Connect with us

Επικαιρότητα

Ποιες είναι οι πιο δραστήριες Περιφέρειες στον τομέα των έργων και των Υποδομών

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές είναι πλέον προ των πυλών και όλοι οι υποψήφιοι ανοίγουν τα χαρτιά τους. Παραδοσιακά ένα από τα αγαπημένα θέματα είναι αυτό των έργων και των υποδομών. Οι νυν θέλουν να αποδείξουν ότι άφησαν έργο και οι «μνηστήρες» των θώκων θέλουν να κερδίσουν ψήφους μέσα από τα (πολλές φορές βαρύγδουπα) προγράμματα έργων από επίπεδο γειτονιάς μέχρι και έργα-σημαίες που δεν εμπίπτουν και στην αρμοδιότητα τους.

Σήμερα εδώ στο ypodomes.com θα δούμε ποιες είναι οι πιο δραστήριες Περιφέρειες σε επίπεδο έργων και υποδομών. Προσοχή, δεν θα μιλήσουμε μόνο για έργα που υλοποιούνται μέσω των τοπικών αυτοδιοικητικών οργάνων, δηλαδή Δήμους και Περιφέρειες αλλά συνολικά για τα έργα που είναι είτε σε διαγωνιστική φάση, είτε υλοποιούνται ανεξαρτήτως τον Φορέα Υλοποίησης τους. Πάντα μιλάμε για έργα μεγάλου κοστους, άνω των 10εκατ.ευρώ που αφήνουν ένα μεγαλύτερο αποτύπωμα με την υλοποίηση τους.

Θα πρέπει επίσης να διευκρινίσουμε ότι είναι λογικό οι μεγάλες πληθυσμιακά Περιφέρειες να είναι πρώτες σε αυτή την καταμέτρηση αλλά θέλουμε να καταδείξουμε και σε τοπικό επίπεδο τι γίνεται, με κάποιες Περιφέρειες να δημιουργούν την έκπληξη με την απόδοση τους σε αυτό τον τομέα της οικονομίας.

Πρώτη φυσικά και με μεγάλη διαφορά, είναι η Περιφέρεια Αττικής, η οποία συγκεντρώνει άλλωστε και το 40% του πληθυσμού της χώρας. Στους Καταλόγους Μεγάλων Έργων του ypodomes.com καταγράφουμε 19 μεγάλα έργα και άλλα 19 έργα είναι σε δημοπράτηση. Το μεγαλύτερο όλων είναι φυσικά η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας από την Αγία Μαρίνα στο Δημοτικό Θέατρο στον Πειραιά. Για την Περιφέρεια το έργο-σημαία είναι η μεγάλη Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου που είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Στη δεύτερη θέση είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επίσης πυκνή πληθυσμιακά, κυρίως λόγω της Θεσσαλονίκης. Εδώ καταγράφουμε 12 μεγάλα έργα σε υλοποίηση, και άλλα 7 σε διαγωνιστική φάση. Το σημαντικότερο είναι βεβαίως το διπλό έργο για το Μετρό Θεσσαλονίκης (βασική γραμμή και επέκταση προς Καλαμαριά) και τα οδικά έργα ανισοπεδοποίησης της Περιφερειακής οδού. Σε επίπεδο Περιφέρειας δεν βλέπουμε να «τρέχει» κάποιο πολύ μεγάλο έργο, όμως σε φάση διαγωνισμού είναι το μεγάλο οδικό έργο ολοκλήρωσης του Ανισόπεδου Κόμβου 16 που ενώνει την Περιφερειακή Οδό με την Ε.Ο. Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Στη τρίτη θέση έχουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σε αυτή την περιοχή έχουμε καταγράψει 9 μεγάλα έργα από αυτά είναι που είναι σε εκτέλεση, συνολικά από όλους τους Φορείς Υλοποίησης και άλλα 4 είναι σε επίπεδο δημοπράτησης. Τα σημαντικότερα είναι τα σιδηροδρομικά έργα υποδομής από το Αίγιο μέχρι το Ρίο, το ΣΔΙΤ απορριμμάτων Ηλείας και το Πάτρα-Πύργος που κάποιες συμβάσεις μόλις υπογράφηκαν. Σε επίπεδο Περιφέρειας αυτή την εποχή δεν βλέπουμε κάποιο ιδιαίτερα μεγάλο έργο όμω πρόσφατα ολοκληρώθηκαν κάποια έργα της όπως η επέκταση του Προαστιακού Πάτρας στην Κάτω Αχαγιά και η Μίνι Περιμετρική Πάτρας.

Στην τέταρτη θέση έχουμε την πολλή δραστήρια Περιφέρεια Θεσσαλίας. Εδώ έχουμε το φαινόμενο τα τοπικά μεγάλα έργα να βγαίνουν από την Περιφέρεια περισσότερο από την κεντρική κυβέρνηση. Καταγράψαμε 7 μεγάλα έργα σε υλοποίηση και 8 σε διαγωνιστική φάση. Ένα παράδειγμα είναι η ηλεκτροκίνηση στη σιδηροδρομική γραμμή Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα, η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Λάρισα-Τρίκαλα κ.α. Σε κεντρικό επίπεδο δεν έχουμε κάποιο πολύ μεγάλο έργο είτε σε φάση υλοποίησης είτε σε διαγωνιστική φάση ίσως γιατί τα μεγάλα έργα υποδομής έχουν κατά βάση ολοκληρωθεί.

Στην πέμπτη θέση με 7 μεγάλα έργα σε υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ ακόμα 3 είναι σε διαγωνιστική φάση. Το μεγάλο έργο σε αυτή την περιοχή είναι το σιδηροδρομικό έργο Κιάτο-Αίγιο (που αφορά και τη Δυτική Ελλάδα) αλλά και το οδικό έργο Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη που είναι σε διαγωνιστική διαδικασία. Σε επίπεδο Περιφέρειας φυσικά το μεγάλο έργο είναι το έργο-ΣΔΙΤ για τις 3 μονάδες απορριμμάτων που είναι σε φάση υλοποίησης.

Στην έκτη θέση επίσης με 7 μεγάλα έργα είναι η Περιφέρεια Ηπείρου που σε διαγωνιστική διαδικασία έχει δύο. Το σημαντικότερο έργο είναι η αναβάθμιση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων που ολοκληρώνεται προσεχώς. Εδώ έχουμε επίσης μία εξαιρετικά δραστήρια Περιφέρεια με έργα όπως το ΣΔΙΤ απορριμμάτων, την οδική σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα κ.α.

Στην έβδομη θέση είναι η Κρήτη. Η περίπτωση αυτής της περιοχής είναι αντιστρόφως ανάλογη από τις περισσότερες Περιφέρειες. Σε επίπεδο μεγάλων έργων η κινητοποίηση είναι μεγάλη και έχουμε 6 έργα σε υλοποίηση αλλά έχουμε και άλλα 7 σε διαγωνιστική διαδικασία κυ. Είναι το νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι, ο διπλός διαγωνισμός για τον ΒΟΑΚ στο τμήμα Χανιά-Νεάπολη, η ηλεκτρική διασύνδεση Πελοποννήσου-Κρήτης, οι μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων σε Χερσόνησο και Αμάρι (από Δήμους). Ωστόσο, σε επίπεδο Περιφέρειας δεν παρατηρούμε κάποιο μεγάλο έργο να τρέχει αυτή την εποχή, πέρα από κάποια τοπικά οδικά έργα όπως η παράκαμψη Αρκαλοχωρίου.

Στην όγδοη θέση είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η οποία καταγράφεται με 4 μεγάλα έργα και άλλα δύο σε διαγωνιστική διαδικασία. Σε αυτή την Περιφέρεια έχουμε το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο Τιθορέα-Δομοκός το οποίο μόλις ολοκληρώθηκε αλλά και το νότιο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 Λαμία-Ξυνιάδα που ξεκίνησε πρόσφατα. Σε επίπεδο έργων από την Περιφέρεια δεν παρατηρούμε κάποιο μεγάλο έργο.

Στην ένατη θέση με 4 μεγάλα έργα είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ενώ άλλα τρία έργα είναι σε διαγωνιστική διαδικασία. Ως μεγαλύτερο έργο βλέπουμε τον Αγωγό ΤΑΡ που διατρέχει όλη την Περιφέρεια και είναι το μεγαλύτερο αυτοτελές έργο της Ελλάδας.

Στην δέκατη θέση με 4 έργα είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενώ στην ενδέκατη θέση είναι με 3 έργα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με κυριότερο έργο την ηλεκτρική διασύνδεση με την Αττική. Στην δωδέκατη θέση είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τρία έργα και σημαντικότερο αυτό των κτιρίων της Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη. Στην 13η θέση βλέπουμε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με σημαντικότερο έργο αυτό της αναβάθμισης του Αεροδρομίου της Κέρκυρας από την Fraport Greece.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Επικαιρότητα

Συνάντηση Τζιτζικώστα με τους νέους επικεφαλής της Αστυνομίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Συνάντηση με τους νέους επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη είχε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνο Σκούμα και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Λάζαρο Μαυρόπουλο τα ζητήματα αστυνόμευσης, ασφάλειας και πολιτικής προστασίας, αλλά και περαιτέρω ενίσχυσης του εξοπλισμού της ΕΛΑΣ.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο των αστυνομικών και επισήμανε ότι «η συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΕΛΑΣ όλα αυτά τα χρόνια είναι σταθερή και διαρκής. Βλέπουμε τον αστυνομικό ως σύμμαχο στην προσπάθειά μας για ένα ασφαλές περιβάλλον, για μια καλύτερη καθημερινότητα στις πόλεις και την ύπαιθρο, με ασφάλεια για όλους και ως πολύτιμο βοηθό του πολίτη στις πιο δύσκολες στιγμές του.

Η βούλησή μας για διαρκή ενίσχυση της ΕΛΑΣ είναι αταλάντευτη και με τη νέα ηγεσία βλέπουμε ήδη μεγαλύτερη παρουσία αστυνομικών στην καθημερινότητα των πολιτών, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, στην προσπάθεια να εδραιωθεί και να παγιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την ΕΛΑΣ ενισχύσαμε την υλικοτεχνική της υποδομή με ευρωπαϊκά κονδύλια συνολικού ύψους 2,6 εκ. ευρώ και εκτός από τον εξοπλισμό των αστυνομικών, ενισχύσαμε αποφασιστικά την αστυνόμευση με την προμήθεια συνολικά 84 οχημάτων διάφορων τύπων».

Οι κ.κ. Σκούμας και Μαυρόπουλος ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και επισήμαναν ότι η παρουσία των αστυνομικών στους δρόμους ειδικά των μεγάλων αστικών κέντρων θα αυξηθεί σημαντικά, ενώ έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες τόσο για σειρά δράσεων ενίσχυσης της αστυνόμευσης και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, όσο και για την πιο ουσιαστική συνδρομή της ΕΛΑΣ στα ζητήματα πολιτικής προστασίας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Σε ανοδική πορεία η ελληνική αγορά τεχνολογικών προϊόντων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ανοδικά κινήθηκε η ελληνική αγορά τεχνολογικών καταναλωτικών αγαθών το 2ο τρίμηνο του 2019, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 2,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και τη συνολική τους αξία να διαμορφώνεται σε €481 εκατ. Το πρόσημο ήταν θετικό και σε επίπεδο εξαμήνου, καθώς η αξία της αγοράς ενισχύθηκε κατά 1,5% και ανήλθε σε €980 εκατ. Από τις επιμέρους κατηγορίες της αγοράς, εκείνες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη άνοδο πωλήσεων σε επίπεδο 2ου τριμήνου ήταν οι Μεγάλες Οικιακές Συσκευές (αύξηση κατά 10,9%), οι Μικρές Οικιακές Συσκευές (οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 8,7%) και τα Προϊόντα Πληροφορικής (όπου η άνοδος ήταν κατά 2,8%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του GfK TEMAX, από τις επτά συνολικά επιμέρους προϊοντικές κατηγορίες της αγοράς οι τέσσερις κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, ενώ οι τρεις βρέθηκαν σε πτωτική τροχιά το 2ο τρίμηνο του 2019. Αναλυτικά, η μεγαλύτερη κατηγορία – από πλευράς αξίας – ήταν οι Τηλεπικοινωνίες, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,7% και ανήλθαν σε €147 εκατ. Στη δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία για τον κλάδο, τις Μεγάλες Οικιακές Συσκευές, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10,9% στα €122 εκατ., ενώ στα Προϊόντα Πληροφορικής, η τρίτη πιο ισχυρή κατηγορία της αγοράς, η αξία των πωλήσεων αυξήθηκε το εξεταζόμενο διάστημα κατά 2,8% στα €97 εκατ.

Στον αντίποδα, στα Ηλεκτρονικά Καταναλωτικά Αγαθά το πρόσημο ήταν αρνητικό το 2ο τρίμηνο του 2019 κατά 12% με τις πωλήσεις να κατέρχονται στα €68 εκατ. το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Από τις υπόλοιπες κατηγορίες, οι πωλήσεις στα Είδη Εξοπλισμού Γραφείου και Αναλωσίμων μειώθηκαν κατά 8,6% και βρέθηκαν στα επίπεδα των €6 εκατ., ενώ οι πωλήσεις φωτογραφικών ειδών μειώθηκαν κατά 1,7% στα €6 εκατ.

Προϊόντα Πληροφορικής

Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, οι πωλήσεις σταθερών τηλεφώνων συνέχισαν τη θετική τους πορεία κατά το 2ο τρίμηνο του έτους, ενώ αξιοσημείωτη ανάπτυξη παρουσίασαν τα Headsets και τα Core Wearables. Πάντως, το πρόσημο των πωλήσεων στην κατηγορία της κινητής τηλεφωνίας συνέχισε να είναι αρνητικό και το 2ο τρίμηνο του 2019.

Στα Προϊόντα Πληροφορικής, οι οθόνες συνέχισαν για άλλο ένα τρίμηνο να έχουν σημαντική ανάπτυξη, γεγονός που συνδέεται με την άνοδο του gaming. Ανάλογα θετική ήταν και η πορεία των πωλήσεων πληκτρολογίων, γεγονός που, επίσης, συνδέεται με την άνοδο του gaming. Επίσης, οι φορητοί υπολογιστές κατέγραψαν αύξηση και το 2ο τρίμηνο του 2019, επίδοση που και αυτή συνδέεται με την περαιτέρω διείσδυση του gaming.

Στο μεταξύ, τα Gaming & Leisure Devices συνέχισαν για άλλο ένα τρίμηνο τη ραγδαία άνοδο, με τις κάρτες δικτύου να αποτελούν τον κύριο άξονα της ανάπτυξης. Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την αύξηση – σύμφωνα με τους αναλυτές – έπαιξαν και οι προσφορές. Επίσης, το gaming ευθύνεται και για τη σημαντική ανάπτυξη των πωλήσεων σταθερών υπολογιστών, με την κατηγορία να ευνοείται και από το λανσάρισμα νέων μοντέλων.

Πάντως, μεγάλη πτώση παρουσίασαν οι κατηγορίες Media Tablets, ενώ, μετά από ένα θετικό τρίμηνο, η κατηγορία των Mobile PCs ήταν πτωτική. Επηρεασμένη από την παραπάνω πτώση, αρνητικό πρόσημο για το 2ο τρίμηνο του 2019 παρουσίασε και η κατηγορία Point-ing.

Ηλεκτρονικά αγαθά

Στο μεταξύ όπως σημειώνει ο ΣΕΠΕ, στα Ηλεκτρονικά Καταναλωτικά Αγαθά, οι κατηγορίες Loudspeakers και AHS κατέγραψαν σημαντική αύξηση, βοηθούμενες από τις έντονες προσφορές. Αντίθετα, πτώση παρατηρήθηκε στην κατηγορία της τηλεόρασης, αφού το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο διαδραματιζόταν το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου. Πτώση παρατηρήθηκε επίσης και στα PMP, DVD-Players, συσκευές πλοήγησης, κάρτες μνήμης, ακουστικά, USB, Camcorders και τα Usb για το 2ο τρίμηνο του 2019. Για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, οι κονσόλες κατέγραψαν αρνητικό πρόσημο. Αρνητικό πρόσημο παρουσίασαν, επίσης, τόσο τα πολυμηχανήματα, όσο και οι εκτυπωτές.

Τέλος, ο κλάδος των φωτογραφικών προϊόντων σημείωσε αρνητικό πρόσημο για το 2ο τρίμηνο του 2019.

 

Πηγή: sepe.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Κλιματική αλλαγή: Έκθεση κάνει λόγο για σοβαρές επιπτώσεις στις οικονομίες των χωρών

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής

Η κλιματική αλλαγή θα βλάψει τις οικονομίες των χωρών είτε αυτές είναι πλούσιες είτε φτωχές ως το 2100, αναφέρουν οικονομολόγοι σε νέα έκθεση που διαλύει τον μύθο ότι οι πιο φτωχές και ζεστές χώρες θα υποφέρουν περισσότερο από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία περισσότερων από 50 ετών από 174 χώρες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι συνεχείς αλλαγές της θερμοκρασίας πάνω ή κάτω από τα συνηθισμένα επίπεδα για κάθε χώρα επηρεάζουν την οικονομική ανάπτυξή τους, ανεξαρτήτως του πλούτου τους.

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να χάσουν το 10% του ΑΕΠ τους, αν δεν κάνουν σημαντικές αλλαγές στην πολιτική τους.

«Στη Μεγάλη Βρετανία πριν μερικές ημέρες ζήσαμε την πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί ποτέ και οι υποδομές αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες», σχολίασε ο δρ. Κάμιαρ Μοχάντες καθηγητής Οικονομίας στο πανεπιστήμιο Κέμπριτζ που συμμετείχε στη συγγραφή της έκθεσης.

«Τα τραίνα σταματούν να λειτουργούν, οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν (τη ζέστη) και άρα η παραγωγικότητα και η οικονομική ανάπτυξη μειώνονται», πρόσθεσε.

Οι έρευνες συχνά επικεντρώνονταν στις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις που θα έχει η κλιματική αλλαγή στις φτωχές και ζεστές χώρες. Όμως αυτή η έκθεση αναφέρει ότι ο πλούτος και η πιο χαμηλή θερμοκρασία δεν προστατεύουν από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην οικονομία, αν δεν γίνουν σημαντικές αλλαγές στην πολιτική.

Στη περίπτωση που δεν υπάρξει καμία αλλαγή πολιτικής, και κατά συνέπεια δεν μειωθούν καθόλου τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά 4 βαθμούς Κελσίου ως το 2100.

Αυτό θα σημάνει απώλεια μεγαλύτερη του 7% για το παγκόσμιο ΑΕΠ, αναφέρει η έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το αμερικανικό National Bureau of Economic Research.

Καίριο το ζήτημα της δραστικής μείωσης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Η Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή έχει στόχο να διατηρηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας της Γης κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, με στόχο τον 1,5 βαθμό.

Όμως για αυτό απαιτείται δραστική μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Η έρευνα των οικονομολόγων βασίστηκε στις ΗΠΑ εξαιτίας του διαφορετικού κλίματος που έχουν διάφορες περιοχές της χώρας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, αν αγνοηθούν οι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισιού, οι επιπτώσεις στις βιομηχανίες –από τις κατασκευές ως τη γεωργία– θα είναι σοβαρές και θα κοστίσουν περισσότερο από το 10% του ΑΕΠ της χώρας.

«Το μέσο αμερικανικό νοικοκυριό θα γίνει πιο φτωχό», τόνισε ο Μοχάντες και επεσήμανε ότι οι βιομηχανικές χώρες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αντίστοιχες επιπτώσεις.

Ο Καναδάς, όπου η άνοδος της θερμοκρασίας είναι δύο φορές πιο γρήγορη σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη, μπορεί να αναμένει μείωση 13% στο ΑΕΠ του, η Ελβετία 12% και η Ινδία 10%.

Όμως η τήρηση των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού ενδέχεται να περιορίσει την απώλεια του ΑΕΠ των ΗΠΑ κάτω από το 2%, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Σε αυτή επισημαίνεται επίσης ότι αν και κάποιες χώρες ίσως προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή, είναι απίθανο να δράσουν εγκαίρως ώστε να αντιμετωπίσουν όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία τους.

«Αν τηρήσουμε (τη Συμφωνία) του Παρισιού, οι απώλειες είναι σημαντικά μικρότερες. Δεν είναι πολύ αργά», υπογράμμισε ο Μοχάντες.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα