Κατερίνα
Παναγέα

Σε δημοπράτηση βγήκε και επίσημα το έργο «Ανακατασκευή της Παραλιακής Οδού Αγ. Κωνσταντίνου (Ν.Ε.Ο.1) από Ι.Κ. με Οδό της Κ.Δ. 45 έως Ι.Κ. με Κλάδο 1 Α.Κ. Λατομείου και του Ισόπεδου Κόμβου της Ανατολικής Εισόδου Καμένων Βούρλων» που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Αναθέτουσα αρχή είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών / Γενική Γραμματεία Υποδομών / Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών / Διεύθυνση Υποδομών Σταθερής Τροχιάς, Συντηρήσεων και Ασφάλειας (Δ14).

Το κόστος με Φ.Π.Α. είναι 15.640.000 ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 12.612.903,23 ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2023 και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για την ίδια μέρα.

Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 24 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το έργο χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το αντικείμενο του έργου

Το αντικείμενο του δημοπρατούμενου έργου αφορά:

Α. στην ανακατασκευή της παραλιακής οδού Αγ. Κωνσταντίνου, που αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας – Θεσσαλονίκης (Ν.Ε.Ο.1). Περιλαμβάνει το τμήμα της Ε.Ο. μεταξύ του ισόπεδου κόμβου της με την τοπική οδό που διέρχεται υπό τον αυτοκινητόδρομο μέσω της Κ.Δ.45 (περί τη Χ.Θ. 163+560) και τη διασταύρωσή της με την οδό σύνδεσης (Οδός 1) με τον Α.Κ. Λατομείου (περί τη Χ.Θ. 167+700 – κόμβος Λεβέντη).

Β. στην ανακατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στα Καμένα Βούρλα που αναπτύσσεται στην περιοχή συμβολής της Ν.Ε.Ο.1 (Παλαιά Εθνική Οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης) με την οδό Γεράσιμου Βασιλειάδη. Αποτελεί την ανατολική είσοδο στον οικισμό, εξυπηρετώντας τη σύνδεση τόσο με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ όσο και με το παραλιακό οδικό δίκτυο και τον γειτονικό οικισμό Αγ. Κωνσταντίνου.

Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, την κατασκευή των υπολειπόμενων τεχνικών έργων (οχετών, τοίχων, κρασπεδόρειθρων, πλακοστρώσεων, τμήματος ορθογωνικού συλλεκτήρα Σ2 κλπ), γεωτεχνικών έργων (εδαφοπασσάλων), εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης (οριζόντιας και κατακόρυφης), ασφάλισης, ηλεκτροφωτισμού, σήμανσης και ηλεκτροφωτισμού του Ι.Κ. Λογγού, αποχέτευσης και αποστράγγισης, καθαρισμός των κύριων συλλεκτήρων Σ1,Σ2,Σ3, εργασίες διαμόρφωσης των εκβολών των συλλεκτηρίων αγωγών, εργασίες φύτευσης-άρδευσης και οι εργασίες αναδιαμόρφωσης του Ι.Κ. στην ανατολική είσοδο των Καμένων Βούρλων.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV