Connect with us

Έργα πόλης

Προχωρούν τα έργα για τη δημιουργία πάρκων σε Μαραθώνα, Ραφήνα και Πικέρμι

Δημοσιεύθηκε

στις

πικέρμι μαραθώνας
ΠΗΓΗ Φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής

Για την πορεία σχεδιασμού και υλοποίησης δύο εμβληματικών έργων που εντάσσονται στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Ολιστικής Πράσινης Αστικής Αναζωογόνησης  και αφορούν δύο πάρκα – πολυχώρους στους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας Πικερμίου, ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σήμερα στον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε., ο οποίος έχει αναλάβει την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και είναι συνολικού προϋπολογισμού 297.586,73 €. Για την υλοποίηση τους έχει υπογραφεί  προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε., του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και του Δήμου Μαραθώνα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινό και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο και Πρόεδρο της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης και Υλοποίησης της Σύμβασης Ε. Κοσμίδη, ενημερώθηκε για την προμελέτη των έργων από τον Πρόεδρο της ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε. Γ. Σωφρόνη και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Εταιρείας Π. Τατούλη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου Π. Καλφαντής, οι οποίοι και διατύπωσαν τις θερμές ευχαριστίες τους στον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και στα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για την έμπρακτη στήριξη και την υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων.

Βασικός στόχος της μελέτης είναι η περιβαλλοντική αναζωογόνηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τόσο των περιοχών που επλήγησαν από την φονική πυρκαγιά του 2018 στο Μάτι, όσο και του συνόλου των δύο δήμων. Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης η δημοπράτηση αναμένεται να γίνει εντός του 2021 με στόχο να έχουν υλοποιηθεί τα έργα μέσα στο 2022.

Ποιες περιοχές αφορούν τα έργα

Με βάση τις αρχιτεκτονικές μελέτες οι αστικές αναζωογονήσεις αφορούν έκταση  11.389,46 τ. μ. στην Α’ Είσοδο Νέου Βουτζά, έναντι της Πλατείας Χρυσοστόμου Σμύρνης στη συμβολή των Οδών Οδυσσέα Ανδρούτσου και Κυβέλης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και 6.350,00 τ.μ., στην Β΄ Είσοδο Νέου Βουτζά σε έκταση που περικλείεται από τις Οδούς Εσπερίδων, Εκάβης, Αμφιτρίτης και Διαγόρα» του Δήμου Μαραθώνα.

Advertisement

Μεταξύ άλλων στους συγκεκριμένους χώρους προβλέπεται υπαίθρια διαμόρφωση με διαδρομές περιπάτου για τους επισκέπτες, υπαίθριο καθιστικό με σκίαστρο, παιδικές χαρές, σιντριβάνια, υπαίθριο θέατρο-καθιστικό,  γήπεδο Padel, μικρή πίστα skate board, χώρος άθλησης με υπαίθρια όργανα γυμναστικής, αναψυκτήριο, κ.α..

  Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετά την ενημέρωση που είχε, επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται στενά με τους δήμους Ραφήνας -Πικερμίου και Μαραθώνα για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων που αφορούν, τόσο στις πληγείσες περιοχές, όσο και ευρύτερα στην Ανατολική Αττική. Επίσης υπογράμμισε ότι με συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα θα υλοποιηθούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα σε όλη την περιοχή.

«Σήμερα βρεθήκαμε εδώ στον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε. της Ανατολικής Αττικής, όπου Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Μαραθώνα και Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου σχεδιάσαμε να υλοποιηθούν δύο εμβληματικά πάρκα – πολυχώροι για να τιμήσουμε τόσο τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν πριν τρία χρόνια, όσο και να συμβάλλουμε στην Πράσινη Αστική Αναζωογόνηση και Αναβάθμιση της περιοχής. Με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ο Α΄ και Β΄ βαθμός Αυτοδιοίκησης, ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα τα συγκεκριμένα έργα τα οποία θα παραδώσουμε προς χρήση στους κατοίκους της περιοχής. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την καλή και δημιουργική σχέση συνεργασίας με την Αναπτυξιακή αλλά και με τους αιρετούς συναδέλφους του Α΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης».

Advertisement
 SINTECNO
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Ετικέτες

Advertisement

δημοφιλη θεματα