Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Βύρωνα».
Αναθέτουσα Αρχή του είναι η Διοίκηση 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.
Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) αποτελεί τη Διενεργούσα τον Διαγωνισμό Αρχή και ενεργεί κατ’ εντολή, για λογαριασμό και στο όνομα του Δικαιούχου, ήτοι της Διοίκησης 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και του Δικαιούχου του Προγράμματος και Υπουργείου Ευθύνης, «Υπουργείου Υγείας», εκτελώντας όλες τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες ενέργειες των αρμοδιοτήτων της αναθέτουσας αρχής.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1,7 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς Φ.Π.Α. 2,11 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου 2024 και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).
Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σύμφωνα κυρίως με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 2021/241 για τη θέσπιση του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και του εθνικού νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που διέπει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Φορέας Χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Υγείας.
Η χρηματοδότηση της παρούσας είναι εγγεγραμμένη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: Ανακαίνιση Υποδομών ΠΦΥ-Ανάπτυξη Ιατρείων Διαχείρισης Χρόνιων Νοσημάτων. Πιο συγκεκριμένα, η συνεισφορά του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στον συνολικό προϋπολογισμό του έργου ανέρχεται σε χρηματικό ποσό ίσο με 1.704.906,14 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη συνεισφορά του ΠΔΕ ανέρχεται σε χρηματικό ποσό ίσο με 409.177,47 ευρώ και αφορά στον ΦΠΑ 24%.
Περιγραφή του έργου
Αντικείμενο του έργου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση, ανακαίνιση και διαμόρφωση του Κέντρου Υγείας Βύρωνα που θα συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το κέλυφος δεν διαθέτει θερμομόνωση, τα εξωτερικά κουφώματα είναι αλουμινίου χωρίς επαρκή αεροστεγανότητα και χωρίς θερμοδιακοπή, ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός και τα δίκτυα είναι πεπαλαιωμένα, τα οικοδομικά τελειώματα των χώρων έχουν υποστεί τη φυσιολογική φθορά που συνήθως απαντάται σε Δομές Υγείας συνεχούς χρήσης, τα εσωτερικά κουφώματα χρήζουν αντικατάστασης καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα από την φθορά της συνεχούς χρήσης, οι ψευδοροφές των χώρων έχουν υποστεί φθορές.
Επιπλέον, θα ληφθούν υπόψη, τόσο στις οικοδομικές όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες οι ελάχιστες απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ, όπως αυτός ισχύει για κτίρια του Δημοσίου τομέα με τη συγκεκριμένη χρήση. Σε κάθε περίπτωση, η ενεργειακή κατάταξη του κτιρίου μετά την
ολοκλήρωση των εργασιών, θα είναι τουλάχιστον κατηγορίας Β. Όλα τα προσφερόμενα υλικά, οι μελέτες που θα εκπονηθούν κλπ., θα καλύπτουν τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ.
Στο αντικείμενο του αναδόχου περιλαμβάνεται επίσης η υπαγωγή τυχόν πολεοδομικών αυθαιρεσιών στις διατάξεις του Ν.4495/2017. Με το πέρας των εργασιών και πριν την έκδοση βεβαίωσης περάτωσης εργασιών του έργου, ο ανάδοχος θα συγκεντρώσει τα απαιτούμενα έγγραφα, θα τα καταχωρήσει στον ηλεκτρονικό φάκελο της Ταυτότητας Κτιρίου και θα εκδώσει Πιστοποιητικό Πληρότητάς Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.
Επίσης θα μεριμνήσει για την έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης. Προβλέπεται ειδική σήμανση ασφαλείας με πινακίδες στο χώρο του εργοταξίου καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, προς αποφυγή παντός τύπου ατυχήματος και διέλευσης από άτομα που δεν έχουν σχέση με τις εργασίες. Επίσης ειδική σήμανση που θα κατευθύνει το κοινό του ΚΥ λόγω των εργασιών προκειμένου να γίνεται όσο δυνατόν εύρυθμη η λειτουργία του.
Προβλέπεται η ανάπτυξη Ιατρείου Διαχείρισης Χρόνιων Νοσημάτων εντός των δομών της ΠΦΥ (σύμφωνα με τα πρότυπα των Μονάδων Συντονισμού Διαβήτη). Για την ανάπτυξη των Μονάδων Διαχείρισης Χρόνιων Νοσημάτων, το μέγεθος κάθε Μονάδας εκτιμήθηκε κατά μέσο όρο 30 τ.μ. ανά Μονάδα Διαχείρισης.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ
- Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
- Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
- Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV