Connect with us

Αναπλάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα

Πρόσθετη χρηματοδότηση 8,5 εκατ. ευρώ για αστικές αναπλάσεις στην Πελοπόννησο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Χρηματοδότηση ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον για αστικές αναπλάσεις των πόλεων της Πελοποννήσου εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, μέσω ειδικής πρόσκλησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020.

Σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως τον έχει προσδιορίσει ο Περιφερειάρχης κ Τατούλης, έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις ΒΑΑ Καλαμάτας και Άργους – Ναυπλίου, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Με την παρούσα πρόσκληση δίνεται η δυνατότητα, με επιπλέον πόρους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, σε Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που δεν εντάσσονται στις ΒΑΑ, να χρηματοδοτηθούν ώστε να προβούν σε έργα αναβάθμισης της ποιότητας και της λειτουργικότητας του αστικού περιβάλλοντος στα κύρια αστικά τους κέντρα.

Οι ανωτέρω παρεμβάσεις αναφέρονται σε αστικά κέντρα / οικισμούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου με μόνιμο πληθυσμό που υπερβαίνει ή προσεγγίζει οριακά τους 10.000 κατοίκους και αφορά τους δύο Ειδικούς Στόχους του Ε.Π. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014 – 2020 «Αύξηση της λειτουργικότητας των αστικών κέντρων» και «Βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος».

Το Φυσικό Αντικείμενο των Προτάσεων αυτών μπορεί ενδεικτικά να περιλαμβάνει αναπλάσεις αστικών περιοχών, ποδηλατόδρομους σε πόλεις ή πέριξ αυτών, προσβάσεις ήπιας κυκλοφορίας του αστικού ιστού και στο περιαστικό φυσικό περιβάλλον, διαμόρφωση χώρων πράσινου σε περιοχές του αστικού και περιαστικού ιστού, έργα βελτίωσης της κινητικότητας σε αστικά κέντρα με κατάλληλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, αποκαταστάσεις δημοσίων κτιρίων ή/και δημιουργία πολυχώρων τοπικής εμβέλειας για αναζωογόνηση υποπεριοχών στα αστικά κέντρα, μελέτες και δράσεις χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού κ.α.

 

image_pdfimage_print

Αναπλάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα

Χανιά: Μελέτη για την οδική ασφάλεια σε κεντρικά σημεία της πόλης

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Εικόνα ενός πεζοδρομίου

Στην εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο την οδική ασφάλεια στο κέντρο της πόλης προχωρά ο δήμος Χανίων, καθώς σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία που αναλαμβάνει την σύνταξη της μελέτης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου:

«Ο δήμος Χανίων θέλοντας να επιλύσει τα διαχρονικά προβλήματα οδικής ασφάλειας και απρόσκοπτης πρόσβασης των πολιτών στο κέντρο των Χανίων και των μαθητών στα σχολεία της πόλης, έχει εντοπίσει αρκετές προβληματικές διαμορφώσεις οδών και πεζοδρομίων στην πόλη, οι οποίες χρήζουν παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας».

Η μελέτη αφορά στον καθορισμό των απαραίτητων παρεμβάσεων στα πεζοδρόμια και στο οδόστρωμα για την ασφαλή κίνηση πεζών και ιδιαίτερα μαθητών γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων οδικής ασφάλειας σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης. Υποχρέωση του μελετητή είναι να ληφθούν όλες οι άδειες που απαιτούνται, προκειμένου αυτές οι παρεμβάσεις να υλοποιηθούν.

Η χρηματοδότηση γίνεται με ίδιους πόρους του δήμου και ως χρόνος υλοποίησης εκπόνησης της μελέτης ορίζονται οι 6 μήνες.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αναπλάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα

Τρίκαλα: Χρηματοδότηση έργων 7,76 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Αστική ανάπλαση ποτάμι Τρίκαλα

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 7.765.000 ευρώ που εκσυγχρονίζουν την πόλη των Τρικάλων δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με τίτλο «Τρίκαλα μια πόλη-πρότυπο στις όχθες του Ληθαίου».

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχώρησε στην έκδοση πρόσκλησης, με την οποία καλεί το Δήμο Τρικκαίων να υποβάλλει προτάσεις, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Η πρόσκληση αφορά σε δράσεις αστικής ανάπλασης και στη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων.

«Οι πόλεις μας είναι παλιές και πρέπει να συγχρονιστούν με την εποχή» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με στρατηγική, σχεδιασμό και σε συνεργασία και συνέργεια με το Δήμο Τρικκαίων και το Δήμαρχο Δ. Παπαστεργίου, σχεδιάσαμε και χρηματοδοτούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την βιώσιμη αστική ανάπλαση.

Προτεραιότητες μας είναι η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, η ανάπλαση των πόλων, η αναζωογόνηση υποβαθμισμένων περιβαλλοντικά περιοχών, η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και η προώθηση μέτρων για τον περιορισμό των θορύβων. Θέλουμε πόλεις σύγχρονες, πράσινες και φιλικές για τον κάτοικο και τον επισκέπτη» επισημαίνει ο κ. Αγοραστός.

Οι δράσεις που χρηματοδοτούνται:

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση που εκδόθηκε αφορά σε δράσεις που εντάσσονται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο «ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ – ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΛΗΘΑΙΟΥ» ως εξής:

Α) Δράση: Αισθητική Ανάπλαση & Περιβαλλοντική Αναβάθμιση για τη Βελτίωση του Αστικού Περιβάλλοντος της Περιοχής Παρέμβασης – Ανάδειξη Χαρακτηριστικών Τοποσήμων της Πόλης των Τρικάλων

Αφορά σε έργα:

– Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας & Πλατείας Εθνικής Αντίστασης. Ενοποίηση με Παρόχθια Ζώνη.

– Ανάπλαση Παρόχθιας Ζώνης Ληθαίου Ποταμού, κατά μήκος της κοίτης του, εντός του Σχεδίου Πόλης.

– Περιβαλλοντική & Αισθητική Αναβάθμιση Νότιας Εισόδου Πόλης.

– Επέκταση, Αναβάθμιση Πεζοδρομίων & Δημιουργία Κυκλικών Κόμβων.

– Ανάπλαση δημοτικού Skate Park στο Χώρο του Στρατοπέδου Παπαστάθη & δημιουργία πάρκου εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

Β) Δράση: Δημιουργία Εκτεταμένου Δικτύου Ποδηλατοδρόμων

Αφορά σε έργα:

– Δημιουργία Εκτεταμένου Δικτύου Ποδηλατοδρόμων.

Ανάλογη πρόσκληση έχει εκδοθεί και για την πόλη της Καρδίτσας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται αντίστοιχα έργα στο πλαίσιο των στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης σε Λάρισα και Βόλο.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αναπλάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα

Κρήτη: Εργασίες ανάπλασης σε Λουτράκι και Άη Γιώργη Κοκκινιάκο του Δήμου Μαλεβιζίου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Εργασίες πλακόστρωσης πεζοδρομίων στην Καλαμάτα

Τις εργασίες ανάπλασης δυο πλατειών, στο Λουτράκι μπροστά από τον Ι.Ν. της Παναγίας και στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κοκκινιάκου, επιθεώρησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Στο Λουτράκι, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Γιώργο Βαλτζάκη και Μανώλη Παπαδομανωλάκη, καθώς και από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Λουτρακίου Λευτέρη Καλλέρη, ο Δήμαρχος είδε από κοντά τις εργασίες επίστρωσης με κυβόλιθο καθώς και τις ευρύτερες παρεμβάσεις που υλοποιούνται στο γραφικό χωριό του Μαλεβιζίου.

Ανάλογες εργασίες, μαζί με την κατασκευή νέας περίφραξης, αποκατάστασης και συντήρησης βοηθητικών χώρων, πραγματοποιούνται και στον χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κοκκινιάκου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στο ποσό των 100.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδια έσοδα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Συνεχίζουμε τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις μας με έργα σε ολόκληρο το Μαλεβίζι. Έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και ενίσχυσης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των χωριών μας.

Ισόρροπα και πολύπλευρα, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και με το βλέμμα μας στο αύριο του τόπου μας, δίνουμε στο Μαλεβίζι την αναπτυξιακή ώθηση που είναι απαραίτητη για ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους του.

Το αποτέλεσμα είναι κατά γενική ομολογία άκρως ικανοποιητικό και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου, αιρετούς και υπηρεσιακούς, για την πολύ καλή δουλειά που εξακολουθούν να κάνουν».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα