Κατερίνα
Παναγέα

Δυναμικό πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες συνεχίζει να αποτελεί η Κρήτη, με ρεκόρ αφίξεων κάθε χρόνο.

Η τάση αυτή εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί, και μάλιστα αυξηθεί γεωμετρικά, εντός της επόμενης δεκαετίας, οπότε το μεγάλο στοίχημα για την Κρήτη είναι να μπορέσει να ανταποκριθεί -από πλευράς υποδομών καταλυμάτων- στις αυξημένες ροές επισκεπτών.

Δείτε τις 3 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στο Ηράκλειο:

  • Στα σκαριά βρίσκεται επένδυση επέκτασης για νέο ξενοδοχείο στο Ηράκλειο. Το έργο αφορά στην προσθήκη νέου κτιρίου με χρήση ξενοδοχείου (τουριστικό κατάλυμα), δυναμικότητας έως 100 κλίνες. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 2,2 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Κάτω Γούβες Χερσονήσου, στο Ηράκλειο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
  • Προχωρά σε ανακαίνιση το 5άστερο ξενοδοχείο “Cretan Malia Park” που βρίσκεται στην περιοχή Μάλια, στη Χερσόνησο Ηρακλείου. Για το έργο έχει προεγκριθεί η οικοδομική άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ηρακλείου. Σύμφωνα με αυτή, οι εργασίες περιλαμβάνουν νομιμοποίηση τμημάτων κτιρίων, κολυμβητικών δεξαμενών & διαμορφώσεων περιβάλλοντα χώρου, αντικατάσταση στέγης εστιατορίου, τροποποίηση διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου & κεντρικής πισίνας, προσθήκη ημιυπαίθριων χώρων, κατασκευή φυτεμένων δωμάτων. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΓΚΟΛΦ ΡΕΖΙΝΤΕΝΣΙΣ Α.Ε.
  • Εγκρίθηκε επένδυση επέκτασης και αναβάθμισης ξενοδοχείου στο Ηράκλειο. Αναλυτικά, η Γενική Δ/νση Περιβ/κής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε την τροποποίηση ΑΕΠΟ του υφιστάμενου ξενοδοχείου «Lyttos Beach», 4 αστέρων, λόγω επέκτασής του (κατά κλίνες και εμβαδό γηπέδου) και αναβάθμισής του σε κατηγορία 5 αστέρων. Η επένδυση αφορά σε αύξηση δυναμικότητας από 1.148 κλίνες / 655 δωμάτια σε 1.809 κλίνες / 1.052 δωμάτια. Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο θα βρίσκεται πλέον σε έκταση 226,23 στρεμμάτων, στην θέση «Ανισσαράς», του Δήμου Χερσονήσου, στο Ηράκλειο Κρήτης. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΠΟΥΝΑΚΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ – ΞΕΝ/ΚΕΣ- ΚΑΤ/ΚΕΣ- ΕΜΠΟΡ/ΚΕΣ ΕΚΜΕΤ/ΣΕΙΣ ΘΑΛ/ΣΙΩΝ ΣΠΟΡ -ΠΑΡΑΛΙΩΝ & ΣΚΑΦΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και δ.τ. «ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ Α.E. ( STAR BEACH S.A.)»

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV