Εγκρίθηκε ακόμη ένα περιβαλλοντικό έργο στην Πάτρα, με τίτλο <<ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ (Ε.Ε.Ν.) ΠΑΤΡΑΣ».
Το έργο έλαβε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οδεύει προς υλοποίηση.
Φορέας υλοποίησης είναι η ΔΕΥΑ ΠΑΤΡΑΣ
Ταυτότητα του έργου
Η επέκταση της υφιστάμενης εγκατάστασης επεξεργασίας νερού Πάτρας (Ε.Ε.Ν.Π.) στοχεύει στην εξασφάλιση νερού, τόσο από πλευράς ποσότητας όσο και από πλευράς ποιότητας, για το πολεοδομικό συγκρότημα Πατρών και τις λοιπές περιοχές του καλλικρατικού δήμου (πρώην Δήμου Ρίου), με παράλληλη διακοπή των υφιστάμενων γεωτρήσεων.
Η υφιστάμενη Ε.Ε.Ν.Π. τροφοδοτείται από τον ταμιευτήρα του ποταμού Γλαύκου ενώ η επέκταση της Ε.Ε.Ν.Π. προβλέπεται να τροφοδοτείται επιπλέον τόσο από τον ταμιευτήρα του ποταμού Πείρου (ταμιευτήρας Βαλμαδούρας) όσο και από τον ταμιευτήρα του ποταμού Παραπείρου (ταμιευτήρας Αστερίου), οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί για να εξασφαλίσουν την ύδρευση του πολεοδομικού συγκροτήματος Πάτρας.
Η υλοποίηση του έργου είναι σε εναρμόνιση με τους στόχους και των στοιχείων που προβλέπονται από την ισχύουσα Αναθεώρηση ΣΔΛΑΠ Υδατικού Διαμερίσματος Βόρειας Πελοποννήσου (EL02).
Επιπροσθέτως, το έργο που πρόκειται να κατασκευαστεί, είναι περιβαλλοντικό φιλικό και θα συμβάλλει:
- στην ελαχιστοποίηση των δαπανών άντλησης του νερού των γεωτρήσεων,
- στην καλύτερη εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων της περιοχής,
- στην υδροδότηση με νερό ποιοτικά πολύ καλύτερο του σημερινού.
- στην τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας.
Η μελέτη αφορά στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των έργων επέκτασης της υφιστάμενης εγκατάστασης επεξεργασίας νερού (Ε.Ε.Ν.) με φορέα την Δ.Ε.Υ.Α. Πάτρας, η οποία βρίσκεται στην περιοχή «Ριγανόκαμπος», νοτιοανατολικά του πολεοδομικού συγκροτήματος της Πάτρας. Η υφιστάμενη γραμμή επεξεργασίας έχει δυναμικότητα 2.592 m3 /h και προβλέπεται η κατασκευή δεύτερης γραμμής επεξεργασίας με δυναμικότητα 2.600 m3/h.
Ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός της Εγκατάστασης υπολογίζεται σε 211.593 κατοίκους.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ
- Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
- Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
- Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV