Newsroom

Ένα ακόμη σημαντικό ακίνητο στο κέντρο της πρωτεύουσας ετοιμάζεται να τεθείς προς διάθεση σε υποψήφιους επενδυτές. Ο λόγος συγκεκριμένα για το κτίριο επί της οδού Βουκουρεστίου 33 στο ύψος του Κολωνακίου, εκεί δηλαδή όπου παλαιότερα στεγαζόταν η κεντρική μπουτίκ του σχεδιαστή μόδας και επιχειρηματία, κου Λάκη Γαβαλά.

Το ακίνητο πωλείται έπειτα από σχετικό διαγωνισμό που θα διενεργήσει η Alpha Bank, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας για την ακρίβεια, την Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων Α.Ε.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Το κτίριο της Βουκουρεστίου κατ’ αρχάς θεωρείται διατηρητέο, ένα νεοκλασικό ακίνητο που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Ως προς τη δομή του, συνιστά μία τριώροφη κατοικία αποτελούμενη από ένα ισόγειο 132 τ.μ., έναν πρώτο όροφο 155 τ.μ. και έναν δεύτερο όροφο 168 τ.μ.. Οι κοινόχρηστοι χώροι καταλαμβάνουν επιφάνεια 128,60 τ.μ., σε ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας 766 τ.μ.

Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK

Θυμίζουμε, ότι η Alpha Bank είχε προχωρήσει τον Ιανουάριο του 2019 στην αγορά του κτιρίου, έναντι ενός ποσού που ξεπερνούσε τα 2 εκατ. ευρώ. Προφανώς, η επιλογή της τράπεζας ήταν στρατηγική καθώς ειδικά τον τελευταίο χρόνο, παρατηρείται μία μεγάλη ζήτηση για τέτοιους είδους ακίνητα στην «καρδιά» της Αθήνας.

Προτού η κυριότητα του ακινήτου περάσει οριστικά στην Alpha, το νεοκλασικό της Βουκουρεστίου 33 είχε βγει κι άλλες φορές ανεπιτυχώς στο «σφυρί», όπως για παράδειγμα συνέβη στα τέλη Νοεμβρίου του 2018, όταν η ΑΑΔΕ όριζε τότε ως τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού για το κτίριο τα 1,8 εκατ. ευρώ.

OPEN DAY ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Ο διαγωνισμός για το ακίνητο της Βουκουρεστίου θα λάβει χώρα το πρωί (11:00) της 12ης Φεβρουαρίου, μέσω ενός Open Day Event που θα διοργανωθεί.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας, οι υποψήφιοι επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο διατηρητέο κτίριο και να διαπιστώσουν τόσο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, όσο και να σκεφτούν ποια είδους χρήση επιθυμούν να κάνουν σε αυτό.

Σημειώνεται εδώ, ότι η χρήση του ακινήτου είναι «ανοικτή» καθώς η εκμετάλλευσή του μπορεί να αφορά τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας, γραφειακών εγκαταστάσεων, εμπορικών καταστημάτων, χώρους εκθέσεων, ακόμη και κατοικίας. Πολεοδομικά, επομένως, δεν υφίσταται κάποιος περιορισμός.

Επιπρόσθετα, να υπογραμμίσουμε πως σύμβουλος της Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων Α.Ε. που κάνει τον διαγωνισμό, καθίσταται η Delfi Partners & Co. H συγκεκριμένη συμβουλευτική εταιρεία λογίζεται μία από τις μεγαλύτερες στον τομέα της διαχείρισης χαρτοφυλακίων ακινήτων των τραπεζών, αλλά και θεσμικών επενδυτών στην ευρύτερη της Ελλάδας, έχοντας συμμετάσχει μεταξύ άλλων σε σημαίνοντα deals τραπεζών όπως η Εθνική και η Eurobank (διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο Star της Eurobank).

ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΤΙΡΙΑ

Όπως προείπαμε, μόνο λίγα δεν είναι τα ανάλογα ακίνητα όπως αυτό της Βουκουρεστίου 33, που προσελκύουν το ενδιαφέρον για αξιοποίηση στο κέντρο της Αθήνας. Στο κτίριο της Ιωάννου Γενναδίου 4 στο Κολωνάκι, εκεί όπου παλαιότερα βρισκόταν η Πρεσβεία του Καναδά, θα δημιουργηθεί προσεχώς νέο ξενοδοχείο.

Παράλληλα, το ακίνητο της οδού Ζαλοκώστα 7-9 έχει βγει σε διαγωνισμό από τον ΕΦΚΑ, για την ανακατασκευή και μετατροπή του σε πολυτελές κατάλυμα τουλάχιστον 4 αστέρων.

Ασφαλώς, σε εξέχουσα θέση βρίσκεται πάντα και το πρώην Esperia Palace στη Σταδίου, το οποίο η ισραηλινή Fattal θα αναμορφώσει για το μετατρέψει στο ξενοδοχείο υπό το brand NYX Athens, σε μία επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: bizness.gr

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV