Connect with us

Επικαιρότητα

Που δόθηκαν τα Βραβεία Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ «Δημήτριος Τσαμπούλας» για τα έτη 2020 & 2021

Δημοσιεύθηκε

στις

βραβεία ΕΕΣΥΜ
βραβεία ΕΕΣΥΜ. Πηγή: ΕΕΣΥΜ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα του Metropolitan Expo, η Τελετή Βράβευσης των τριών καλύτερων εργασιών του Διαγωνισμού για το Βραβείο Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας» για τα έτη 2020 & 2021.

Αυτό έγινε στο πλαίσιο του Πανελληνίου Συνεδρίου για τις Αστικές Εμπορευματικές Μεταφορές (City Logistics) που διοργάνωσε ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (KΕΕΕ), του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και άλλων Ελληνικών Πανεπιστημίων, των Δήμων Αθηναίων και Κορινθίων, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (ΕΕL).

Η εκδήλωση τελέστη υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και της ΚΕΔΕ, και φιλοξενήθηκε από την o.mind Creatives και το περιοδικό Supply Chain & Logistics, στο πλαίσιο της 8ης Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics – Cargo Truck & Van Expo 2021».

Τα τρία πρώτα βραβεία του διαγωνισμού για το έτος 2020 που είχε ως θέμα « Ψηφιοποίηση των Εθνικών και Διεθνών Εμπορευματικών Μεταφορών της χώρας και ο ρόλος φορέων σαν τον Ε.Ε.ΣΥ.Μ και την ΟΦΑΕ – Οφέλη, Προκλήσεις, Προτάσεις » δόθηκαν ως εξής:

Α‘ Βραβείο αξίας 1.500 Ευρώ με χορηγό το ΕΒΕΘ, στους Ολυμπία Αγγέλη και Γάνο Αριστοτέλη, Μεταπτυχιακούς Φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιο Πατρών.

Β΄ Βραβείο αξίας 1.000 Ευρώ με χορηγό τις Ελληνικές Υποδομές και Οδούς με Διόδιο « HELLASTRON » στους: Καρεκλά Αλέξιο, Ευθυμίου Αλέξανδρο και Μούγιο Γεώργιο, ομάδα φοιτητών Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Γ’ Βραβείο αξίας 500 Ευρώ με χορηγό τον ΟΛ. Ηγουμενίτσας Α.Ε στους : Γουλτίδου Ευτυχία και Γεωργιάδη Βασιλεία, Ομάδα Πτυχιούχων του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Τα τρία πρώτα βραβεία του διαγωνισμού για το έτος 2021 που είχε ως θέμα « Αστικές Εμπορευματικές Μεταφορές (City Logistics), Ελληνική Πραγματικότητα – Προτάσεις Υλοποίησης δόθηκαν ως εξής:

Α‘ Βραβείο αξίας 1.500 Ευρώ με χορηγό το ΕΒΕΘ, στους Κωστοπούλου Φλώρα και Ρούσσου Στυλιανή, Ομάδα φοιτητών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ.

Β΄ Βραβείο αξίας 1.000 Ευρώ με χορηγό τον ΟΛ. Ηγουμενίτσας Α.Ε, στην Σπυροπούλου Γεωργία, Φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιο Πατρών.

Γ’ Βραβείο αξίας 500 Ευρώ με χορηγούς τον OΛ. Πατρών και το Επιμελητήριο Φωκίδας, στους: Χασούρη Ειρήνη και Κύρογλου Ευφροσύνη, Ομάδα Πτυχιούχων του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Όλοι οι βραβευθέντες έλαβαν και από μία δωρεάν ετήσια φοιτητική συνδρομή στην Ελληνική Εταιρεία Logistics, προφορά της EEL.

Αδαμαντιάδης: η αριστεία και η συνεισφορά αναγνωρίζεται και τιμάται

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αδαμαντιάδης, αφού εξήγησε το πλαίσιο του διαγωνισμού και συνεχάρη του φοιτητές και αποφοίτους των Πανεπιστημίων που συμμετείχαν για το υψηλό επίπεδο των εργασιών τους, έκανε αναφορά στον Δημήτριο Τσαμπούλα και το έργο του, ως βαθύ γνώστη και πρωτοπόρο των μεταφορών, του οποίου η απουσία έχει αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό.

Τόνισε δε πως “με την προώθηση του θεσμού του Βραβείου και την σημερινή βράβευση των καλύτερων εργασιών, πέρα από την απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης στον Καθηγητή, Συνεργάτη και Φίλο, και την επιβεβαίωση πως στην Ελλάδα η αξία, η αριστεία και η συνεισφορά αναγνωρίζεται και τιμάται, στοχεύουμε και στην ανάπτυξη συνεργασίας της αγοράς με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα και τους νέους επιστήμονες και ερευνητές του χώρου, που αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον της χώρας μας, αναζητώντας φρέσκες ιδέες, προσεγγίσεις και σκέψεις, παρέχοντας ευκαιρίες στοχευμένης έρευνας, με σκοπό την συμβολή στον εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη των μεταφορών της χώρας μας”.

Τι άλλο ειπώθηκε

Στους χαιρετισμούς τους οι κ.κ. Ευάγγελος Σαπουντζάκης, Απόστολος Κενανίδης, Σεραφείμ Κάπρος συνεχάρησαν τον ΕΕΣΥΜ και τους διοργανωτές και υποστηριχτές του Βραβείου και του θεσμού, τους φοιτητές για τις εξαιρετικές εργασίες τους, εξήραν το έργο του Δημήτρη Τσαμπούλα και ανέφεραν την σημαντική συμβολή του στην προώθηση κρίσιμων θεμάτων για τις Ελληνικές Μεταφορές αλλά και την ανάπτυξη σχετικών έργων στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΟΗΕ. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν ο χαιρετισμός της κ. Νάγιας Μήλιου – Τσαμπούλα, η οποία έκανε μνεία στην ξεχωριστή προσωπικότητα, το έργο, και το όραμα του Καθηγητή για τους νέους επιστήμονες, που αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον της χώρας μας.

Μετά την απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των καλύτερων εργασιών του διαγωνισμού από την κα Ολυμπία Αγγέλη, για το 2020 και από τις κυρίες Κωστοπούλου Φλώρα και Ρούσσου Στυλιανή, για το 2021 και έγινε η ανακοίνωση του θέματος του 6ου Διαγωνισμού για το έτος 2022 από τον Πρόεδρο του ΕΕΣΥΜ που θα σχετίζεται με «Την εξέταση σκοπιμότητας-βιωσιμότητας Ακτοπλοϊκών συνδέσεων της χώρας μας με άλλες χώρες της Αν. Μεσογείου».

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα