Connect with us

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Πώς προχωρά η νέα τουριστική επένδυση του ομίλου Fais στην Κέρκυρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Corfu Πηγή: Unsplash
Πηγή: Unsplash

Σε νέες επενδύσεις και επιχειρηματικά ανοίγματα προχωρά ο όμιλος Faisgroup στην Ελλάδα καθώς τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγορά της φιλοξενίας αλλά και της εστίασης στην οποία επιδιώκει να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Συγκεκριμένα ο όμιλος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τουριστική αγορά των ελληνικών νησιών η οποία έχει μια σταθερή δυναμική καθώς γίνονται πόλος έλξης για εκατομμύρια τουριστών κάθε χρόνο.

Ο όμιλος ήδη από το καλοκαίρι του περασμένου έτους 2021, μετά την άρση των πιο αυστηρών μέτρων, λειτούργησε ήδη πιλοτικά στο νησί της Σαντορίνης το πεντάστερο ξενοδοχείο Radisson Blu Zaffron Resort το οποίο και θα λειτουργήσει κανονικά τη φετινή τουριστική σεζόν του 2022, ξεκινώντας από την άνοιξη.

Η καινούργια επένδυση

Πλέον άλλα μια σημαντική επένδυση ετοιμάζεται να λάβει χώρα από τον Όμιλο Faisgroup στο νησί της Κέρκυρας και αφορά το ιστορικό Castello Bibelli και την τουριστική εκμετάλλευση του ακινήτου καθώς τα πλάνα της εταιρείας αποσκοπούν όχι μόνο στην ανάδειξη και αναστήλωση του ιστορικού κτιρίου αλλά και την ανάπλαση του σε τουριστικό κατάλυμα πολυτελείας.

Η boutique την οποία αποσκοπεί να δημιουργήσει ο όμιλος θα είναι υψηλών προδιαγραφών και θα έχει κατοικίες στην έκταση που διαθέτει το ακίνητο η οποία εκτιμάται στα 77 στρέμματα.

Το κόστος των εργασιών υπολογίζεται ότι θα είναι περί τα 20 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με δημοσιευμένες πληροφορίες της εταιρείας οι εργασίες θα ξεκινήσουν το 2023 ενώ το όλο project ο όμιλος το έχει αναλάβει σε συνεργασία με την επενδυτική εταιρεία Bluehouse.

Στη διαδικασία της ανάπλασης του ακινήτου σε κατάλυμα πολυτελείας προβλέπεται από την νομοθεσία η υποχρέωση των επενδυτών να προχωρήσουν στην αποκατάσταση του κτιρίου το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο καθώς επίσης και ως νεότερο μνημείο της χώρας.

Η ιστορία του ακινήτου

Το ακίνητο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την περιοχή Κάτω Κορακιανά αλλά και κοντά στην παραλία της Δασσιάς η οποία βρίσκεται στα 700 μέτρα από το Castello Bibelli.

Από την πόλη της Κέρκυρας το ακίνητο έχει απόσταση 14 χιλιομέτρων και είναι ευρέως γνωστό στο νησί για την πολιτιστική του αξία καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής ιστορίας μιας και στο παρελθόν το Castello Bibello έχει φιλοξενήσει μέχρι και αυτοκράτορες και άλλους υψηλούς προσκεκλημένους κατά την διάρκεια της πολυετούς ιστορίας του.

Το ακίνητο έχει χαρακτηριστεί από το ΤΑΙΠΕΔ ως έχων ιδιαίτερη πολιτιστική αξία και αποτελείται από το κυρίως Castello το οποίο είναι λιθόκτιστο, νεογοτθικού ρυθμού με δύο πυργίσκους και άιθριο χώρο καθώς και από τέσσερα άλλα βοηθητικού τύπου κτίρια.

Ο χαρακτηρισμός τους ως ακίνητα μνημεία έγινε το 2002.

Ο όμιλος Faisgroup 

Ο όμιλος FAIS έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο επωνυμιών και εταιρειών σε ένα μεγάλο δίκτυο συναλλαγών και έχει καθιερώσει μια ισχυρή παρουσία στη χονδρική και στην λιανική αγορά σε διάφορες χώρες.

Σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία και Ρουμανία ο όμιλος έχει αναπτύξει μια σημαντική παρουσία κυρίως σε χονδρική και λιανική αγορά ενώ πρόσφατα έχει αναπτύξει δραστηριότητες στον ξενοδοχειακό κλάδο και την εστίαση.

Το χαρτοφυλάκιο της FAIS GROUP περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων brands όπως τους Καλογήρου, Χαραλάς, Puma, Under Armour, DKNY, ενώ είναι διαθέτει και franchise της ισπανικής εταιρείας Mango και της Adidas.

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα