Νίκος
Καραγιάννης

Στις 13 Φεβρουαρίου θα ξεκαθαριστεί πλήρως η τύχη του νέου διαγωνισμού που θα ολοκληρώσει τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία. Μετά την ματαίωση του διαγωνισμού από το υπουργείο ΥΠΟΜΕ, όπως ήταν αναμενόμενο, η GD Infrastrutture κατέθεσε στην ΑΕΠΠ προδικαστική προσφυγή.

Στην απόφαση της η ΑΕΠΠ (Α49/3.2.2020) δέχεται το αίτημα παροχής προσωρινής προστασίας της προσφεύγουσας και αναστέλλει την εκτέλεση της προσβαλλόμενης πράξης και δη την εκκίνηση νέας διαγωνιστικής διαδικασίας, έως την έκδοση κύριας απόφασης της ΑΕΠΠ επί της Προδικαστικής Προσφυγής.

Η κύρια απόφαση θα ληφθεί στις 13 Φεβρουαρίου όπου θα κριθεί συνολικά η συνέχεια του πολυθρύλητου έργου. Πριν από λίγες μέρες ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς ο οποίος παρακολουθεί την πορεία του έργου εδώ και χρόνια μίλησε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 91,6 (Λευκάδα).

Ο κ. Καββαδάς καταλόγισες συγκεκριμένες ευθύνες στην προηγούμενη Κυβέρνηση, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του με τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Καραμανλή λέγοντας συγκεκριμένα ότι: «Ο Υπουργός προκειμένου να ξεπεράσει τις καθυστερήσεις , που μπορεί να οδηγούσαν το έργο στο να χάσει τη χρηματοδότηση, αποφάσισε να ματαιώσει τον προηγούμενο διαγωνισμό και προκηρύσσει ήδη νέο διαγωνισμό, παρ’ ότι ήδη έχουν κατατεθεί 2 προσφυγές και ασφαλιστικά μέτρα..»

Σε ερώτηση για το αν αυτές οι προσφυγές και οι γενικότερες καθυστερήσεις που παρατηρούνται, δημιουργήσουν γενικότερο πρόβλημα στο χρονοδιάγραμμα του έργου, ο Βουλευτής απάντησε ότι « Τόσο το Υπουργείο, όσο και ο ίδιος προσωπικά είναι αισιόδοξοι και το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023. Απλά αυτές οι πολύ μεγάλες καθυστερήσεις κοστίζουν σε πολλές ανθρώπινες ζωές που χάνονται τόσα χρόνια…»

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ-15 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

Σίγουρα πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά “αιώνια έργα” της χώρας. Στις 16 Μαρτίου 2020 θα κλείσουν 10 χρόνια από τις υπογραφές των 4 εργολαβιών (είχε σαλαμοποιηθεί όπως ο άξονας Πάτρα-Πύργος) που υπόσχονταν ότι τρία χρόνια αργότερα θα είχε ολοκληρωθεί ο άξονας των 48,5χλμ.

Αντί για αυτό, στην δέκατη επέτειο, θα έχουμε σε λειτουργία, μόλις 15χλμ στο δυτικό άκρο του άξονα και ένα διαγωνισμό σε αναμονή. Θα χρειαστεί δε να περιμένουμε κατ`ελάχιστο μέχρι το τέλος του 2023 για να δούμε πλήρως ολοκληρωμένο τον άξονα ακολουθώντας οποιοδήποτε σενάριο

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV