Connect with us

Εταιρικά Nέα

Πρεμιέρα του τρένου υδρογόνου της Alstom  στην Αυστρία

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ένα τρένο υδρογόνου από την Alstom  θα τεθεί για πρώτη φορά σε τακτική επιβατική λειτουργία για λογαριασμό των Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων στην Αυστρία (ÖBB). Το Coradia iLint, το οποίο κατασκευάζεται από την Alstom  στο Salzgitter της Γερμανίας, χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου επί του οχήματος για να μετατρέπει το υδρογόνο και το οξυγόνο σε ηλεκτρική ενέργεια, εκμηδενίζοντας με αυτόν τον τόπο τις εκπομπές λόγω λειτουργίας.

Μετά την επιτυχημένη δοκιμαστική λειτουργία στη Βόρεια Γερμανία κατά το διάστημα 2018 – 2020, η αμαξοστοιχία Coradia iLint θα αποδείξει πλέον την αξία της στην Αυστρία για τρεις μήνες στη διάρκεια των οποίων θα μεταφέρει επιβάτες, εκτελώντας δρομολόγια με γεωγραφικές δυσκολίες.

«Με τη θέση του σε κανονική επιβατική λειτουργία για λογαριασμό της ÖBB, το καινοτόμο τρένο μας, Coradia iLint, έφτασε στο επόμενο ορόσημο», δήλωσε ο Δρ. Jörg Nikutta, Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom στη Γερμανία και την Αυστρία, στην εναρκτήρια εκδήλωση στη Βιέννη. «Η τεχνολογία κίνησης χωρίς εκπομπές του τρένου προσφέρει μια φιλική προς τις κλιματικές συνθήκες εναλλακτική έναντι των συμβατικών ντιζελοκίνητων συρμών, ειδικά σε γραμμές χωρίς ηλεκτροκίνηση. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση από το γεγονός ότι η ÖBB, ένας ισχυρός, επί μακρόν συνεργάτης μας στην ευρωπαϊκή αγορά κινητικότητας, δείχνει εμπιστοσύνη στην τεχνολογία μας και τα πλεονεκτήματά της».

«Σαφώς θεωρούμε ότι είμαστε πρωτοπόροι στις δοκιμές της τεχνολογίας υδρογόνου στους σιδηροδρόμους. Ως η μεγαλύτερη εταιρεία προστασίας του κλίματος στην Αυστρία, διαμορφώνουμε ενεργά την κινητικότητα του μέλλοντος με τη βοήθεια τεχνολογικών εναλλακτικών», τονίζει ο κ. Αndreas Matthä, Διευθύνων Σύμβουλος της ÖBB-Holding AG στην πρεμιέρα του τρένου υδρογόνου.

Η λειτουργική επιτυχία του τρένου με κυψέλες καυσίμου της Alstom ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν δύο οχήματα που προηγήθηκαν της σειράς ξεκίνησαν να εκτελούν τακτικά επιβατικά δρομολόγια στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας. Μετά από ενάμιση χρόνο δοκιμαστικής λειτουργίας και αφού διανύθηκαν περισσότερα από 180.000 χιλιόμετρα, άνοιξε ο δρόμος για την παράδοση 14 τρένων της συγκεκριμένης σειράς, με αφετηρία το 2022. Σήμερα, η αυστριακή ÖBB θα δοκιμάσει το Coradia iLint σε περιφερειακές σιδηροδρομικές γραμμές στον νότο της χώρας, όπου θα μπορούσε να αντικαταστήσει τους ντιζελοκίνητους συρμούς. Οι επιβάτες μπορούν να αναμένουν ένα τρένο χαμηλού θορύβου με μέγιστη ταχύτητα 140 χλμ./ώρα και μηδενικές εκπομπές.

Σχετικά με το Coradia iLint

Το Coradia iLint είναι το πρώτο επιβατικό τρένο παγκοσμίως, το οποίο τροφοδοτείται από μια κυψέλη καυσίμου υδρογόνου, που παράγει ηλεκτρική ενέργεια με σκοπό την πρόωση. Πλήρως απαλλαγμένο από τις εκπομπές ρύπων, το τρένο αυτό είναι αθόρυβο και αποβάλλει μόνο ατμό και νερό. Το Coradia iLint χαρακτηρίζεται από ποικίλες καινοτομίες: μετατροπή καθαρής ενέργειας, ευέλικτη αποθήκευση ενέργειας σε συσσωρευτές, και έξυπνη διαχείριση κινητήριας ισχύος και διαθέσιμης ενέργειας. Ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε γραμμές χωρίς ηλεκτροκίνηση, το Coradia iLint καθιστά εφικτές τις καθαρές, βιώσιμες σιδηροδρομικές λειτουργίες, διατηρώντας παράλληλα υψηλά επίπεδα επιδόσεων.

Ήδη η Alstom έχει πωλήσει 41 από τα τρένα υδρογόνου στη Γερμανία. Για τη συγκεκριμένη τεχνολογία, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Γαλλία και η Ιταλία. Η Alstom κατέχει ηγετική θέση στην κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές και είναι η μοναδική κατασκευάστρια εταιρεία που μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της το πλήρες φάσμα μετακίνησης χωρις εκπομπές, που εκτείνεται από την ηλεκτροκίνηση μέχρι τη χρήση συσσωρευτών και κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

image_pdfimage_print

Εταιρικά Nέα

Νέο σεμινάριο πρώτων βοηθειών από την TÜV AUSTRIA Academy

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

H TÜV AUSTRIA Academy διοργανώνει στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα (Λεωφόρος Μεσογείων 429, Αγία Παρασκευή), το πιστοποιημένο από τον Οργανισμό SAR (Safety and Rescue Training Organisation) εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ – ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ” στις 09/10/2020 από τις  09:00 έως τις 16:00.

Την αναλυτική περιγραφή του προγράμματος μπορείτε να δείτε εδώ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης κατά την διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2105220920 (εσωτ. 216 & 224)

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

Η TÜV HELLAS αξιολόγησε ξενοδοχεία του ομίλου H Hotels Collection

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

TÜV Hellas TÜV Nord Λογότυπο

Τα ξενοδοχεία Mayia Resort, Princess Andriana, Lindos Princess και Rodos Princess του ξενοδοχειακού ομίλου H Hotels Collection, που βρίσκονται στη Ρόδο αξιολόγησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) με βάση την υπηρεσία Safe Restart.

Η αξιολόγηση ενός από τους κορυφαίους ομίλους της χώρας, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Ρόδο για περισσότερα από 25 χρόνια και εξελίσσεται συνεχώς σεβόμενος την τοπική κουλτούρα και το περιβάλλον αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της προστιθέμενης αξίας που προσφέρει ο έλεγχος Safe Restart στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Παράλληλα, η επιλογή της υπηρεσίας Safe Restart από την οικογένεια Χατζηλαζάρου, στην οποία και ανήκει ο όμιλος H Hotels Collection αποτελεί τόσο ψήφο εμπιστοσύνης της επιχείρησης απέναντι στον κορυφαίο φορέα πιστοποίησης της χώρας, αλλά και επιστέγασμα της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Ο όμιλος H Hotels Collection επενδύει σε έμπειρο και αποτελεσματικό προσωπικό – που αποτελεί την κινητήρια δύναμη του Ομίλου, σε ανώτερης ποιότητας φαγητό, σε δεοντολογικές πρακτικές και καινοτομίες σε όλους τους τομείς. Έτσι, εξασφαλίζει διαμονή που ξεπερνά κάθε προσδοκία, πάντα με απόλυτο σεβασμό στους επισκέπτες, το προσωπικό και το περιβάλλον. Έτσι, η επιλογή της υπηρεσίας Safe Restart ήρθε ως φυσικό επακόλουθο των αξιών που πρεσβεύει η εταιρεία.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η υπηρεσία Safe Restart πραγματοποιείται μόνο σε ξενοδοχεία που βρίσκονται εν λειτουργία ενώ τιμολογείται από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε επίπεδα κόστους, προσφέροντας έμπρακτη υποστήριξη στον χειμαζόμενο τουριστικό κλάδο.

Σημειώνεται επίσης πως η εν λόγω υπηρεσία έχει δημιουργηθεί ακολουθώντας πλήρως τις ισχύουσες Εθνικές Νομοθετικές Απαιτήσεις και Κατευθυντήριες Οδηγίες και Συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κ. Uxue Αzpiroz, Vice President Food και Διευθύντρια Γραφείου Κρήτης της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε σχετικά: “Είμαστε υπερήφανοι για τη μακροχρόνια συνεργασία μας με τον Όμιλο H Hotels και για την εμπιστοσύνη που έχει επιδείξει στις υπηρεσίες μας για την πιστοποίηση των ξενοδοχείων του σύμφωνα με μια σειρά διαφορετικών προτύπων και τεχνικών ελέγχων. Με τον έλεγχο Safe Restart τα H Hotels απέδειξαν για άλλη μια φορά τη δέσμευσή τους για την παροχή υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες τους αλλά και το έμπρακτο ενδιαφέρον για το προσωπικό που απασχολεί η οικογένεια Xατζηλαζάρου”.

O κ. Νίκος Στάθης, Quality, Safety & Sustainability Manager του ομίλου H Hotels Collection τόνισε πως:

«Για εμάς στην H Hotels Collection, θεμελιώδεις αρχές αποτελούν η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ο σεβασμός στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία. Παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες στις οποίες κληθήκαμε να λειτουργήσουμε τα ξενοδοχεία φέτος, προτάξαμε το κοινωνικό μας χρέος και με απόλυτη προσήλωση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων καθώς και με γνώμονα την υγεία και ασφάλεια των πελατών, του προσωπικού και των συνεργατών μας, ανοίξαμε τα τέσσερα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της εταιρίας μας στη Νότια Ρόδο. Η βεβαίωση Safe Restart έρχεται να επαληθεύσει και να επικυρώσει την τήρηση και ορθή διαχείριση των πρωτόκολλων μέσα από το εσωτερικό μας πρωτόκολλο “Travel with Safety”, ενώ παράλληλα επισφραγίζεται η πολυετής και πολυεπίπεδη συνεργασία μας με τον φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD).»

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

Hines: Πώς εξελίχθηκε το 2019 και τα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Η υγειονομική, αλλά ειδικότερα η οικονομική ρευστότητα στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, δεν φαίνεται να επηρεάζει, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, τα επενδυτικά πλάνα της Hines Greece.

Διαβάστε περισσότερα για την πορεία της Hines για το 2019 και τα μελλοντικά της επενδυτικά σχέδια

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα