Connect with us

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ρουμανία: προσφορά κατέθεσε ο ¶κτωρας για την επέκταση του Μετρό στο Βουκουρέστι

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις


Προσφορά για την επέκταση της γραμμής 4 του μετρό Βουκουρεστίου, προϋπολογισμού 200 εκ. ευρώ κατέθεσε η ΑΚΤΩΡ, του ομίλου Ελλάκτωρ, σε κοινοπραξία με τις ρουμανικές Euro Construct και Arcada, όπως αναφέρει στο πρωινό της ενημερωτικό του δελτίο η Euroxx.
 

Προσφορά για το εν λόγω έργο κατέθεσαν επίσης η γερμανική Hochtief, η κοινοπραξία των Somet – Astaldi – Tiab – UTI, η κοινοπραξία Max Bogl Romania ? Max Bogl ? Delta ACM και η ισπανική FCC Construccion. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Metrorex, οι εργασίες στην σήραγγα και στους σταθμούς θα ολοκληρωθούν εντός 42 μηνών.
 

Η Metrorex, η κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό της ρουμανικής πρωτεύουσας, έλαβε συνολικά πέντε προσφορές. Η κινητικότητα του ¶κτωρα στο εξωτερικό είναι πολύ μεγάλη τα τελευταία χρόνια και μάλιστα στα Βαλκάνια έχει αναλάβει πολύ σημαντικά έργα.
 

Ο ¶κτωρας, η μεγαλύτερη Ελληνική κατασκευαστική εταιρεία αν και στα εγχώρια πράγματα δείχνει να κινείται σημαντικά, εντούτοις τα χρέη του Ελληνικού Δημοσίου προς την εταιρεία έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην γενικότερη εικόνα του Ομίλου που περιλαμβάνει πολλές εταιρείες με συμμετοχές, δημόσια έργα, παραχωρήσεις κλπ
 

image_pdfimage_print

Κύπρος

ΤΕΡΝΑ: Παραδόθηκε η πρώτη φάση ανάπτυξης της Μαρίνας Αγ. Νάπας στην Κύπρο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Μαρίνα Αγίας Νάπας

Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ανακοινώνει την επιτυχή εμπρόθεσμη ολοκλήρωση και παράδοση της πρώτης φάσης της πολυτελούς ανάπτυξης «Ayia Napa Marina» στην Κύπρο. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ και αποτελείται από δύο φάσεις κατασκευής. Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. είναι ανάδοχος για την κατασκευή και των δύο φάσεων.

H πρώτη φάση, που ολοκληρώθηκε, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 80 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει το σύνολο των λιμενικών εγκαταστάσεων και υποδομών, τα βασικά κτίρια λειτουργίας, την εσωτερική οδοποιία και τις Η/Μ εγκαταστάσεις της μαρίνας. Σημειώνεται ότι στην κατασκευή της πρώτης φάσης συμμετείχε η τεχνική εταιρεία Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε. ως κύριος και αναγνωρισμένος υπεργολάβος των λιμενικών έργων.

Πιο αναλυτικά, η μαρίνα, δυναμικότητας 600 θέσεων ελλιμενισμού, έχει βάθος από 4,5 έως 6 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη μήκους έως και 65 μέτρα. Στην ξηρά μπορούν να αποθηκευτούν σκάφη μήκους μέχρι 10 μέτρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο φύλαξης τεσσάρων επιπέδων (Dry Stack). Για όλα τα σκάφη, μήκους έως 30 μέτρα, δίνεται η δυνατότητα πλαγιοδέτησης (finger style berthing) με παροχή όλων των υπηρεσιών.

Στα βασικά στοιχεία των λιμενικών υποδομών συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

– Ο προσήνεμος κυματοθραύστης

– Ο κρηπιδότοιχος από προκατασκευασμένους τεχνητούς ογκόλιθους (Τ.Ο.)

– Η επίχωση για τη δημιουργία της χερσαίας ζώνης της μαρίνας, όπου θεμελιώνονται τα έργα της Β’ φάσης

– Η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης της μαρίνας

– Ο υπήνεμος μώλος

– Η τεχνητή παραλία στο δυτικό σύνορο της μαρίνας

Υπενθυμίζεται ότι, η δεύτερη φάση του έργου που είναι σε εξέλιξη και υλοποιείται επίσης από την ΤΕΡΝΑ, περιλαμβάνει την κατασκευή δύο πολυώροφων κτιρίων (high rise), συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών και εμπορικής ζώνης. Συγκεκριμένα, κατασκευάζονται δύο πύργοι, ύψους περίπου 115 μέτρων και συνολικής επιφάνειας 28.000 τ.μ. και 30.000 τ.μ. αντίστοιχα, που θα στεγάσουν πολυτελή διαμερίσματα, συγκρότημα κατοικιών που θα αποτελείται από 29 επαύλεις συνολικής επιφάνειας 16.500 τ.μ. περίπου, καθώς και εμπορικό κέντρο συνολικής έκτασης πλέον των 8.000 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της μαρίνας και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πολυτελή εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, τριώροφο υπέργειο parking και χώρο εκδηλώσεων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Videos

Ρουμανία: Η ΑΚΤΩΡ «πατάει γκάζι» για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Α10 Sebes–Turda (ΒΙΝΤΕΟ)

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομος στη Ρουμανία από την ΑΚΤΩΡ

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο στο Lot 2 (χλμ. 17+000 – χλμ. 41+250) του αυτοκινητοδρόμου Α10 Sebes – Turda, στη Ρουμανία, από την ΑΚΤΩΡ, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω και στο σχετικό video.

Κατά μήκος του δεύτερου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου από την περιοχή του Paraul Iovului μέχρι το Aiud, έκτασης 24,25 χλμ., υλοποιούνται σήμερα εντατικά εργασίες ασφαλτόστρωσης και τοποθέτησης υποβάσης σταθεροποιημένης με τσιμέντο (BSC), χωματουργικές εργασίες για τη σταθεροποίηση του εδάφους καθώς και εργασίες αποχετευτικών συστημάτων.

Περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι απασχολούνται ήδη στο έργο από την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-EURO CONSTRUCT, ενώ στο πλαίσιο της επιτάχυνσης του ρυθμού κατασκευής του Lot2 του αυτοκινητοδρόμου A10 Sebes-Turda, η ΑΚΤΩΡ θα αυξήσει τους εργαζόμενους σε πάνω από 750.

Εκτός από την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της, η εταιρεία διευρύνει και τον διαθέσιμο εξοπλισμό της, προσθέτοντας επιπλέον εξειδικευμένα μηχανήματα και οχήματα με στόχο την επιτάχυνση του πλήρους φάσματος των εργασιών. Ειδικότερα, 139 φορτηγά, 26 οδοστρωτήρες, 31 εκσκαφείς, 8 μπουλντόζες, 5 παρασκευαστήρια (2 ασφάλτου, 2 για σταθεροποιημένη βάση και ένα παραγωγής σκυροδέματος), 7 grader, 9 μπετονιέρες και αντλίες σκυροδέματος, JCB, βυτία νερού, γερανούς, φορτωτές, γεννήτριες μικρού και μεγάλου μεγέθους, διατρητικά μηχανήματα, μηχανήματα κατασκευής πασσάλων κ.α. βρίσκονται ήδη σε χρήση στο εργοτάξιο.

Για την αποτελεσματική και ταχύτερη υλοποίηση όλων των εργασιών, η ΑΚΤΩΡ έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία 2 σταθμούς ασφάλτου, 2 σταθμούς σταθεροποιημένης βάσης καθώς και έναν σταθμό σκυροδέματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού, σε όλες τις εργασίες, οι οποίες συνεχίζονται αδιάλειπτα για την τελευταία αυτή φάση προς την ολοκλήρωση του έργου, τηρούνται αυστηρά μέτρα υγείας και ασφάλειας.

 

Youtube Channel: ELLAKTOR Group

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σκωτία: 10 εκατ. ευρώ σε υποδομές για περπάτημα και ποδήλατο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ενώ στην Ελλάδα η επίσημη κατεύθυνση είναι η χρήση ΙΧ … η κυβέρνηση της Σκωτίας δίνει 10 εκ. στους δήμους έκτακτη χρηματοδότηση για να δημιουργήσουν ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ υποδομές για περπάτημα και ποδήλατο.

Δηλαδή δίνει ένα έκτακτο κονδύλι για να μετατραπούν τα στενά πεζοδρόμια σε φαρδύτερα και νέοι ποδηλατόδρομοι σε όλο το οδικό δίκτυο των πόλεων.

Η Σκωτσέζικη κυβέρνηση δίνει 10 εκατομμύρια στη Γλασκώβη (και ακολουθούν και άλλες πόλεις ) για να δημιουργήσει έκτακτες υποδομές για ασφαλές περπάτημα και ποδήλατο.

Αφού παρατήρησαν ότι μειώθηκε η χρήση του ΙΧ κατά 75% και το ποδήλατο αυξήθηκε κατά 215% (μόνο στη Γλασκώβη)… και φυσικά μειώθηκε η ρύπανση κατακόρυφα… αξιοποιούν την ευκαιρία και να προάγουν τη δημόσια υγεία μέσα από προώθηση των ΚΑΘΑΡΩΝ μετακινήσεων.

Πηγή: smu.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα