Connect with us

Κτιριακά Έργα

Προς υλοποίηση νέο logistic center στην Ελευσίνα – Ποιος επενδύει

Δημοσιεύθηκε

στις

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro
Πηγή: Canva Pro

Σε νέα μεγάλη επένδυση στο χώρο των logistics πρόκειται να προχωρήσει η θυγατρική εταιρεία του ομίλου Fourlis, Trade Estates.

Η θυγατρική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του ομίλου κατευθύνεται σύμφωνα με δημοσιευμένες πληροφορίες στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου, σε επένδυση logistic center στην περιοχή της Ελευσίνας η οποία θα λάβει χώρα σε ακίνητο της περιοχής εκτάσεως τουλάχιστον 56 στρεμμάτων.

Η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο για επιχειρηματική συνεργασία με την εταιρεία Ρετς Κατασκευαστική με στόχο να προχωρήσουν στην απόκτηση ακινήτου στην Ελευσίνα και στην διαμόρφωσή του σε ένα κέντρο logistic δηλαδή αποθηκευτικό χώρο και κέντρο διανομής.

Το συνολικό κόστος της μελλοντικής αυτής επένδυσης δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί αλλά σύμφωνα με τους εκτιμητές της αγοράς ακινήτων, η περιοχή της Ελευσίνας, στην οποία δραστηριοποιούνται αρκετές εταιρείες και βιομηχανικές μονάδες, σημειώνει εξαιρετικά υψηλές τιμές ενοικίασης ανά τετραγωνικό μέτρο.

Επίσης η Trade Estates προχώρησε σε έκδοση ομολογιακού δανείου για την χρηματοδότηση των επιχειρηματικών πλάνων της εταιρείας.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο όμιλος Fourlis έχει ήδη προχωρήσει και σε άλλες επενδύσεις σε χώρους logistics όπως στο ακίνητο του ομίλου στα Οινόφυτα της Βοιωτίας, η κατασκευή του οποίου, είχε ανατεθεί στην Αυστριακή εταιρεία KNAPP AG ενώ έχει πλάνα και για περαιτέρω επέκταση της και σε άλλα ακίνητα εταιρειών στα οποία ήδη συμμετέχει.

Επίσης ο όμιλος Fourlis επένδυσε τουλάχιστον άλλα 4 εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση της αποθήκης της εταιρείας στην περιοχή Σχηματάρι στην οποία προσέθεσε περί τα 7.500 τετραγωνικά μέτρα ώστε να καλυφθούν οι όλο και αυξανόμενες ανάγκες του ηλεκτρονικού εμπορίου και πωλήσεων.

Η αποθήκη στο Σχηματάρι ωστόσο εξυπηρετεί και τις μεγάλες ανάγκες των καταστημάτων ΙΚΕΑ κάτι που σταδιακά είχε οδηγήσει στην λήψη της απόφασης και για νέο logistics center στα Οινόφυτα.

Advertisement

Η εταιρεία

Ο Όμιλος FOURLIS είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους καταναλωτικών αγαθών στη χώρα με εμπορική δραστηριότητα σε χώρες όπως είναι η Ελλάδα, η Κύπρος αλλά και χώρες της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων όπως είναι η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Τουρκία.

Η εταιρεία προέρχεται από την ΑΦΟΙ ΦΟΥΡΛΗ ΑΕΒΕ, της οποίας ιδρυτές ήταν οι Αναστάσιος, Στυλιανός, Ιωάννης και Ηλίας Φουρλής και η οποία εδώ και 70 χρόνια, επενδύει στους εργαζόμενους και στην ποιότητα του χώρου εργασίας αλλά και στις καινοτόμες υποδομές, και λειτουργικές σχέσεις με τους προμηθευτές της εταιρείας.

Η εταιρεία επιτυγχάνει έτσι σταθερά υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας και την μεγιστοποίηση της ικανοποίησης των πελατών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος είναι επίσημο μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών από το 2008, κάτι το οποίο αποδεικνύει και στην πράξη την προσήλωσή του στην υπεύθυνη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο Όμιλος FOURLIS παραμένει σταθερά ενεργός στην αναπτυξιακή διαδικασία, με ουσιαστική συμβολή στην Ελληνική οικονομία εδώ και πολλά χρόνια.

Επίσης η εκπαίδευση και η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, η τακτική και δίκαιη αξιολόγησή του σε όλα τα επίπεδα καθώς και η προσήλωσή του στις αξίες του ομίλου οι οποίες είναι η ακεραιότητα, ο αλληλοσεβασμός και η αποτελεσματικότητα, συνεχίζουν να αποτελούν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία οδηγούν τον όμιλο στο επιδιώκει και να επιτυγχάνει τους στόχους του.

Advertisement
Advertisement
Advertisement


Ετικέτες

δημοφιλη θεματα