Connect with us

Οικονομία - Χρηματοδότηση

Προετοιμάζεται η νέα γενιά έργων-ΣΔΙΤ του Υπουργείου Υποδομών

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλα έργα

Την δυνατότητα υλοποίησης έργων υποδομής μέσω των έργων-ΣΔΙΤ εξετάζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Πριν από μερικές ημέρες ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, μέσω βήματος συνεδρίου προανήγγειλε την χρήση των ΣΔΙΤ ως μία από τις επιθυμητές για το Υπουργείο λύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com πριν από μερικές ημέρες έγινε η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη και του Γενικού Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκου Μαντζούφα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εξετάστηκαν σε πρώτη φάση φάκελοι έργων-ΣΔΙΤ που είναι ήδη σε κάποια εξέλιξη.

Συγκεκριμένα έγινε συζήτηση για το μεγάλο οδικό έργο Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη, τα κτιριακά έργα για σχολεία στην Κρήτη και την Κεντρική Μακεδονία, τα δικαστήρια σε Έδεσσα και Ηράκλειο κ.α. Έγινε επίσης η πρώτη αναφορά για το έργο-ΣΔΙΤ που προωθεί το Υπουργείο ΥΠΟΜΕ για την αναβάθμιση της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, συμφωνήθηκε να υπάρξουν νέες συναντήσεις στο άμεσο μέλλον με στόχο την ωρίμανση των έργων που θα προωθηθούν αλλά και άλλων που προτίθεται να φέρει στο τραπέζι το Υπουργείο Υποδομών. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μία λίστα με έργα που μπορούν να τρέξουν μέσω των ΣΔΙΤ και να αρχίσουν οι διαδικασίες υλοποίησης τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΤΕπ

Η κινητικότητα στο Υπ.ΥΠΟΜΕ ήταν μεγάλη την περασμένη εβδομάδα καθώς υπήρξε η σημαντική συνάντηση του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή με την Ευρωπαία Επίτροπο για θέματα ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ για τα μεγάλα έργα.

Εξίσου σημαντική όμως ήταν και η συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε με την ΕΤΕπ για την χρηματοδότηση μεγάλανω έργων και έργων ΕΣΠΑ και τον προγραμματισμό τους. Σειρά από σημαντικά έργα συγχρηματοδοτούνται και από την ΕΤΕπ όπως το Αεροδρόμιο στο Καστέλι, η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας κ.α. Στην λίστα με την χρηματοδότηση της ΕΤΕπ είναι πλέον και 10 σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, με σύμβαση που υπεγράφη πριν από μερικές εβδομάδες στο Υπουργείο Οικονομίας.

image_print

Οικονομία - Χρηματοδότηση

ΥΠΑΝΕΠ: 4,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για την αποκατάσταση ζημιών στην Κρήτη

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Χρηματοδότηση ΠΔΕ

Χρηματοδότηση ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2019 στην Περιφέρεια Κρήτης, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Με πόρους του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ (ΤΑΕΕ), θα χρηματοδοτηθούν έργα αποκατάστασης των ζημιών σε δημόσιες υποδομές, όπως οδικά δίκτυα, δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης, σχολεία, υποδομές υγείας και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ παρεμβαίνει για την κάλυψη μέρους της αποκατάστασης δημοσίων υποδομών, δαπανών υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών και των δαπανών προσωρινών μέτρων ανακούφισης του τοπικού πληθυσμού.

 

 

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Ομάδα κρούσης με το βλέμμα στην επόμενη μέρα συγκροτούν οι φορείς της Θεσσαλίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κώστας Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Ομάδα κρούσης συγκροτούν οι φορείς της Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοιού στην τοπική  οικονομία,  την κοινωνία και την υγεία. Η  Task Force της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναλαμβάνει να σχεδιάσει τη στρατηγική της «επόμενης μέρας», με αλληλοβοήθεια και την ενεργό συμμετοχή όλων των κοινωνικοοικονομικών φορέων και των φορέων πρόνοιας:

Στο πλευρό της συντάσσονται  η ΠΕΔ Θεσσαλίας, τα Επιμελητήρια – Εμπορικά, ΤΕΕ, ΟΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ-, οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών,  η 5η ΥΠΕ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι  Γεωπονικοί Σύλλογοι κ.ά.

«Η κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν έχει καμία ομοιότητα με ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα. Βαδίζουμε σε αχαρτογράφητο μέλλον. Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη και χρειάζεται σοβαρότητα και προπάντων αλληλοβοήθεια» τονίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Η παραγωγική αλυσίδα στη Θεσσαλία πρέπει να διατηρήσει όλους τους κρίκους της ενωμένους. Γιατί αυτό σημαίνει προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας, θέσεις  εργασίας  και οικογενειακό εισόδημα. Χρειάζεται  να αλληλοβοηθηθούμε και να είμαστε ενωμένοι. Να έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο και καλή στρατηγική. Όποιος έχει την καλύτερη στρατηγική» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης «εκείνος θα επωφεληθεί αποτελεσματικότερα από τη δημοσιονομική χαλάρωση και θα είναι έτοιμος να υλοποιήσει την επόμενη μέρα, έργα, δράσεις και προγράμματα. Για αυτό και σε συνεννόηση με τους παραγωγικούς,  κοινωνικοοικονομικούς φορείς, Επιμελητήρια και Συλλόγους της Περιφέρειας, συγκροτούμε  Δύναμη Κρούσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών  του κορωνοϊού.  Χρειάζεται να έχουμε κοινό βηματισμό και κοινή διεκδίκηση» τονίζει ο Κ. Αγοραστός.

«Δεν είναι ώρα ούτε να  παραδοθούμε, ούτε να μεμψιμοιρούμε. Χρειάζεται να οργανωθούμε, με εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  σχεδιάζει την επόμενη μέρα, σε συνεργασία με όλους τους ανθρώπους της παραγωγής οι οποίοι θα κληθούν να υλοποιήσουν, αλλά και να  σηκώσουν  μεγάλο βάρος» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Οικονομία - Χρηματοδότηση

Δυτ. Μακεδονία: Χρηματοδότηση ύψους 720 χιλ. ευρώ για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Είσοδος Κέντρου Υγείας του ΕΣΥ

Θετικά ανταποκρίθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο αίτημα του Υπουργείου Υγείας (επιτελική δομή ΕΣΠΑ) για την χρηματοδότηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας διαθέτοντας πόρους ύψους 720.000,00 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα 2014-2020.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς δράσεων που η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σχεδιάζει να υλοποιήσει με σκοπό την στήριξη των υγειονομικών της μονάδων, την προστασία του πληθυσμού από τον κίνδυνο του κορωνοϊού, αλλά και την τόνωση της Περιφερειακής της Οικονομίας.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα