όρη και χιονοδρομικά κέντρα σε συνδυασμό, καθώς και το πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο και την πολιτιστική της κληρονομιά. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου.

ΗΠΕΙΡΟΣ

Advertisement

Η Ήπειρος των τεσσάρων εποχών, προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης «TourNatur 2018» που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας εντάσσεται στον προγραμματισμό της για προβολή των περιφερειακών ενοτήτων της σε στοχευμένες τουριστικές αγορές με το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη Διεθνή Έκθεση να εστιάζεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, για τις οποίες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον του Γερμανικού κοινού.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κυρία Μαρία Παπακωνσταντίνου, (η οποία ενημερώθηκε για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου από την επικεφαλής της αποστολής, Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού κ. Ιουλία Μαρκούλα), εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γερμανίας, εκπρόσωποι ηπειρωτικών συλλόγων και πλήθος ομογενών που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή.

Η παρουσίαση

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, έγινε αναλυτική και ολοκληρωμένη παρουσίαση της «Εναλλακτικής Ηπείρου των τεσσάρων εποχών», ως και ειδικών περιοχών με ευρύτερο ενδιαφέρον όπως το Γεωπάρκο Βίκου Αώου, ως και για το Μονοπάτι της Ηπείρου (Epirus Trail) που βρίσκεται στο στάδιο της σηματοδότησης, μέσω θεματικών ομιλιών από τον υπεύθυνο του έργου κ. Ηλία Γκαρτζονίκα.

Στα θετικά της συμμετοχής της Ηπείρου καταγράφονται οι επιχειρηματικές συζητήσεις που έγιναν μεταξύ Ηπειρωτών και Γερμανών επιχειρηματιών και η θετική διάθεση που διαπιστώθηκε για σύναψη συμφωνιών και η οποία είναι αποτέλεσμα και της πρώτης συμμετοχής της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση.

Στην έκθεση, την οποία επισκέφθηκαν περισσότεροι από 42.000 επισκέπτες, συμμετείχαν περίπου 5.000 ταξιδιωτικοί προορισμοί απ’ όλο τον κόσμο και 280 εκθέτες.

Advertisement
Advertisement
Advertisement


Ετικέτες

δημοφιλη θεματα