Νίκος
Καραγιάννης

Διαγωνισμό για την ανακαίνιση του ΟΑΚΑ ξεκίνησε το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε. Στον διαγωνισμό αυτό περιλαμβάνεται η συντήρηση – Επισκευή – Αντικατάσταση τμημάτων των μεταλλικών κατασκευών των δύο Εισόδων, του Τείχους των Εθνών και της Αγοράς του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ).

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε ποσό με ΦΠΑ 6,13 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 4,94 εκατ. ευρώ). Το Έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση –NextGenerationEU στο πλαίσιο του Εθνικού Σχέδιου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Η καταληκτική ημερομηνία του έργου είναι η 16η Ιουλίου 2024. Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 180 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το ΤΑΙΠΕΔ παράλληλα έχει αναλάβει το έργο για την αποκατάσταση της στατικής λειτουργίας του στεγάστρου τόσο του σταδίου όσο κα του ποδηλατοδρομίου. Η ωρίμανση του έργου είναι σε εξέλιξη και ο διαγωνισμός εκτιμάται ότι θα βγει στον αέρα το επόμενο τρίμηνο.

Αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών για την πλήρη αποκατάσταση των μεταλλικών κατασκευών του Τείχους των Εθνών, της Αγοράς και των δύο εισόδων, καθώς και η διενέργεια ελέγχων, με μη καταστροφικές μεθόδους (NDT).

Πιο συγκεκριμένα και σε συνέχεια της επιθεώρησης και του εκτενούς ελέγχου των εν λόγω μεταλλικών κατασκευών, ο Ανάδοχος θα πρέπει να πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης, επισκευής και αποκατάστασης κατασκευαστικών ατελειών, οι οποίες περιλαμβάνουν τα εξής:

α) Στο Τείχος των Εθνών, την εκτέλεση εργασιών ελέγχων με μη καταστροφικές δοκιμές κρίσιμων στοιχείων του δομήματος, επισκευή προβληματικών συγκολλήσεων, εξασφάλιση της στήριξης του συστήματος των κοιλοδοκών, αποκατάσταση κατασκευαστικών ατελειών, διασφάλιση στεγανότητας στο εσωτερικό της κύριας δοκού και επαναβαφή των μεταλλικών επιφανειών.

β) Στην Αγορά, την εκτέλεση εργασιών ελέγχων με μη καταστροφικές δοκιμές κρίσιμων στοιχείων του δομήματος, επισκευή προβληματικών συγκολλήσεων, αποκατάσταση κατασκευαστικών ατελειών και επαναβαφή των μεταλλικών επιφανειών,

γ) Στα δύο Στέγαστρα Εισόδων, την εκτέλεση εργασιών ελέγχων με μη καταστροφικές δοκιμές κρίσιμων στοιχείων του δομήματος, επισκευή προβληματικών συγκολλήσεων, αποκατάσταση κατασκευαστικών ατελειών και επαναβαφή των μεταλλικών επιφανειών, δ) Έκδοση των αναγκαίων οικοδομικών αδειών, εφόσον απαιτείται.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV