Connect with us

Ύδρευση - Αποχέτευση

Προσωρινός ανάδοχος για αποχετευτικό έργο στο Δήμο Παλλήνης

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποχετευτικό έργο

Στην ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για το έργο της Αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης, προχώρησε η ΕΥΔΑΠ.

Με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Χαράλαμπου Σαχίνη, η οποία δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», ανακηρύσσεται ως προσωρινός ανάδοχος του έργου,  η κοινοπραξία “ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ-ΕΛΤΕΡΓΑ ΑΕ”.

Με την ίδια απόφαση, αποκλείονται οι υπόλοιπες κοινοπραξίες που διεκδικούσαν το έργο, στη βάση των πρόσφατων αποφάσεων του ΣτΕ (ΑΝ 91/2020 και 93/2020 16/7/2020) .

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΥΔΑΠ, προς τον Δήμο Παλλήνης, η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι ο διαγωνισμός του έργου, βαίνει προς την ολοκλήρωση του.

Απομένει τώρα, η τυπική διαδικασία κήρυξης του αναδόχου ως οριστικού και η υπογραφή της σύμβασης. Η διαδικασία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Εταιρείας, το οποίο έχει τεθεί υπόψη του Δήμου Παλλήνης, θα ολοκληρωθεί, έως τον Οκτώβριο του 2020. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν και οι εργασίες του μεγαλύτερου έργου του Δήμου μας.

Ο διαγωνισμός που προκήρυξε η ΕΥΔΑΠ, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018 και ολοκληρώνεται με καθυστέρηση, όπως και το σύνολο, σχεδόν, των διαγωνισμών δημοσίων έργων που δημοπρατήθηκαν τα τελευταία δυο χρόνια.

Αιτία αποτέλεσε, ο έλεγχος που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε κατασκευαστικές εταιρείας, για εναρμονισμένες πρακτικές σε διαγωνισμούς μεγάλων έργων, καθώς επίσης και οι δικαστικές προσφυγές όσων αποκλείστηκαν.

Το έργο της αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης και η ολοκλήρωση του διαγωνισμού του, δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από την ΕΥΔΑΠ,  όπως κατέστη επανειλημμένως σαφές, στην τακτική επικοινωνία της Εταιρείας με τον Δήμο, σε όλη τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το έργο, δημοπρατήθηκε  με χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος Παλλήνης, ύψους 72.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ διεκδικήθηκε από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας.

Αποτελεί, ένα έργο εθνικής σημασίας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα, το οποίο θα συμβάλλει στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, δίνοντας ώθηση στην πραγματική οικονομία. Επίσης, είναι το πρώτο έργο αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική. Για την απουσία βιολογικών καθαρισμών στην περιοχή, η χώρα μας καταβάλλει κάθε χρόνο, μεγάλα οικονομικά πρόστιμα στην ΕΕ.

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, με υπεύθυνο τρόπο, ενημέρωσαν τους πολίτες για τις καθυστερήσεις στον διαγωνισμό, από την πρώτη στιγμή που η διαδικασία τέθηκε εκτός αρχικού χρονοδιαγράμματος, την Άνοιξη του 2019, πριν τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Επιπλέον, παρείχαν πλήρη ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Σήμερα, βρισκόμαστε ένα βήμα, πριν την στιγμή που όλοι περιμένουμε, για δεκαετίες τώρα. Η αναμονή για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, που αποτελούσε το τελευταίο στάδιο μιας τιτάνιας προσπάθειας που ξεκίνησε από τον Δήμο Παλλήνης το 2011, φτάνει στο τέλος της.

Η εξέλιξη αποτελεί δικαίωση για την επιλογή της Δημοτικής Αρχής να επιμείνει, με σχέδιο και υπομονή στο όραμα για την υλοποίηση του έργου, και να υπερβεί τελικώς, όλα τα εμπόδια που υψώθηκαν, λέγοντας πάντα την αλήθεια στους πολίτες, αρνούμενη να μπει σε μικροπολιτικές λογικές και αντιπαραθέσεις.

Οι κάτοικοι της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης, έχουν το δικαίωμα να πουν οριστικά αντίο στην τριτοκοσμική κατάσταση που βιώνουν εδώ και δεκαετίες και όλοι μαζί, να χαρούμε και να συνεχίσουμε την υλοποίηση του οράματος μας, για το μέλλον του Δήμου μας.

image_pdfimage_print

Ύδρευση - Αποχέτευση

Σε δημοπράτηση με 25 εκατ.ευρώ η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης στο Αγρίνιο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Νερό υδρευση

Σε δημοπράτηση είναι το έργο για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού υδροδότησης Αγρινίου· αναβάθμιση συστήματος διύλισης διυλιστηρίου Σπολάιτας του Δήμου Αγρινίου και τηνωπρομήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Αναθέτουσα Αρχή είναι η ΔΕΥΑ Αγρινίου.

Το κόστος του έργου είναι 25εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 20,4 εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου 2020 και στις 19 του ίδιου μήνα θα προχωρήσουμε στην αποσφράγιση των προσφορών για να προκύψει ο μειοδότης.

Η διάρκεια του έργου είναι 54 μήνες (4,5 χρόνια) από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το έργο χρηματοδοτειται από το ΠΔΕ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται:

α) η κατασκευή (αντικατάσταση) του αγωγού μεταφοράς του πόσιμου νερού περίπου από την υδροληψία στη λίμνη Καστρακίου έως το διυλιστήριο και μετά από την επεξεργασία του ύδατος, από το διυλιστήριο (νέα δεξαμενή αποθήκευσης του διυλιστηρίου) έως την υφιστάμενη κεντρική δεξαμενή της πόλης του Αγρινίου. Επίσης, προβλέπεται και η κατασκευή της νέας δεξαμενής αποθήκευσης του διυλιστηρίου, ωφέλιμου όγκου 1.000,00 m3. Διευκρινίζεται ότι ο νέος αγωγός μεταφοράς προβλέπεται να είναι κατασκευασμένος από Ductile Iron (DI), ονομαστικής διαμέτρου 1.000 mm και το συνολικό μήκος του ανέρχεται σε 15.650 m περίπου·

β) η επέκταση και αναβάθμιση της τμήματος (της μιας γραμμής) των κλινών διύλισης της εγκατάστασης επεξεργασίας του πόσιμου νερού από τη λίμνη Καστρακίου, με ξεχωριστή γραμμή μεμβρανών υπερδιήθησης (UF)·

γ) η προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων·

δ) η λειτουργία των νέων κλινών διύλισης, καθώς και του αυτοματισμού και της τηλεμετρίας τού συνολικού έργου, για 2 έτη.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ύδρευση - Αποχέτευση

4 νέα έργα ύδρευσης ύψους 3.3 δισ. ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Σταύρος Αρναουτάκης

Τέσσερα νέα έργα ύδρευσης προϋπολογισμού 3.365.167 ευρώ, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης «ΚΡΗΤΗ 2014-2020», με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης.

Τα έργα αυτά είναι:

  • Στο Δήμο Χερσονήσου, η αντικατάσταση Δικτύου διανομής πόσιμου νερού στον οικισμό Καρτερού με 1,4 εκ. ευρώ.
  • Τα έργα μεταφοράς νερού ύδρευσης από γεώτρηση Κάστελλου στη δεξαμενή Σούγιας και στον οικισμό Λιβάδα με 1 εκ. ευρώ.
  • Η αντικατάσταση του Δικτύου ύδρευσης του οικισμού Μαράθου του Δήμου Μαλεβιζίου με 450.000 ευρώ και
  • Ο νέος αγωγός μεταφοράς νερού ύδρευσης από υφιστάμενη γεώτρηση Φουρνέ στα Μεσκλά.

Τα παραπάνω έργα στοχεύουν στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων της Κρήτης και ειδικότερα, στην αναβάθμιση υφισταμένων δικτύων προκειμένου να παρέχεται καλής ποιότητας νερό στους πολίτες, στην κατασκευή νέων δικτύων και συστημάτων ύδρευσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ύδρευση - Αποχέτευση

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της μελέτης για τις παρεμβάσεις ενίσχυσης της στεγανότητας στο Φράγμα Βαλσαμιώτη

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσημη Ιστοσελίδα ΟΑΚ

Την έγκριση της «Μελέτης διερεύνησης των απαιτούμενων παρεμβάσεων για την ενίσχυση της στεγανότητας του Φράγματος Βαλσαμιώτη» αποφάσισε στην διάρκεια της δια περιφοράς συνεδρίασης του, την Δευτέρα 31/08/2020, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα που γίνεται, με πρωτοβουλία της νέας διοίκησης του φορέα, προκειμένου ένα από τα μεγαλύτερα Αναπτυξιακά έργα που έχουν γίνει στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια, να κατορθώσει να εξυπηρετήσει συνολικά τους κατασκευαστικούς του σκοπούς.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης, ανέρχεται στις 59.989,36 ευρώ προ ΦΠΑ και θα χρηματοδοτηθεί με ιδίους πόρους του Ο.Α.Κ.

«Η αποκατάσταση του Φράγματος Βαλσαμιώτη, αποτελεί από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας, θέμα πρώτης προτεραιότητας. Παράλληλα όμως είναι και ένα πολύ δύσκολο τεχνικό ζήτημα, που δεν χωρά όπως κατ΄ επανάληψη έχουμε υπογραμμίσει, κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά ουσίας. Με την υλοποίηση αυτής της μελέτης, κάνουμε το πρώτο αποφασιστικό βήμα, προκειμένου να διαπιστώσουμε με επιστημονικό τρόπο, τα σημεία εκείνα στα οποία επιβάλλεται να παρέμβουμε. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά είναι και ο μόνος που με τεκμηριωμένο τρόπο, θα μας οδηγήσει στην λύση ενός πολύ σοβαρού προβλήματος, που απασχολεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα το «οργανισμό». Με πολλή και συστηματική δουλειά, θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, έτσι ώστε αυτό το πολύ σημαντικό έργο για την Δυτική Κρήτη, να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του», ανέφερε για το θέμα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα