Ποια μεγάλα έργα θα λειτουργήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2017

Συνεχίζεται το Αφιέρωμα του ypodomes.com για τις εξελίξεις στα μεγάλα έργα, μεταφορές και αποκρατικοποιήσεις

Η μάχη με τα έργα και κυρίως με εκείνα που τραβούν χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013 είναι μεγάλη. Μέγα ζητούμενο η μεγαλύτερη ομάδα αυτών των έργων να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016 ή το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

Μία πληθώρα έργων έχει προγραμματιστεί για να ολοκληρωθεί στο διάστημα του πρώτου εξαμήνου του 2017. Πρόκειται για μεγάλα έργα-σημαίες που κατασκευάζονται εδώ και χρόνια.

Σήμερα θα δούμε ποια είναι η λίστα των έργων αυτών και θα τα ξεχωρίσουμε σε εκείνα που έχουν πιθανότητες να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2017 και σε εκείνα που μάλλον θα οδεύσουν για αργότερα.

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ
Για το πρώτο εξάμηνο του 2017 και μάλιστα αμετακίνητα είναι τα έργα στους αυτοκινητόδρομους Ιόνια Οδός, Ολυμπία Οδός και Αυτοκινητόδρομος Ε65 που “λειτουργικά” θα παραδοθούν στο τέλος Μαρτίου 2017, αφήνοντας κάποιες …ουρές πίσω.

Φαβορί μετά από δεκάδες παρατάσεις για να ολοκληρωθεί είναι το έργο στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων ενώ στο πρώτο τρίμηνο αναμένεται και η λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτήριου με ταυτόχρονη τοποθέτηση μπαρών στο Μετρό της Αθήνας. Ολοκληρώνονται επίσης το έργο ηλεκτροκίνησης Πειραιάς-Αθήνα, η Μίνι-Περιμετρική Πάτρας, τα έργα στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, το οδικό έργο Δρυόπη-Γαλατάς.

ΤΑ “ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΡΓΑ”
Εδώ έχουμε τα επίφοβα για νέες παρατάσεις: Σχεδόν βέβαια θεωρείται η παράταση για το οδικό έργο Καλλονή-Σίγρι στη Μυτιλήνη, τα σιδηροδρομικά έργα Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος και Κιάτο-Ροδοδάφνη, τα έργα για την ανισοπεδοποίηση της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειακός Κατερίνης, το ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας,

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter