Connect with us

Επικαιρότητα

Ποιά μεγάλα έργα θα παραδοθούν τους επόμενους μήνες και ποιά πάνε για το 2013 και βλέπουμε;

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα έργα έχουν μετατρέψει τα χρονοδιαγράμματα σε ..λάστιχο αδυνατώντας να ολοκληρωθούν

Το 2012 ξεπέρασε και τις χειρότερες προβλέψεις μέχρι τώρα στον τομέα των κατασκευών και των έργων. Την περίοδο που διανύουμε οι τεχνικές εταιρείες την χαρακτηρίζουν ως «τη χειρότερη περίοδο εδώ και 30 χρόνια» και οι προοπτικές προς το παρόν εμφανίζονται πολύ κακές.

Για την φετινή χρονιά αν και είχαν προγραμματιστεί πολλά μεγάλα έργα να λειτουργήσουν, πολλά από αυτά μετατίθενται χρονικά και μάλιστα με πολύ μεγάλη απόκλιση. Λίγες είναι εκείνες οι περιπτώσεις που τα έργα καταφέρνουν να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν στο κοινό για να τα χρησιμοποιεί.

Ένα από τα έργα που θα μας δώσει χαρά το επόμενο διάστημα είναι η επέκταση του Αυτοκινητόδρομου Μορέα (οδικός άξονας Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα) μέχρι την πόλη της Καλαμάτας ολοκληρώνοντας τον κάθετο άξονα και φέρνοντας την πόλη της Πελοποννήσου 2 ώρες από την Αθήνα. Το έργο θα αποδοθεί τμηματικά μέχρι το τέλος του έτους. Μέσα στον Ιούλιο περιμένουμε την απόδοση του τμήματος Τσακώνα-Καλαμάτα (23χλμ) και μέχρι το τέλος του έτους το «διαβολικό» τμήμα Παραδείσια- Τσακώνα.

Ένα ακόμα έργο που θα ολοκληρωθεί έστω και με καθυστέρηση το Φθινόπωρο είναι το μεγάλο Φράγμα του Ιλαρίωνα στην Κοζάνη, ένα εμβληματικό έργο για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονία που θα βοηθήσει στην διαχείριση του νερού προς όφελος των αγροτών και φυσικά των πόλεων του Νομού Κοζάνης.

Τα καλά νέα όμως τελειώνουν εδώ. Μία ολόκληρη λίστα από έργα που περιμέναμε να ολοκληρωθούν φέτος είτε είναι αμφισβητούμενο το αποτέλεσμα είτε μετατίθενται οριστικά στο ..μέλλον.

Ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Κομοτηνή- Ελληνό-Βουλγαρικά σύνορα έπρεπε ήδη να έχει λειτουργήσει στο βόρειο τμήμα του. Τα νέα που έρχονται δεν είναι ιδιαίτερα καλά με τις προβλέψεις για λειτουργία του δρόμου μέχρι το τέλος του 2012 να αμφισβητούνται από πολλούς..

Εδώ και μήνες έπρεπε να λειτουργεί το τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας, Σιδηρόκαστρο-Πετρίτσι. Πρόκειται για ένα τμήμα αρκετών χιλιομέτρων που βρίσκεται σε ολοκλήρωση εδώ και καιρό αλλά όχι σε απόδοση. Στην Εγνατία επιμένουν ότι το τμήμα αυτό θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2012. Να το πιστέψουμε;

Αδικαιολόγητα καθυστερημένη είναι και η παράδοση των σταθμών του Προαστιακού της Αθήνα  Πύργος Βασιλίσσης και Κάτω Αχαρναί. Οι δύο σταθμοί είναι έτοιμοι αλλά για άγνωστο λόγο μέχρι σήμερα δεν έχουν παραδοθεί σε λειτουργία. Έπρεπε να έχουν λειτουργήσει εδώ και 2 μήνες και εδώ είναι πολύ πιθανό να μην έχουν γίνει τα γνωστά εγκαίνια λόγω «απουσίας» Υπουργού. Τώρα περιμένουμε την λειτουργία τους..

Ένα έργο με ιστορία που πιθανολογείται ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους είναι το περίφημο φράγμα στην Αχαία Πείρου-Παραπείρου. Το έργο ξεκίνησε πριν 6 χρόνια, το έπιασε η κρίση, σταμάτησε, ξανά-ξεκίνησε με αποτέλεσμα το χρονοδιάγραμμα να είναι λάστιχο από όλες τις απόψεις. Η απάντηση για το  αν είναι σίγουρο πως θα λειτουργήσει μέχρι τον Δεκέμβριο είναι σαφέστατα , όχι δεν είναι σίγουρο..

Για το 2014 μετατέθηκε η ολοκλήρωση των ατελείωτων έργων στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων που πραγματικά είναι αιώνια. Ένα από τα χειρότερα αεροδρόμια έχει επιχειρηθεί να εκσυγχρονιστεί αλλά η οικονομική κρίση κατάφερε να «σακατέψει» την χρηματοδότηση με αποτέλεσμα ο ανάδοχος να λειτουργεί με τη μορφή «κλεψύδρας». Μόλις πέφτουν χρήματα έχουμε εργασίες. Μόλις σταματούν, τα έργα παγώνουν!

Μιας και ο λόγος για «πάγωμα», στο κλαμπ των παγωμένων έργων εισήλθε το φωτοβολταϊκό πάρκο της Μεγαλόπολης καθώς η απαιτούμενη χρηματοδότηση για το πάρκο ισχύος 50MW δεν έχει βρεθεί και έτσι αντί να τελειώσει στα τέλη του 2012 κοιτάμε για το 2014. Αν βρεθεί χρηματοδότηση. Ειδάλλως θα προστεθεί όχι στα παγωμένα έργα αλλά στα έργα «μακέτες».

Άγνωστη είναι η πορεία των έργων στο Αεροδρόμιο Σκιάθου καθώς η πρόβλεψη για ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης στο τέλος του 2012 μάλλον διαψεύδεται και το σενάριο μας πάει στο 2013… και βλέπουμε.

Με την οικονομική κρίση στην χώρα να χτυπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο είναι πολλές φορές απορίας άξιο πως οι τεχνικές εταιρείες καταφέρνουν να επιβιώσουν αλλά και να επισημάνουμε πως τα μηνύματα πολλές φορές είναι αμφιλεγόμενα και το Δημόσιο να υποστηρίζει ότι πληρώνει κανονικά ενώ ο ανάδοχος να φωνάζει για «κουτσές» πληρωμές.  

Πηγή:ypodomes.com

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για έργα πατώντας εδώ.

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα