Connect with us

Προαστιακός Αθήνας

Προαστιακός Αθήνας: Από τον Νοέμβριο ηλεκτροκίνητα τρένα μέχρι τον Πειραιά

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Προς ολοκλήρωση οδεύουν τα έργα εγκατάστασης ηλεκτροκίνησης στο σιδηροδρομικό τμήμα Πειραιάς-Αθήνα. Τα έργα που ξεκίνησαν πριν από περίπου 2 χρόνια έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και τις επόμενες ημέρες όπως μαθαίνει το ypodomes.com ξεκινούν κάποια δοκιμαστικά δρομολόγια για να εξασφαλιστεί η λειτουργικότητα και ασφάλεια του έργου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από τα τέλη Νοέμβριο θα μποροούν να ξεκινήσουν κανονικά τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου. Με τη λειτουργία της ηλεκτροκίνησης μέχρι το λιμάνι του Πειραιά, επιτυγχάνεται για πρώτη φορά η συνολική λειτουργία του δικτύου του Προαστιακού της Αθήνας.

Αν δεν υπάρξει κάποια συγκλονιστική αλλαγή, τα δρομολόγια των Προαστιακών τρένων θα ξεκινούν από εκεί. Σήμερα ως αφετηρία υπάρχει μόνο το δρομολόγιο Πειραιάς-Χαλκίδα. Ερώτημα υπάρχει σχετικά με την επάρκεια οδηγών, τρένων αλλά και προσωπικού στους σταθμούς μέχρι την Αθήνα, καθώς δεν υπάρχει εγκατεστημένη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση.

Το σημαντικότερο όλων είναι η απευθείας σύνδεση του Λιμανιού του Πειραιά με το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος που θα σημάνει και την αναβάθμιση του σταθμού στο μεγάλο λιμάνι της πόλης και μάλιστα τουλάχιστον 4 χρόνια νωρίτερα από το Μετρό (η γραμμή 3 επεκτείνεται μέχρι τον Πειραιά και η ολοκλήρωση των έργων εκτιμάται για το 2021).

Να θυμίσουμε ότι ηλεκτροκίνηση αποκτούν οι σταθμοί Πειραιά, Λεύκα, Ρέντης, Ταύρος, Ρουφ. Το νέο πλέγμα δρομολογίων αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον από την ιδιωτικοποιημένη ΤΡΑΙΝΟΣΕ κυρίως για την πύκνωση των δρομολογίων στο αστικό τμήμα του δικτύου που μπορεί να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες επιβάτες, ειδικά τις ώρες αιχμής. Να διευκρινίσουμε ότι η Αθήνα είναι από τις ελάχιστες πόλεις στην Ευρώπη με τη συμμετοχή και δημόσιου (ΟΑΣΑ με ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ) και ιδιωτικού φορέα παροχής συγκοινωνιών (ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον Προαστιακό).

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

 

image_print

Προαστιακός Αθήνας

Βανδαλισμός στο σταθμό της Ακρόπολης – Σε 56 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Συρμός του Μετρό της Αθήνας στην αποβάθρα του σταθμού

Περίπου τριάντα άτομα επιτέθηκαν, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στον σταθμό του μετρό στην Ακρόπολη, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 56 προσαγωγές, συνολικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι δράστες προκάλεσαν φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα και αρχαία ευρήματα, που βρίσκονται στον χώρο, ενώ έγραψαν και συνθήματα. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Προαστιακός Αθήνας

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Στην Κινέτα θα τερματίζει μέχρι νεοτέρας ο Προαστιακός

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συρμός του Προαστιακού Αθηνών

Λόγω του προβλήματος υποδομής στην Κινέτα, όλες οι αμαξοστοιχίες προς Κιάτο και Πειραια θα τερματίζουν και θα εκκινούν στο Σταθμό της Κινέτας, εναλλάξ στις γραμμές 501 & 502.

Οι λοιποί σταθμοί του δικτύου του Προαστιακού Πειραιάς – Κιάτο, εκτός Ζευγολατιού και πέραν της Κινέτας θα εξυπηρετούνται – μέχρι νεωτέρας –  με λεωφορεία ως εξής:
Κινέτα – Άγιοι Θεόδωροι – Κινέτα κυκλική δρομολόγηση

Κινέτα – Κιάτο, με ενδιάμεση στάση ΝΣ Κορίνθου

Κινέτα – Πάτρα – Κινέτα, από τα τακτικά δρομολόγια των λεωφορείων που υπό κανονικές συνθήκες εξυπηρετούν την διαδρομή Κιάτο – Πάτρα
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού για τις παραπάνω αλλαγές, οι οποίες θα ισχύουν μέχρι την αποκαταστάση του προβλήματος στην υποδομή.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Προαστιακός Αθήνας

Προαστιακός: Αλλαγές δρομολογίων προς Αεροδρόμιο στις 10/11 και 12/11

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Συρμός του Προαστιακού Αθηνών

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της ΛαΪκής Δημοκρατίας της Κίνας, και κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ/Διεύθυνση Αστυνόμευσης του Αερολιμένα Αθηνών, υποχρεούται σε τροποποίηση των δρομολογίων της, στον Προαστιακό Αθηνών -τμήμα Αεροδρομίου- ως ακολούθως:

Την Κυριακή, 10/11, μεταξύ των ωρών 19:30 & 20:00

Η αμαξοστοιχία 1230 (Πειραιάς – Αεροδρόμιο) τερματίζει στο Κορωπί.

Η αμαξοστοιχία 2259 (Αεροδρόμιο – Λιόσια) ξεκινά από το Κορωπί.

Την Τρίτη, 12/11, μεταξύ των ωρών 11:45 & 12:15

Οι αμαξοστοιχίες 1214 (Πειραιάς – Αεροδρόμιο) & 2222 (Λιόσια -Αεροδρόμιο) τερματίζουν στο Κορωπί.

Οι αμαξοστοιχίες 1215 (Αεροδρόμιο – Πειραιάς) & 2227 (Αεροδρόμιο – Λιόσια) ξεκινούν από Κορωπί.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ευχαριστεί το επιβατικό κοινό για την κατανόηση.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα