Connect with us

Οδικές - Logistics

Προσδοκίες για περαιτέρω ανάπτυξη για τη GEFCO China με τις λύσεις Belt & Road και Προώθησης Φορτίων

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η GEFCO China, μαζί με τις δύο κινεζικές κοινοπραξίες της, DongFeng GEFCO και SMGL (Shenzhen Minsheng GEFCO Logistics) στοχεύουν να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους κατά τουλάχιστον 40% το 2021, προβλέποντας σε αυξανόμενη ζήτηση για εφοδιαστική αυτοκινήτων νέας γενιάς και νέες ευκαιρίες ανάπτυξης που προκύπτουν από την Belt & Road πρωτοβουλία. Η εταιρεία, η οποία λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στην Κίνα, της οποίας η θυγατρική έχει μόλις εορτάσει την 10η επέτειό της, απασχολεί 1300 άτομα σε 15 πόλεις.

Με 70 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της βιομηχανικής εφοδιαστικής αλυσίδας, η GEFCO προσφέρει στους πελάτες μία βαθιά κατανόηση της κινεζικής αγοράς και μια μοναδική συνεργατική προσέγγιση, σύμφωνα με αυτό που λέει το tag της » Partners, unlimited». Με την πάροδο των χρόνων, ο Όμιλος έχει επεκταθεί παγκοσμίως, αναπτύσσοντας καινοτόμες, βιώσιμες λύσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία και διάφορους άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της βιομηχανίας και της υψηλής τεχνολογίας. Ο Όμιλος παρέχει επίσης τις καλύτερες σε εθνικό επίπεδο και διεθνείς λύσεις αποστολής φορτίων, καθώς και ειδική τεχνογνωσία στο φαρμακευτικό κλάδο και στις life sciences.

Υποστήριξη της Πρωτοβουλίας Belt & Road με Εξειδικευμένες ανά Πελάτη Λύσεις Προώθησης Φορτίων

Η GEFCO παρέχει μοναδικές ολοκληρωμένες λύσεις αλυσίδας εφοδιασμού στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων finished-vehicle logistics, διαχείρισης αποθηκών, φορολογικών και τελωνειακών διατυπώσεων.

Η GEFCO China διαδραματίζει βασικό ρόλο στο δίκτυο εμπορευματικών μεταφορών της GEFCO, το οποίο χειρίζεται όλο και μεγαλύτερο όγκο υπηρεσιών αποστολής φορτίων σε επίπεδο belt & road. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος έχει συστήσει μια νέα θυγατρική εταιρεία στο Chongqing που ειδικεύεται στην εισαγωγή και εξαγωγή οχημάτων σιδηροδρομικώς μεταξύ Ευρώπης, Ρωσίας και Κίνας και στην ανάπτυξη όλων των άλλων δραστηριοτήτων logistics της GEFCO στην κεντρική αυτή περιοχή της Κίνας.

Τον Ιανουάριο του 2019, το δίκτυο εμπορευματικών μεταφορών της GEFCO διαχειρίστηκε την παράδοση μέσω θάλασσας από την Κίνα προς την Ουκρανία για τη Scatec & Risen Energy Company. Η GEFCO παρέδωσε με επιτυχία 217 containers ηλιακού εξοπλισμού σε τρεις προορισμούς εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου. Ως αποτέλεσμα, η GEFCO έχει επιλεγεί ως στρατηγικός πάροχος υπηρεσιών logistics για επόμενα έργα.

Ενίσχυση της αλυσίδας εφοδιασμού αυτοκινήτων για την ηλεκτρική επανάσταση

Εκτός από τις σημαντικές δραστηριότητες εισερχόμενης εφοδιαστικής στον κινεζικό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας (στον εφοδιασμό γραμμής των εγκαταστάσεων, στα logistics ανταλλακτικών), η GEFCO βασίζεται στη μοναδική τεχνογνωσία και τις δυνατότητές της για την ενίσχυση των αλυσίδων εφοδιασμού OEM στην Κίνα με ασυναγώνιστες λύσεις finished-vehicle. Αυτές περιλαμβάνουν υπηρεσίες door-to-door για ολοκληρωμένες μονάδες, προ-μεταφορά, μεταφορά αυτοκινήτων, αποθήκευση, σύνθετο σχεδιασμό, διαχείριση λειτουργίας και εγχώρια διανομή σε αντιπροσώπους.

«Τα EVs χρειάζονται λιγότερα μετακινούμενα μέρη από τους κινητήρες ICE, πράγμα που σημαίνει λιγότερη μεταφορά ανταλλακτικών στο μέλλον. Επιπλέον, τα σχήματα και τα assets μεταφοράς θα πρέπει να προσαρμοστούν ώστε να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία για τη μεταφορά των μπαταριών. Στην GEFCO, είμαστε πεπεισμένοι ότι η 70ετής εμπειρία μας στην αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να κάνει τη διαφορά στην τόνωση της αλυσίδας εφοδιασμού των πελατών μας για την ηλεκτρική επανάσταση», εξηγεί ο Paul-Henry Fréret, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ανατολικής Ασίας στην GEFCO.

Ο Όμιλος μεταφέρει ήδη μπαταρίες από την Κίνα στην Ευρώπη για κορυφαίους OEMs και προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της CATL από τον Φεβρουάριο του 2019 (πενταετής σύμβαση) και παρέχει ηλεκτρο-συγκεκριμένες σύνθετες υπηρεσίες σε διαφορετικές αγορές. Η GEFCO και οι κοινοπραξίες της συνεργάστηκαν επίσης με άλλες επιτυχημένα κινέζικα brands, όπως η BYD.

Επιπλέον, η GEFCO China έχει καταστήσει την καινοτομία ως προτεραιότητα στην αναπτυξιακή της στρατηγική, ειδικά για να ανταποκριθεί στις ταχέως εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς, όπως οι υπηρεσίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η GEFCO ενθαρρύνει την καινοτομία μέσω του «Εσωτερικού Εργοστασίου Καινοτομίας» (Innovation Factory) και της συνεργασίας της με τον start-up accelerator Techstars. Αυτές οι πρωτοβουλίες παρέχουν στις ομάδες της GEFCO μοναδικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που δημιουργούν αξία για τις αλυσίδες εφοδιασμού των πελατών.

 

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Οδικές - Logistics

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις άδειες οδήγησης, τι αλλάζει

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Οδήγηση, Οδηγός, Οδική Ασφάλεια

Εχθές κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και Άλλες Επείγουσες Διατάξεις». Τα άρθρα αρμοδιότητας του υπουργείου αφορούν συνοπτικά στα εξής ζητήματα:

Σκοπός νομοθετικής πρωτοβουλίας

Κρίθηκε σκόπιμο να κατατεθεί το εν λόγω νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και Άλλες Επείγουσες Διατάξεις» προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις από τις δυσκολίες εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας στην έκδοση αδειών οδήγησης. Ταυτόχρονα, δρομολογείται θεσμικά η διαδικασία κατάρτισης νέου θεσμικού πλαισίου το οποίο θα είναι εφαρμόσιμο και θα απαντά στις παθογένειες του προηγούμενου συστήματος.

Προβλήματα του ισχύοντος νόμου:

α. Δεν γίνονται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών από τον Οκτώβριο του 2018, με συνέπεια ο αριθμός των υποψηφίων οδηγών να ξεπερνά τις 100.000. Ένα μεγάλο μέρος αυτών επιθυμούν να λάβουν την άδεια οδήγησης προκειμένου να προσληφθούν για εργασία ως οδηγοί είτε για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διαγωνισμούς που απαιτούν την κατοχή άδειας οδήγησης.

Β. Ο νόμος προέβλεπε τη δημιουργία ειδικών διαμορφωμένων χώρων για τις ειδικές δοκιμασίες (οπισθοπορεία και παρκάρισμα). Τέτοιοι χώροι δεν βρέθηκαν σε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα να μη γίνονται εξετάσεις.

Όπου βρέθηκαν χώροι, όπως στο ΚΤΕΟ Χολαργού, η αναμονή για την εξέταση ήταν μεγάλη εξαιτίας του συνωστισμού των υποψηφίων (120 – 150 κάθε μέρα) με συνέπεια η ποιότητα των εξετάσεων να είναι χαμηλή.

γ. Οι εκπαιδευτές αρνούνται να διαθέσουν τα εκπαιδευτικά τους οχήματα χωρίς τη δική

τους παρουσία, καθώς στην περίπτωση ατυχήματος, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν τους

καλύπτουν, εφόσον δεν συνοδεύουν τον εκπαιδευόμενο.

δ. Η υποχρέωση ασφάλισης των υποψηφίων οδηγών ατομικά, δημιούργησε πρόβλημα

καθώς, αρχικά οι ασφαλιστικές εταιρείες αρνήθηκαν να χορηγήσουν τέτοια ασφαλιστήρια. Στη συνέχεια, χορηγούσαν ατομικά ασφαλιστήρια υποψηφίων οδηγών, τα οποία κόστιζαν περίπου 120-140 € για τα επιβατικά Ι.Χ. και 150-180 € για τα βαρέα οχήματα. Η ασφάλιση αυτή κάλυπτε το χρονικό διάστημα μισής ώρας της εξέτασης, ενώ τα ποσά αυτά καλύπτουν σε αρκετές περιπτώσεις και την ετήσια ασφάλεια των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

ε. Δεν υφίστατο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο αναγκαίος εξοπλισμός (κάμερες παρακολούθησης) προκειμένου να είναι εφαρμόσιμες οι διατάξεις.

Προτεινόμενες Ρυθμίσεις:

Συστήνεται Επιτροπή η οποία θα επεξεργαστεί ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διενέργεια εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, προκειμένου να συνταχθεί ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα είναι εφαρμόσιμο και θα περιορίσει το φαινόμενο της διαφθοράς, όπου υπάρχει. Το έργο της Επιτροπής θα είναι εξάμηνο και μπορεί να παραταθεί για 3 ακόμη μήνες, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Άδειες Οδήγησης

Έως την ολοκλήρωση του έργου της επιτροπής καταργούνται τα άρθρα που

επέφεραν τα προβλήματα και επανέρχεται το θεσμικό πλαίσιο, που προϋπήρχε της ψήφισης του ισχύοντος νόμου.

Το έργο της δοκιμασίας προσόντων διενεργείται από δύο υπαλλήλους – εξεταστές.

Έως και την 30η Απριλίου 2020, στο πλαίσιο διασφάλισης της εξυπηρέτησης των

υποψηφίων οδηγών με αιτιολογημένη απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη, δύναται να διενεργούνται οι δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς από έναν εξεταστή. Η συσσώρευση αιτημάτων έκδοσης νέων αδειών είναι τεράστια.

Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές

Επικαιροποιούνται οι διατάξεις που αφορούν στη διενέργεια της ιατρικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών. Συστήνονται Δευτεροβάθμιες Ιατρικές Επιτροπές, τις οποίες κατήργησε η προηγούμενη Κυβέρνηση και σχεδόν όλοι οι πολίτες άνω των 80 ετών πιστοποιούνταν ικανοί ανά ειδικότητα γιατρού, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, όπου περιοριζόταν ο χρόνος ισχύος των αδειών οδήγησης.

Το παράβολο που θα καταβάλλουν οι προς εξέταση οδηγοί στην ΔΙΕ είναι μικρότερο του καταβαλλόμενου σήμερα σε κάθε επίσκεψη γιατρού. Σήμερα οι ηλικιωμένοι πρέπει να επισκεφτούν 4 γιατρούς και να πληρώσουν 40 ευρώ, ενώ στην ΔΙΕ για όλους τους γιατρούς θα πληρώσουν 30 ευρώ (3Χ10).

Άνω των 74

Καταργείται η υποχρεωτική επανεξέταση των κατόχων αδειών οδήγησης που επιθυμούν να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους και έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών.

Το μέτρο αυτό αποτελεί διάκριση εις βάρος των ηλικιωμένων και έχει επιφέρει πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων πολιτών.

Ειδικότερα, για να αναθεωρήσουν την άδεια οδήγησης, εκτός από τις ιατρικές εξετάσεις, έπρεπε να επισκεφτούν τις Περιφερειακές Υπηρεσίες τουλάχιστον 4 φορές προκειμένου να πάρουν τις άδειες οδήγησης. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βρίσκονται σε αναμονή και ο προηγούμενος Υπουργός έδινε συνεχώς παρατάσεις.
Η εξέταση ήταν υποτυπώδης (οδήγηση σε ένα δρόμο 500-800 μέτρων) και γι’ αυτό οι απορριφθέντες ήταν πολύ λίγοι. Αμφισβητείται αν το μέτρο αυτό επιφέρει αποτελέσματα στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Οδήγηση στα 17 έτη

Η συνοδευόμενη οδήγηση καταργείται γιατί με τον τρόπο που θεσμοθετήθηκε (θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και θεωρητική και πρακτική εξέταση στην ηλικία των 17 ετών) όπως ισχύει και για την ηλικία των υποψηφίων που έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη δημιουργεί προβλήματα στην εφαρμογή του (συνοδεία οδηγού, ειδική ασφαλιστική κάλυψη, διοικητικές κυρώσεις). Η επιτροπή που συστήνεται θα επανεξετάσει το μέτρο αυτό, λαμβάνοντας υπόψη την πρόβλεψη της οδηγίας 2006/126 που δίνει στα κράτη – μέλη τη δυνατότητα μείωσης του κατώτατου ορίου ηλικίας στα 17 έτη για την κατηγορία Β (επιβατικά ) και για οδήγηση μόνο εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

«Γουρούνες»

Καταργείται η καθολική απαγόρευση κίνησης των ελαφρών και βαρέων

τετράτροχων μοτοσικλετών που είναι εξοπλισμένες με κινητήρα εσωτερικής καύσης με

κυλινδρισμό έως 125 κυβικά εκατοστά, σε ασφαλτοστρωμένες οδούς και χώρους που

εφαρμόζεται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, δεδομένου ότι πρόκειται για οχήματα που

έχουν εγκριθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαθέτουν

άδεια κυκλοφορίας και πληρώνουν ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο οικείος Δήμος ή οικεία Περιφέρεια, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, έχουν τη δυνατότητα να θέτουν περιορισμούς στην κυκλοφορία οχημάτων οιασδήποτε κατηγορίας σε ορισμένες περιοχές ή σε όλο το οδικό δίκτυο, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Οδικές - Logistics

Υπουργείο Μεταφορών: Νομοσχέδιο λύνει την «κρίση» στα διπλώματα οδήγησης

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ειδήσεις

Σχέδιο Νόμου καταθέτει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το οποίο απεγκλωβίζονται πάνω από 150.000 υποψήφιοι οδηγοί και εκπαιδευτές, οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν «όμηροι» της ισχύουσας διαδικασίας. Επιπλέον:

-Καταργείται η υποχρεωτική πρακτική επανεξέταση για την ανανέωση του διπλώματος των άνω των 74 ετών συμπολιτών μας και παύει η ταλαιπωρία τους. Επίσης με «διακριτικότητα» εξετάζεται αν η υγεία τους, τους επιτρέπει να οδηγούν.

-Επανασυστήνονται άμεσα οι δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές και σχεδιάζεται η ενίσχυση και περαιτέρω αναβάθμιση των ιατρικών εξετάσεων.

-Ανατίθεται στην τοπική αυτοδιοίκηση το πλαίσιο λειτουργίας των οχημάτων γνωστών ως «γουρούνες».

-Συστήνεται επιτροπή η οποία σε 6 μήνες θα καταθέσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό νομοσχέδιο για τις εξετάσεις οδήγησης, λαμβάνοντας υπόψη τις ευρωπαϊκές πρακτικές.

Σε ανάρτηση του στο facebook, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής σημειώνει πως «Με το νομοσχέδιο που καταθέτουμε, λύνονται επιτέλους τα προβλήματα στην απόκτηση διπλώματος οδήγησης, τα οποία δημιουργήθηκαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Η κατάσταση ομαλοποιείται και το Υπουργείο προχωρά άμεσα στο σχεδιασμό ενός συγχρόνου και λειτουργικού νομοσχεδίου για τις εξετάσεις οδήγησης».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Οδικές - Logistics

Μετατίθεται η κατάθεση προσφορών για το Θριάσιο 2

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο

Παράταση παίρνει ο διαγωνισμός για την κατάθεση των προσφορών σχετικά με το μεγάλο Εμπορευματικό Κέντρο στον Ασπρόπυργο, γνωστό και ως Θριάσιο 2. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com θα δοθεί περίπου μία δίμηνη παράταση προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα τα τρία εναπομείναντα σχήματα.

Ο διαγωνισμός για την παραχώρησης του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) στο Θριάσιο Πεδίο, ξεκίνησε μόλις τον περασμένο Μάρτιο, λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η ημερομηνία που είχε δοθεί από την Κομισιόν (31.3.19) και η οποία αφορούσε την ολοκλήρωση και συμβασιοποίηση του διαγωνισμού αυτού. Στις αρχές του καλοκαιριού πέρασε στη Β` φάση του διαγωνισμού.

Βέβαια με το μπλοκάρισμα της σύμβασης παραχώρησης για το Θριάσιο 1, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο διαγωνισμός για το Θριάσιο 2 έχει ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο. Αυτό γιατί προηγείται η ολοκλήρωση και συμβασιοποίηση για το ΘΕΚ και ακολούθως για το Θριάσιο 2.

Η αρχική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών ήταν η 17η Σεπτεμβρίου 2019. Να θυμίσουμε ότι Φορέας Υλοποίησης του διαγωνισμού είναι το Υπουργείο Υποδομών και πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης.

Οι 3 ενδιαφερόμενοι που περνούν στην Β`φάση είναι οι Pearl (COSCO), Goldair και Damco (Κοπελούζος). Αρχικά είχαν περάσει και τα 4 σχήματα αλλά στην πορεία λόγω προσφυγών τέθηκε εκτός κουρσας η Κ/Ξ ΤΡΑΙΝΟΣΕ-Sarmed.

Το mega-Εμπορευματικό Κέντρο Θριάσιο 2, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο, μετά από εκείνο του Διεθνούς Αερολιμένα της Αθήνας και η μάχη που προβλέπεται να δοθεί για την απόκτηση του αναμένεται να συνεχιστεί από τους υπόλοιπους διεκδικητές.

Το ακίνητο στο Θριάσιο 2 διαθέτει πολλαπλές σιδηροδρομικές γραμμές, ηλεκτροκίνηση, αποθήκες, κτίρια διοίκησης κ.α. Θα γίνει το μεγαλύτερο Logistics Center της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης με εμβαδον 1.758.240 τ.μ. και αναμένεται να μετατρέψει όλη την περιοχή σε ένα τεράστιο εμπορευματικό hub.
Οι υποχρεωτικές επενδύσεις σύμφωνα με πηγές δεν ξεπερνούν τα 20-25εκατ.ευρώ πράγμα που κάνει ακόμα πιο ελκυστικό το συγκεκριμένο ακίνητο.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα