Connect with us

Ευρωπαϊκές Υποδομές

Πρώτη εμπορική επιτυχία για το Aptis της Alstom στο Στρασβούργο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Alstom έλαβε την πρώτη παραγγελία για το 100% ηλεκτροκίνητο λεωφορείο της, Aptis, από την εταιρεία μεταφορών του Στρασβούργου, CTS (Communauté des Transports Strasbourgeois). Η παραγγελία αφορά μια σύμβαση για 12 Aptis, τα οποία θα εξυπηρετούν την περιοχή του Στρασβούργου. Τα συγκεκριμένα οχήματα, μήκους 12 μέτρων το καθένα και εξοπλισμένα με τρεις θύρες, θα είναι τα πρώτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία που θα ενισχύσουν τον στόλο της CTS.

Χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό του, το Aptis προσφέρει στους επιβάτες μια μοναδική εμπειρία. Διαθέτει σύστημα στάσης για τέλεια ευθυγράμμιση με το πεζοδρόμιο, πλήρως χαμηλό και εντελώς επίπεδο δάπεδο, καθώς και μεγάλου πλάτους, διπλές θύρες. Tα στοιχεία αυτά επιτρέπουν την εύκολη κυκλοφορία και την άνετη επιβίβαση σε ανθρώπους με μειωμένη κινητικότητα και αμαξίδια. Χάρη στα μεγάλα παράθυρα σε όλο το μήκος του, το Aptis προσφέρει 25% μεγαλύτερη επιφάνεια κρυστάλλων απ’ ό,τι ένα παραδοσιακό λεωφορείο και έναν χώρο καθήμενων στο πίσω μέρος του με πανοραμική θέα στην πόλη.

«Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτήν την πρώτη παραγγελία Aptis, την πρότασή μας για 100% ηλεκτρική κινητικότητα. Το Aptis έχει σχεδιαστεί από τις ομάδες της Alstom στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Hangenbieten της Αλσατίας.  Η εμπιστοσύνη που μας έδειξε η Περιοχή του Στρασβούργου μάς γεμίζει με ενθουσιασμό», δήλωσε ο Jean- Baptiste Eyméoud, Πρόεδρος της Αlstom στη Γαλλία.

Τα οχήματα που αποτελούν το αντικείμενο της παραγγελίας από το Στρασβούργο έχουν σχεδιαστεί για βραδεία φόρτιση στο αμαξοστάσιο, στη διάρκεια της νύχτας. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης του Aptis στο τέλος κάθε γραμμής, είτε από το έδαφος (με τη χρήση του συστήματος SRS) ή μέσω της οροφής (με τη χρήση ανεστραμμένου παντογράφου), όποτε παραστεί ανάγκη.

To Aptis σχεδιάστηκε με μέλημα τη βελτιστοποίηση του συνολικού κόστους. Τα μειωμένα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με ένα κοινό λεωφορείο καθιστούν τον στόχο εφικτό. Συνεπώς, σκοπός των τοπικών αρχών είναι το συνολικό κόστος να είναι αντίστοιχο με αυτό των κοινών ντιζελοκίνητων λεωφορείων που βρίσκονται σε λειτουργία σήμερα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2018, το Aptis συστήνεται επίσης από την CATP, τη γαλλική κεντρική υπηρεσία προμηθειών για τις δημόσιες μεταφορές, σε προσφορές της για ηλεκτρικά λεωφορεία, με σκοπό τη δημόσια αγορά από τις τοπικές αρχές.  Η σύσταση αυτή δίνει στις συμμετέχουσες αρχές τη δυνατότητα να παραγγείλουν οχήματα Aptis άμεσα και απλά από την CATP, αποφεύγοντας τις χρονοβόρες και δαπανηρές διαδικασίες. Από την παρουσίαση του πρωτότυπου τον Μάρτιο του 2017, περισσότερα από 40.000 χιλιόμετρα έχουν διανυθεί σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας από τέσσερα δοκιμαστικά οχήματα στη Γαλλία 1 και στην Ευρώπη 2. Οι δοκιμές αυτές έδωσαν τη δυνατότητα να αξιολογηθούν τα εμπνευσμένα από το τραμ χαρακτηριστικά του Aptis –επιδόσεις ενσωμάτωσης 3 , δυνατότητα αυτονομίας, σύστημα υποβοήθησης οδηγού – σε ένα νέο περιβάλλον.

Το Aptis κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας στην εμπορική έκθεση Busworld το 2017. Επίσης, τον Ιανουάριο του 2019 έλαβε το επίσημο πιστοποιητικό Origine France Garantie, το οποίο εγγυάται ότι περισσότερο από 60% της προστιθέμενης αξίας του προέρχεται από τη Γαλλία.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

SPECIAL EDITIONS

Το PERSEUS™ της INTRASOFT σε νέο ψηφιακό έργο στην Ουγκάντα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η INTRASOFT International, παγκόσμια εταιρία Πληροφορικής, ανέλαβε την υλοποίηση του νέου συστήματος συνταξιοδότησης του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (NSSF) στην Ουγκάντα.

Στην καρδιά του έργου βρίσκεται το PERSEUS™, το νέο προϊόν για υπηρεσίες Κοινωνικής Ασφάλισης και Συνταξιοδότησης, πλήρως σχεδιασμένο και ανεπτυγμένο από την INTRASOFT International, μέσα από την εικοσαετή εξειδίκευση της εταιρίας στη σχεδίαση Συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης παγκοσμίως.

Το PERSEUS™ βασίζεται σε τεχνολογίες αιχμής και μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κάθε οργανισμού. Το νέο σύστημα αναμένεται να αυτοματοποιήσει βασικές λειτουργίες του NSSF, όπως η εγγραφή των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και η διαχείριση των συντάξεων.

Οι λειτουργικές δυνατότητες του PERSEUS™ θα δώσουν στο NSSF την ευκαιρία να αντεπεξέλθει στις συνεχώς μεταβαλλόμενες και αυξανόμενες ανάγκες στην αγορά της Κοινωνικής Ασφάλισης σε βάθος χρόνου, ενώ θα μειώσουν αισθητά τον απαιτούμενο χρόνο για την διεκπεραίωση εργασιών.

Το PERSEUS™ θα οδηγήσει το NSSF στη νέα ψηφιακή εποχή, παρέχoντας μια συνολική βέλτιστη εμπειρία σε χρήστες και συμβάλλοντας στην αυτοματοποίηση πολλών διαδικασιών του οργανισμού, αλλά και στην βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ασφαλισμένους και εργοδότες. Παράλληλα θα ενισχύσει την άμεση επικοινωνία μεταξύ των ενδιαφερόμενων μελών.

Η υλοποίηση του PERSEUS™ θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του NSSF, όπως είναι η οικονομική διαχείριση (συντάξεις και παροχές), η τήρηση των διαδικασιών και οι επιθεωρήσεις.

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International σχολίασε: «Η πρόσφατη επιτυχία μας στην Ουγκάντα υπογραμμίζει την ισχυρή θέση μας στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων Πληροφορικής στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ παράλληλα δικαιώνει την απόφαση μας να επενδύσουμε στην ανάπτυξη του PERSEUS™. Πρόκειται για ακόμη μια νίκη στην Ανατολική Αφρική και επιθυμία μας είναι, τόσο να εδραιώσουμε την συνεργασία μας με τους πελάτες μας, όσο και να επεκταθούμε περαιτέρω με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στην ευρύτερη περιοχή.»

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Ευρωπαϊκές Υποδομές

Το Σχέδιο Γιούνκερ φθάνει σχεδόν τα 410 δισεκ. ευρώ σε επενδύσεις σε ολόκληρη την ΕΕ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) του Σχεδίου Γιούνκερ αναμένεται τώρα να κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 408,4 δισεκ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ιουνίου 2019, οι συμφωνίες που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ ανέρχονται σε χρηματοδότηση ύψους 75 δισεκ. ευρώ και στα 28 κράτη μέλη. Περίπου 952 000 νεοσύστατες επιχειρήσεις και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) αναμένεται να επωφεληθούν από τη βελτιωμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Επί του παρόντος, οι πέντε πρώτες χώρες με σειρά κατάταξης των επενδύσεων σε σχέση με το ΑΕΠ τους είναι η Ελλάδα, η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία και η Λετονία.

Η ΕΤΕπ έχει εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 55,2 δισεκ. ευρώ για έργα υποδομής και καινοτομίας, τα οποία θα οδηγήσουν σε πρόσθετες επενδύσεις ύψους 252,5 δισεκ. ευρώ, ενώ το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ), το οποίο αποτελεί μέρος του Ομίλου ΕΤΕπ, έχει εγκρίνει συμφωνίες ύψους 19,8 δισεκ. ευρώ με ενδιάμεσες τράπεζες και ταμεία για τη χρηματοδότηση ΜμΕ, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν πρόσθετες επενδύσεις ύψους 155,9 δισεκ. ευρώ.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Ευρωπαϊκές Υποδομές

Η Airbus ξεπέρασε σε έσοδα την Boeing το πρώτο τρίμηνο του έτους

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Υψηλότερα έσοδα που έφθασαν τα $12,5 δισ.ανακοίνωσε η Airbus για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στη διάρκεια του οποίου παρέδωσε 162 αεροπλάνα έναντι 121 στην αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Η ευρωπαϊκή εταιρεία επιβεβαίωσε πως θα παραδώσει 880-890 αεροσκάφη εφέτος, ξεπερνώντας την αμερικανική Boeing η οποία ακόμα δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση των 737 MAX.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων της Airbus διαμορφώθηκαν σε $549 εκατ. έναντι $14 εκατ. στο πρώτο τρίμηνο του 2018, ωστόσο τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 86% σε ετήσια βάση και έκλεισαν στα $40 εκατ. 

Από τα μέσα του έτους η Airbus σκοπεύει να παραδίδει 60 αεροπλάνα Α320 για πτήσεις μεσαίων αποστάσεων κάθε μήνα, ενώ παράλληλα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατασκευής των μεγάλων αποστάσεων Α380, με το τελευταίο αεροσκάφος να παραδίδεται το 2021.

Η Airbus δηλώνει πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τα σωματεία για τις 3.500 θέσεις εργασίας που θα επηρεαστούν στις μονάδες της Γαλλίας και της Γερμανίας από τη διακοπή παραγωγής του Α380.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα