Κατερίνα
Παναγέα

Προχωρά νέα επένδυση για φωτοβολταϊκά στη Φλώρινα.

Συγκεκριμένα, έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών έλαβε το έργο «Φωτοβολταϊκός Σταθμός ισχύος 20,00 MW στη θέση ‘Σωτήρας’ Δ.Ε. Αμυνταίου, Δήμου Αμυνταίου, Π.Ε. Φλώρινας, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Φορέας του έργου είναι η εταιρεία PV ΣΩΤΗΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. «PV ΣΩΤΗΡΑΣ».

Περιγραφή του έργου

Το έργο αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 20,00 MW στη θέση ‘Σωτήρας’ Δ.Ε. Αμυνταίου, Δήμου Αμυνταίου, Π.Ε. Φλώρινας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και διοικητικά υπάγεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Ο ΦΣΠΗΕ θα αναπτυχθεί σε έκταση εμβαδού 799.943,24 m2 εκτός ορίων οικισμών και πολεοδομικών σχεδίων σε απόσταση 1,5 χλμ. περίπου από τον οικισμό Σωτήρα καθώς και σε απόσταση 2,5 χλμ. περίπου από τον οικισμό Ροδώνα.

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνολικής ισχύος 20,00 MW που θα αποτελείται από 37.719 Φ/Β γεννήτριες μονοκρυσταλλικού πυριτίου της εταιρείας Suntech, τύπου 530S-C72/Vmh ονομαστικής ισχύος 530Wp, 80 αντιστροφείς της εταιρείας Sungrow Power Supply Co., Ltd τύπου SG250HX και 4 Μετασχηματιστές Μέσης Τάσης Ισχύος 5000.0 KVA, 0.8/20.0 Kv έκαστος της εταιρείας ΑΒΒ που θα στεγάζονται σε 4 Οικίσκους – Υποσταθμούς Παραγωγής.

Τα πλαίσια θα τοποθετηθούν πάνω σε σταθερές μεταλλικές βάσεις και ο προσανατολισμός των panels θα είναι από Νότο προς Ανατολή, και η γωνία κλίσης των Φ/Β συστοιχιών ως προς το οριζόντιο επίπεδο σύμφωνα με το γεωγραφικό πλάτος και μήκος της περιοχής, ίση με 25ο.

Η σύνδεση του συστήματος με το κεντρικό δίκτυο θα είναι στη μέση τάση.

Η πρόσβαση στη θέση εγκατάστασης του πάρκου εξασφαλίζεται από υφιστάμενο αγροτικό δρόμο.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV